"`html
קובה דלעת כורדי – מאכל מדהים וממכר
דמיינו רגע את השולחן שלכם מלא במאכלים שמושכים תשומת לב ואפילו מגרדים את הלשון בציפייה. כל ביס מהקובה דלעת הכורדי הזה הוא חוויה שאין כמותה – טעמים עשירים, ריחות שנכנסים לאף ומשאירים אתכם חסרי מילים. אז מה חדש בקובה הזה? הוא עשוי מדלעת רכה ומעט מתוקה, מה שהופך אותו למושלם לחורף הקר, ואנחנו מבטיחים לכם – כל ביס יהיה אגדי!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 90 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
בשביל לייצר את הקובה המעלף הזה, תזדקקו למבחר של רכיבים פשוטים אך איכותיים. כששמים לב לרכיבים, החשיבות היא באיכותם, אז בואו נתחיל!
- 300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס בורגול בינוני
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון (תוספת משגעת!)
- 1 כוס נענע קצוצה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס קוביות בשר טחון (או גרסה צמחונית – קוביות טופו)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס שמן זית
אם אתם מחפשים גרסה דל פחמימות, תוכלו להשתמש בבורגול מכוס אורז או קו פאן (cauliflower rice).
שלבי ההכנה
אז מה עושים עכשיו? נכנסנו למטבח ואנחנו מוכנים להתחיל את ההכנה. הנה המדריך שלנו, שלב אחרי שלב!
- מבשלים את קוביות הדלעת בסיר עם מעט מים עד שהן רכות ונימוחות.
- מסננים את הדלעת ומועכים אותה בפירה עד שהכל נמעך לתערובת חלקה.
- משרים את הבורגול במים חמים למשך כ-20 דקות, עד שהבורגול סופג את הנוזלים.
- ב skillet על חום בינוני, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מבשלים עד שהבצל שולי.
- מוסיפים את הבשר הטחון (או את הטופו) לבצל ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו.
- מוסיפים את הפפריקה, כמון, קינמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- מערבבים את תערובת הבשר עם הפירה דלעת ובורגול שעשינו, מוסיפים את הנענע והפטרוזיליה ומערבבים שוב.
- למלא את השכבות בתבנית מתאימה כשהן עגולות או שטוחות. סוחטים מעט שמן זית על הקובות.
- מבשלים במים רותחים (ולא רותחים) כ-40 דקות עד שהקובות צפות.
- מגישים חם עם רוטב יוגורט או טחינה – ואוי, זה כל כך מושלם!
תוספות אפשריות
כמובן שתמיד אפשר לשדרג! אז מה אפשר להוסיף? אתם יכולים לנסות להוסיף אגוזי מלך קצוצים או חומוס לקובה בעצמו, להוסיף חלבה לרוטב, או להגיע לרמות של יוקרה עם קצת גבינת פטה מעל.
שאלות ותשובות
איך לשמור את הקובה לאחר הבישול?
שימרו את הקובות בקופסה סגורה במקרר. הגיע הזמן לשתף אותן!
האם אפשר להקפיא קובות דלעת?
בהחלט! אחרי הבישול, הקפיאו את הקובות בשכבות על נייר פרגמנט, וכשיתקפאו, אפשר להעביר לשקית קפיצה.
אפשר להשתמש בירקות אחרים במקום דלעת?
כן, קובה מחצילים, קישואים או אפילו בטטה תצא גם מדהימה.
אם אני רוצה להכין אותו צמחוני, מה לעשות?
יש להשתמש בטופו או בפטריות במקום בשר. יתחשב!
מה אורך חיי המדף של הקובה במקרר?
במקרר, הוא יכול להחזיק מעמד 3-4 ימים.
מדוע מוסיפים קינמון למתכון?
קינמון מוסיף נופך מעניין שמתפשט בפה, מגשרת בין הטעמים ולוקחת את הקובה לרמות מושלמות.
איך אפשר להפוך את הקובה ליותר חריפי?
נסו להוסיף כמה טיפות של רוטב סחוג או פלפל חריף קצוץ לתערובת.
למה משתלמת להשקיע במרכיבים באיכות גבוהה?
מרכיבים טריים ואיכותיים עושים את ההבדל הנפלא בין טעם רע וטעם מעלף.
איך ניתן לשדרג את הרוטב שמלווים את הקובה?
רוטב על בסיס יוגורט, עם שום, מיץ לימון וזעתר מצוין כאן.
האם ניתן להוסיף גרגרים לקובה?
בהחלט! גרגרים כמו גרגרי חומוס יכולים להוסיף מרקם מעניין ומיוחד.
אם אתם נהנים מהמתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. מי יודע? אולי תגרמו להם לנסות להכין את האוצר הזה במטבח שלהם!
"`