איך להכין נאם טוק שיפlify לך את הטעמים

נאם טוק – מסע לטעמה הקסום של מזרח אסיה

מוזמנים להצטרף אלינו למנה המדהימה שתגרום לכם להרגיש כמו ספורטאים שמזיזים את הקולרים במטבח! נאם טוק, או באנגלית "Laotian Beef Salad", היא אחת המנות הכי טובות שיש. יש בה את כל מה שצריך כדי להרגיש שאתם נמצאים באוירה טרופית, מלאה בטעמים רעננים וממכרים. מדובר בקומבינציה משגעת בין סלט טרי, בשר עסיסי ותיבול חזק, שמשלבת טעמים שמתחברים בצורה מושלמת ומזמינים אתכם ללקק את האצבעות!

Zמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מגישים ל: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

ליצירת הנאם טוק המושלמת, נזדקק למגוון רכיבים טריים, בריאים ומעלפים. קחו נשימה עמוקה – על הבמה טוענים את העדויות של הטעמים!

  • 250 גרם בשר בקר, פרוס דק (הכי אהוב זה נתח גב או סינטה)
  • 2 כפות רוטב דגים (הסוד לגובה הטעמים)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפות צ'ילי קצוץ (למי שאוהב את החריף)
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 גזר, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
  • 1/2 כוס בצל סגול קצוץ דק
  • 1/2 כוס חסה קצוצה (או עלי רוקט, אם בא לכם על משהו קצת שונה)
  • 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים (לא לשכוח, ככה טעים יותר!)
  • לחם שיפון או לחם פרנה (כמו הנוף של האהבה, ככה החלה מכילה את הכל)

יש לכם את כל הרכיבים? מעולה! אם יש לכם שאלות לגבי החלפות, לדוגמה – גרסה טבעונית? אפשר להשתמש בטופו פרוס דק או להחליף את הבשר בשעועית שחורה או עדשים. מעניין, נכון?

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש בידיכם את כל מה שצריך, אפשר להיכנס למטבח ולהתחיל בתהליך הקסום. שימו לב, זה ממש פשוט!

  1. תחילה, ממליצים לכם לשים את הבשר בקערה ואחר כך להוסיף את רוטב הדגים, מיץ הלימון והסוכר. לערבב היטב ולתת לבשר להשרות במשך 15 דקות.
  2. בזמן שהבשר משרה את עצמו, נתחיל לחתוך את הירקות. זה הזמן להפוך את המטבח למקום של גזרים הפכפכים ובצל מתפתל!
  3. אחרי 15 דקות, ניתן לחמם מחבת על חום גבוה עם מעט שמן. הכניסו את הבשר למחבת וטגנו עד שהבשר מתבשל, בערך 5-7 דקות.
  4. לאחר שהבשר עשוי, הוציאו אותו והניחו לו להירגע במשך כמה דקות על צלחת.
  5. כשהבשר מצננן, חתכו אותו לרצועות דקות.
  6. ערבבו בקערה גדולה את הגזר, הבצל, הנענע, הכוסברה והחסה.
  7. הוסיפו את רצועות הבשר והבוטנים הקלויים, וערבבו בזהירות על מנת לשמור על הקסם של הירקות.
  8. על מנת לשדרג את הסלט, ניתן להוסיף עוד רוטב דגים לפי הטעם שלכם.

ועכשיו, הגיע זמן המנה. ברגע שהכל מוכן, הכניסו את הסלט לצלחות הגשה, ותהיו מוכנים לתגובה מקרב הקהל!

Tוספות ושדרוגים

אם בא לכם להוסיף טאץ' ייחודי, יש מספר אפשרויות שדרוג. לנסות להוסיף פרוסות אבוקדו יכול להוסיף לאותך גוון רך ונעים למנה. ישנם גם רטבים כמו רוטב עירית, רוטב בוטנים או אפילו טחינה משגעת, הכל תלוי ברוחכם ובמצב רוחכם!

שאלות ותשובות

אילו ירקות אפשר לשים במקום חסה?
שואלים את עצמכם על מגוון הירקות? רוקט, סלק מבושל או אפילו ולריאציה חלופית עם ירקות קלויים – כל אחד מהם יביא עמו טעמים חדשים ומרגשים!

האם ניתן להכין נאם טוק מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הסלט מראש ולשמור במקרר, אך את הבשר מומלץ להוסיף סמוך להגיש כדי לשמור עליו רענן ועשיר.

מה עושות עם שאריות הבשר?
אם נשאר לכם בשר, אפשר להגיש אותו על פרוסות לחם או להכין טורטיה רעננה עם הירקות – זה מושלם!

מה עושה את הנאם טוק לכזה מושלם?
שילוב הניחוחות, הטריות וההכנה הסופר-מהירה. ממש קל לאהוב את המנה הזו!

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט, ניתן להרגיש כי מדובר במנה בריאה המלאה בירקות. ניתן גם להוריד את רמות החריף לגברים הקטנים של הבית.

האם יש אפשרות להכין גרסה צמחונית?
כן, אפשר בקלות להחליף את הבשר בטופו או בשעועית שחורה. טעמים עם רוטב דגים נמצאים גם כן ברשימה!

האם יש הבדל בין נאם טוק לנאם סו?
בהחלט! נאם טוק הוא סלט בשרי, בעוד שנאם סו מכיל מנת סלט עם טופו או פירות ים.

אילו קוקטיילים מתאימים עם נאם טוק?
מומלץ לשתות עם משקה מרענן כמו סנגריה פירותית או סודה עם נענע ולימון.

האם ניתן להכין את המנה בגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! אפשר להשמיט את הלחם ומה שאתם צריכים זה את הבשר והירקות – מנה מושלמת ודלת פחמימות.

האם אכן כדאי לנסות את המנה הזו?
אם אתם אוהבים אוכל שהוא גם רענן וגם עשיר בטעמים, המנה הזו מקסימה!

אם הגעתם עד לכאן, כנראה שנשאר לכם חשק להכין את המתכון המדהים הזה. אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון עם חבריכם ולהפיץ את הטעמים שמזרח אסיה יכולה להציע. מי יודע, אולי גם אתם תהפכו את הנאם טוק שלכם לקלאסיקה משפחתית? שיהיה בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן