נאם טוק – מסע לטעמה הקסום של מזרח אסיה
מוזמנים להצטרף אלינו למנה המדהימה שתגרום לכם להרגיש כמו ספורטאים שמזיזים את הקולרים במטבח! נאם טוק, או באנגלית "Laotian Beef Salad", היא אחת המנות הכי טובות שיש. יש בה את כל מה שצריך כדי להרגיש שאתם נמצאים באוירה טרופית, מלאה בטעמים רעננים וממכרים. מדובר בקומבינציה משגעת בין סלט טרי, בשר עסיסי ותיבול חזק, שמשלבת טעמים שמתחברים בצורה מושלמת ומזמינים אתכם ללקק את האצבעות!
Zמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מגישים ל: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
ליצירת הנאם טוק המושלמת, נזדקק למגוון רכיבים טריים, בריאים ומעלפים. קחו נשימה עמוקה – על הבמה טוענים את העדויות של הטעמים!
- 250 גרם בשר בקר, פרוס דק (הכי אהוב זה נתח גב או סינטה)
- 2 כפות רוטב דגים (הסוד לגובה הטעמים)
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית סוכר חום
- 2 כפות צ'ילי קצוץ (למי שאוהב את החריף)
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2 גזר, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
- 1/2 כוס בצל סגול קצוץ דק
- 1/2 כוס חסה קצוצה (או עלי רוקט, אם בא לכם על משהו קצת שונה)
- 2 כפות בוטנים קלויים קצוצים (לא לשכוח, ככה טעים יותר!)
- לחם שיפון או לחם פרנה (כמו הנוף של האהבה, ככה החלה מכילה את הכל)
יש לכם את כל הרכיבים? מעולה! אם יש לכם שאלות לגבי החלפות, לדוגמה – גרסה טבעונית? אפשר להשתמש בטופו פרוס דק או להחליף את הבשר בשעועית שחורה או עדשים. מעניין, נכון?
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש בידיכם את כל מה שצריך, אפשר להיכנס למטבח ולהתחיל בתהליך הקסום. שימו לב, זה ממש פשוט!
- תחילה, ממליצים לכם לשים את הבשר בקערה ואחר כך להוסיף את רוטב הדגים, מיץ הלימון והסוכר. לערבב היטב ולתת לבשר להשרות במשך 15 דקות.
- בזמן שהבשר משרה את עצמו, נתחיל לחתוך את הירקות. זה הזמן להפוך את המטבח למקום של גזרים הפכפכים ובצל מתפתל!
- אחרי 15 דקות, ניתן לחמם מחבת על חום גבוה עם מעט שמן. הכניסו את הבשר למחבת וטגנו עד שהבשר מתבשל, בערך 5-7 דקות.
- לאחר שהבשר עשוי, הוציאו אותו והניחו לו להירגע במשך כמה דקות על צלחת.
- כשהבשר מצננן, חתכו אותו לרצועות דקות.
- ערבבו בקערה גדולה את הגזר, הבצל, הנענע, הכוסברה והחסה.
- הוסיפו את רצועות הבשר והבוטנים הקלויים, וערבבו בזהירות על מנת לשמור על הקסם של הירקות.
- על מנת לשדרג את הסלט, ניתן להוסיף עוד רוטב דגים לפי הטעם שלכם.
ועכשיו, הגיע זמן המנה. ברגע שהכל מוכן, הכניסו את הסלט לצלחות הגשה, ותהיו מוכנים לתגובה מקרב הקהל!
Tוספות ושדרוגים
אם בא לכם להוסיף טאץ' ייחודי, יש מספר אפשרויות שדרוג. לנסות להוסיף פרוסות אבוקדו יכול להוסיף לאותך גוון רך ונעים למנה. ישנם גם רטבים כמו רוטב עירית, רוטב בוטנים או אפילו טחינה משגעת, הכל תלוי ברוחכם ובמצב רוחכם!
שאלות ותשובות
אילו ירקות אפשר לשים במקום חסה?
שואלים את עצמכם על מגוון הירקות? רוקט, סלק מבושל או אפילו ולריאציה חלופית עם ירקות קלויים – כל אחד מהם יביא עמו טעמים חדשים ומרגשים!
האם ניתן להכין נאם טוק מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הסלט מראש ולשמור במקרר, אך את הבשר מומלץ להוסיף סמוך להגיש כדי לשמור עליו רענן ועשיר.
מה עושות עם שאריות הבשר?
אם נשאר לכם בשר, אפשר להגיש אותו על פרוסות לחם או להכין טורטיה רעננה עם הירקות – זה מושלם!
מה עושה את הנאם טוק לכזה מושלם?
שילוב הניחוחות, הטריות וההכנה הסופר-מהירה. ממש קל לאהוב את המנה הזו!
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט, ניתן להרגיש כי מדובר במנה בריאה המלאה בירקות. ניתן גם להוריד את רמות החריף לגברים הקטנים של הבית.
האם יש אפשרות להכין גרסה צמחונית?
כן, אפשר בקלות להחליף את הבשר בטופו או בשעועית שחורה. טעמים עם רוטב דגים נמצאים גם כן ברשימה!
האם יש הבדל בין נאם טוק לנאם סו?
בהחלט! נאם טוק הוא סלט בשרי, בעוד שנאם סו מכיל מנת סלט עם טופו או פירות ים.
אילו קוקטיילים מתאימים עם נאם טוק?
מומלץ לשתות עם משקה מרענן כמו סנגריה פירותית או סודה עם נענע ולימון.
האם ניתן להכין את המנה בגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! אפשר להשמיט את הלחם ומה שאתם צריכים זה את הבשר והירקות – מנה מושלמת ודלת פחמימות.
האם אכן כדאי לנסות את המנה הזו?
אם אתם אוהבים אוכל שהוא גם רענן וגם עשיר בטעמים, המנה הזו מקסימה!
אם הגעתם עד לכאן, כנראה שנשאר לכם חשק להכין את המתכון המדהים הזה. אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון עם חבריכם ולהפיץ את הטעמים שמזרח אסיה יכולה להציע. מי יודע, אולי גם אתם תהפכו את הנאם טוק שלכם לקלאסיקה משפחתית? שיהיה בתיאבון!