אוכל עם חלבון אחרי אימון: טיפים שיעזרו לך להתאושש

מה כדאי לאכול אחרי אימון? מדריך לחלבונים עם טעם

אימון גופני הוא כמו מסיבת קוקטייל לגוף שלנו: מהכושר המקסימלי ועד לאי נוחות מוחלטת, יש לנו את כל הסוגים. אז מה עושים אחרי שהרמתם את המשקולות, עשיתם את הליצה או סיימתם ריצה של 10 קילומטרים? כמובן, צריך לדאוג לכמה "נשנושים" שאפילו הסכין הכי חדה לא תצליח לחדור אליהם יותר בקלות מאשר לעור שלכם. אז בואו נצלול לתוך הקטע של החלבונים המזינים והטעימים שאחראיים על שחזור ושיקום השרירים שלנו. תכינו את עצמכם להפתעות!

שאלות ותשובות מדליקות על חלבון אחרי אימון

  • למה חלבון כל כך חשוב אחרי אימון? כי זה כמו לאכול פיצה אחרי המבורגר – תענוג כפול! החלבון עוזר לבנות מחדש את השרירים ששמתם בהם עבודה קשה.
  • איך אני יודע כמה חלבון אני צריך? זה תלוי באורך וכובד האימון שלכם, אבל בדרך כלל נפוץ לשאוף ל-20-30 גרם חלבון לאחר האימון.
  • האם אני יכול לאכול חלבון צמחי? בהחלט! קטניות, טופו וזרעים הם כולם מקורות נהדרים.
  • מה עם חלבון בתוך שייקים? זה כמו שוקולד בבראוניז – הגיוני, נכון? שייק חלבון מצוין אחרי אימון!
  • אפשר למעוד על זה? כן, בקיץ, במקום לשתות מים, אפשר לשתות שייק! אבל מים נשארים מים, אל תשכחו גם אותם.

למה דווקא חלבון?

המפתח להצלחה לאחר האימון שלך הוא החלבון, או כמו שיותר נכון לקרוא לו – גיבור העל של תזונה לאחר אימון!

על פי מחקרים, חלבון הוא חיוני לבניית השרירים ושיקומם. כאשר אנחנו מבצעים אימון, השרירים שלנו חווים פגיעות קטנות והחלבון מסייע להם להחלים ולגדול. מעבר לכך, אם אתם שואפים לרדת במשקל (כי, מי לא?), אז פשוט נלחמו בשביל כל קלוריה משגעת, חלבון יכול גם לעזור לשמור על תחושת השובע לאורך זמן.

המסלול המושלם של חלבונים

מחשבות על מה לאכול לאחר אימון עשויות להימשך שעות, אבל זה יכול להיות פשוט. הנה כמה אפשרויות לפניכם:

  • שייק חלבון: באוויר הגבוהה כמו איירון מן; הוסיפו חלבון ויהיה זו אפשרות קלילה, מהירה ומזינה.
  • יוגורט עם פרי: הקלאסי, כמו ג'יימס בונד, תמיד זוכה להערכה – פירות וכוכב החלבון החיובי!
  • חביתה עם ירקות: הודיעה על עצמה כחלבון בקרב, ומסכמת את הפלאטיות תוך כדי מרוסקות טובות.
  • טופו עם ירקות מוקפצים: נותן לכם את כל האפשרויות, עדינות ומשגעות – מתאימה גם לצמחונים וגם לאוהבי בשר.
  • אבוקדו עם ביצה קשה: הטרנד הזה לא נמחק, והוא כאן כדי להישאר – זה כמו שהחיים שלכם יהיו מלחמת כוכבים.

למה הכמות כל כך חשובה?

מומלץ לאכול כ-20-30 גרם חלבון לאחר אימון. אז לא, לא צריך לאכול 5 קילוגרם גבינת קוטג' אחרי ריצת המרתון.

מה שכן, יודעים מה קורה כשאתם מפספסים את היעד החלבוני? גם אם תעשו 20 כפיפות שקטות, תרגישו כמו מאמן כושר ללא הגיון, כי אתם בפער מתמיד לשאר המתחרים. המטרה היא לייצר משהו שהוא לא הכי מסובך, אבל גם מעורר תיאבון.

חלבון מהצומח מול חלבון מהחי – מי מנצח?

תשמעו, המלחמה הזו לא חדשה. חלבון מהחי (עוף, בשר, דגים ומוצרים מהחי) מביא לנו את כל חומצות האמינו החיוניות, ומצד שני חלבון מהצומח (שקדים, חומוס, קטניות) מגיע עם יתרונות בריאותיים כמו סיבים תזונתיים ומינרלים.

ברור שהבחירה שלכם תלויה באורח חיים בריא שתרצו לחיות, אבל בכללי: שניהם מעולים!

שייקים – האם הם באמת שיקולים?

יש מכפילים ונדירים בעולם השייקים. הם יכולים להיות מזינים ומשמינים בו זמנית. אז מה עושים? שואלים את עצמכם – מה אתם מכניסים לשייק? חלבון, פירות, ירק – מה מחבר ביניהם? בריאות היא לא סוד!

מדריך להכנת שייק מושלם

  • בחרו בסיס נוזלי: מים, חלב או חלב צמחי.
  • הוסיפו חלבון: אבקת חלבון או גבינה.
  • משהו מתוק: בננה, תמרים או ממש את הפיסים המהוללים.
  • להוסיף ירקות: תרד וואי וואי!
  • לסיים עם תבלינים: קינמון, כורכום או שום שהם!”

אחר

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן