איך להכין סטייק על האש
אם יש דבר שמעורר תיאבון כמו סטייק עסיסי שנצלה על גריל, זה כנראה מאכל מהגן עדן! העשן, הבשר המפנק והמריחות הנפלאות יגרמו לכל אחד לשכוח את הבעיות שלו לרגע. בואו נצא למסע לא רק של הכנה אלא גם של טעמים וברכות, שתעורר בכם רצון לנסות את המתכון המדהים שלנו לצליית סטייק על האש! עם שלל טיפים והמלצות, אנחנו מבטיחים לכם שלא רק הסטייק ייצא מושלם, אלא גם שתלמדו כמה דברים בדרך.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מתאימה
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק למספר אנשים: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להתחיל את המסע שלנו לעבר הסטייק המושלם, נעבור על המרכיבים שיביאו אותנו ליעד. בין אם אתם חובבי בשר מנוסים או חדשים בתחום, אנחנו מבטיחים לכם שהרשימה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים.
- 4 נתחי סטייק (רצוי סינטה או פילה)
- מלח גס
- מדיום פפריקה
- שום קצוץ (2-3 שיני שום)
- 3 כפות שמן זית
- מעט פטרוזיליה קצוצה (לטעם ולתוספת אסתטית)
- לתוספות: ירקות על האש, כמו קישואים, פלפלים ובצל
שלבי ההכנה
תוכן מהנה מתקרב! אחרי שצברנו את כל המרכיבים, אנחנו מוכנים לצלול לתהליך ההכנה. מהשלב הראשון ועד המנה הסופית, אנחנו נלווה אתכם בכל צעד. זה הזמן להפעיל את האש ולתת לסטייקים את הכבוד המגיע להם.
- מניחים את הסטייקים על השיש ומייבשים אותם עם נייר סופג.
- בתוך קערה, מערבבים את השום הקצוץ, שמן הזית, מלח גס ופפריקה.
- מרוחים את התערובת על הסטייקים מכל הצדדים ומשרים אותם במשך 15 דקות לפחות.
- בינתיים, מדליקים את גריל האש ועורכים את הלהבות כך שהן יהיו בגובה בינוני.
- יוצרים מסלול להגשה של הירקות – מניחים אותם יחד עם הסטייקים על הגריל.
- צולים כל צד של הסטייק במשך 4-6 דקות, בהתאם לרמת ההגשה המועדפת (מדיום, מדיום-רייר או היט).
- לאחר הצלייה, נותנים לסטייקים לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה כדי שהמיצים ייספגו.
- מניחים את הסטייקים על צלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
אפשרויות חלופיות
כמובן שאם אתם לא מעוניינים בבשר אדום, תמיד תוכלו להכין את המתכון הזה עם טופו או סטייקים מתחליפים צמחיים. תוספות כמו עגבניות צלויות או גבינת פטה יתאימו גם הן בחן למנה וישדרגו אותה מבלי לשבור שיניים.
תוספות שיכולות לשדרג את המנה
כדי למקסם את החוויה הקולינרית, כדאי לשקול להוסיף לצד הסטייק את הרטבים והצדדים. איזון הטעמים בהחלט תשדרגו את המנה לממדי געגועים.
- רוטב ברביקיו מעשן לתוספת מתוקה ועשירה.
- סלט ירוק מרענן, שיביא תוספת קלה ולא כבדה למנה.
- פרוסות אבוקדו עם טעם עשיר ואוכל בריא.
- לחם קראסטי שהוכנה על הגריל ולהגיש אותו לצד הסטייקים.
שאלות ותשובות
מה הטמפרטורה המומלצת לסטייק על גריל?
טמפרטורה מומלצת לסטייק היא בין 55 ל-60 מעלות צלזיוס למדיום רייר. אפשר למדוד עם מדחום בשר כדי להיות בטוחים.
מה לגבי תיבול הסטייק?
לפני הצלייה, מומלץ לתבל עם מלח גס וכמה תבלינים מועדפים כמו פפריקה ושום, זה ייתן לסטייק טעם עשיר ומענין.
האם אפשר להשתמש בסטייקים קפואים?
רצוי להפשיר את הסטייקים במקרר לילה קודם לפני הצלייה. זה מבטיח צלייה אחידה ומונע יצירת נוזלים מיותרים בשלב הגרילה.
באיזו עצמה כדאי לרתוח את הסטייקים?
רצוי לרתוח את הסטייקים בעוצמה של בינוני גבוהה על מנת לקבל קראסט פריך.
איך יודעים מתי הסטייק מוכן?
הדרך הקלה ביותר לדעת היא לבדוק את המרקם, אם הוא גמיש אך לא סיבי, זה פרופורציה מצוינת מידיום.
האם יש טיפים לשיפור המנה?
ניתן להוסיף רוטב צ'אטני או סויה להקפיץ את הטעמים במנה ולהפוך את הסטייק למככב אמיתי בארוחת השבת.
למה חשוב לתת לסטייק לנוח לאחר הצלייה?
אין להחמיץ את מגה הטריק הזה! כשהסטייק נח, הוא מסייע במעבר המיצים כדי להשאיר את הבשר עסיסי ולא יבש.
האם אפשר לצלות סטייק על מחבת?
בהחלט. הוחק שהמחבת תהיה לוהטת ובאופן דומה, מדליקים בעיון עם שמן ומניחים את הסטייקות בזהירות!
אילו ירקות כדאי לצלות עם הסטייק?
פלפלים, קישואים ובצל חייכני שמתאימים בקלות כמו חמאה לצד הבשר.
איך ניתן לשדרג את הסטייק לחוויה מקסימלית?
מוסיפים רטבים ביתיים, מבשלים פטריות ואפילו מחיר מתגלגל – לא תאמינו מה זה יכול להשיג.
אם גירינו את התיאבון שלכם עם המתכון המשגע שלנו לסטייק על האש, אל תתביישו לשתף אותו ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם גם ליהנות מהמאכל האגדי הזה, ואל תשכחו לפקוד אותנו שוב לאופציות נוספות בזמן הקרוב!