"`html
טמפורה לשניצל – חוויה מדהימה וממכרת!
כולנו אוהבים שניצל, אבל מה אם היינו לוקחים את המנה האהובה והקלאסית הזו לשלב הבא? דמיינו לעצמכם שניצל קריספי, עם ציפוי עשיר ונפלא, שיתפוצץ בטעמים אחרי כל נגיסה. טמפורה לשניצל היא בדיוק מה שאתם צריכים, ושלא תהיינה אי הבנות – מדובר במנה שמספיקה לכמה מנות. חוץ מזה, מדובר באחת המנות הכי טעימות שיש, שתשאיר את האורחים שלכם שובבים ומלאי תשוקה לדבר על המסיבה! כולם יגידו לכם שזה אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את טמפורה לשניצל שיהיה מושלם, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 4 פילה עוף (או חזיר)
- 1 כוס קמח לבן
- 1/2 כוס קמח תפו”א (או קמח תופס)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס מים קרים (ממש קרים!)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- שמן לטיגון (כדי שלא תתפלאו – כמה שיותר, עדיף)
- לימון טרי לתיבול (אחרי הטיגון, כמובן)
כמובן, אם מדובר בטמפורה טבעונית, אפשר להחליף את העוף בעצם תחליף בשר טבעוני. זה יהיה לא פחות משגע!
שלבי ההכנה
מתכונים בדרך כלל מתחילים בעבודה, ואנחנו לא נוותר על המסלול הזה. אז בואו נצא לדרך!
- חותכים את הפילה חתיכות דקות ואחידות.
- מניחים את קמח לבן בקערה ומוסיפים את קמח התפו”א.
- בקערה נפרדת, משרים את הביצים ומערבבים בהתאם.
- מוסיפים את המים הקוראים, המלח והפפריקה לתערובת הביצים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים עד שהתערובת אחידה אך לא מהודקת מדי.
- מחממים שמן בסיר עמוק עד שהשמן רותח.
- לוקחים חתיכת עוף, מצפים היטב בתערובת הבצק ומשאירים להשיל את העודפים.
- מטגנים כל חתיכת עוף עד שהיא זהובה וקריספית (בערך 3-5 דקות).
- מוציאים את השניצלים המצופים מתוך השמן ומניחים על נייר סופג.
- סוחטים מעט מיץ לימון על כל שניצל ומוצאים לשולחן!
השיטה הזו היא ממש לא מסובכת. החומר היבש לא כבד מדי וכשהמים קרים – תערובת הבצק יוצאת נפלאה ואוורירית! איך בוודאי שמתם לב – מדובר בציפוי גבוה, שכולם אוהבים.
תוספות ושדרוגים
מלבד השניצל המושלם, ישנם המון תוספות וסוגי טמפורה שניתן לשדרג את המנה המדהימה הזו:
- תוספת ירקות – אפשר להוסיף פרוסות בטטה, פטריות, או כל ירק שאתם אוהבים בטמפורה. כך כל ביס מקבל טוויסט אגדי!
- רוטב צ’ילי מתוק כדי לדחוף את העניין למקום מתוק ומשגע.
- אף אחד לא יכול להתנגד למעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט נוסף.
שדרוגים נלווים יכולים לשפר את הטעם עוד יותר! אני ממליץ לנסות מי שאוהב טעמים חריפים להוסיף פפריקה חריפה.
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את השניצל בשאריות במקרר?
השניצל נשאר טעים במקרר עד שלושה ימים. מומלץ לחמם אותו בתנור כדי לשמור על הקריספיות.
האם אפשר להכין את המתכון מבלי לטגן?
בהחלט! ניתן לאפות את השניצל בתנור על 200 מעלות צלזיוס. זה ידרוש יותר זמן אבל יהיה בריא יותר.
מה עושים אם התערובת יוצאת סמיכה מדי?
אם התערובת צמיגה, תוכלו להוסיף עוד מעט מים קרים עד שהיא מתאימה לציפוי המושלם.
באיזה שמן כדאי להשתמש לטיגון?
שמן קנולה או שמן חמניות מצוינים לטיגון. הם נותנים טעם עדין ואיכות גבוהה.
האם ניתן להכין את המתכון עם דגים?
נכון! דגים כמו סלמון או דג בורי יצאו נפלא עם הציפוי הזה.
מה הטריק של ציפוי קריספי?
הסוד הוא להשתמש במים קרים מאוד ובשמן חם. זה יוצר שכבת טמפורה מדהימה.
האם אני יכול להשתמש בגרסה טבעונית?
בוודאי! אפשר להמיר את העוף בפני ירקות או טופו ולהשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס.
למה צריך לחכות בין הכנת בבצק לבין הטיגון?
זה מאפשר לשקול את הבצק ולשמור על האוויריות שלו!
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הם יאהבו את הטעם הקריספי והקל שלא תשכחו להגיש להם צלחת ייחודית!
מה ניתן להגיש לצידו?
אפשר להגיש סלט ירקות רענן, צ’יפס, או פירה – כל קלאסיקה שתשלים את המנה הפלאית שלנו.
כעת, כאשר אתם יודעים בדיוק איך להכין את המתכון המדהים הזה, תנו לעצמכם את ההזדמנות לנסות אותו! אני בטוח שכל מי שיטעם אותו לא יוכל להפסיק לדבר עליו, ואתם תהפכו לגיבורי המסיבה. אז אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, לחבריכם ובני משפחתכם – הם יעריכו את הטעם המושלם! תהנו!
"`