מתכון לאנטריקוט בתנור
תודעו, כשמדובר על בשר טוב, אין כמו אנטריקוט שזוכה למעמד המיוחד שלו. בשירותים של האוכל, הוא עשוי ליצור את ה"רעש" שכולנו היינו רוצים לשמוע – דייויד שלון, רגעי הפנאי עם חברים וסבתא ששואלת באיזה רוטב לשדך אותו. אז דברו על כיף של מסיבת ארוחת ערב עם האנטריקוט המעולה הזה, שממצב את עצמו במקום ראשון בתפריט! בין אם אתם מארחים או רוצים לפנק את עצמכם, המתכון הזה הוא מעלף, אכפת לכם להכיר אותו מקרוב? נשמע מעולה, נכון?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30-40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול למימי ההכנה, נתחיל בפירוט המרכיבים שאנחנו צריכים למנה הזו. מדובר ברכיבים קלאסיים, שהשילוב שלהם מביא לתוצאה מדהימה, אגדית וכולה בשרית.
- 4 נתחי אנטריקוט במשקל של כ-250 גרם כל אחד
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- שן שום קצוצה (אופציה לפסול מי שלא אוהב את הארומה)
- 1 כף דבש או סילאן (בריא ומתקתק)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול נוסף: רוזמרין או טימין (רגוע כמו נהר זורם)
נכון, זה לא קונדיטוריה, אבל מה שאפשר להכין מבשר הוא מדהים! ואם מתברר שואתם מתרחקים מגלוטן או רגישים לסוכר, אתם יכולים להשאיר את הדבש! במקומו אפשר להשתמש בשום טחינות תיבול או רטבים טבעונים אחרים.
שלבי ההכנה
נגיף במעבדה שלנו, אנחנו בשלב הזה ממתינים להתרחשות! בואו נצא לדרך ונגלה איך הבאנו את הגסטרונומיה אל השולחן הביתית.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה, השום הקצוץ ודבש בקערה.
- מתבלים את נתחי האנטריקוט בשפע של מלח ופלפל.
- משרים את הנתחים בתערובת הרוטב למשך 20 דקות במקרר.
- מסננים את ענפי התיבול (רוזמרין/טימין) ונצמדים לאנטריקוט.
- מניחים את הנתחים בתבנית ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהבשר מתבשל כמו שצריך.
- לא לשכוח להוציא את הנתחים ולתת להם לנוח כמה דקות לפני החיתוך.
- חוצים את הנתחים ומקשטים בהתאם – כוסברה, סלט טרי או אפילו תפו”א בתנור.
החיים שלנו מתרגשים עם כל כוס יין או סיידר לצד! איזה טעמים באים לידי ביטוי כאן – פשוט משגע! זהו! למי שהכין כך שהנתח יזכה למידה המושלמת.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמעט כמו בעולם הקולינריה, מה שנכון עבורינו, הוא שאין גבולות. בואו נבטיח שקליטת הבשר תהיה על הצד המושלם! ניתן לשדרגו בכמה דרכים מעניינות:
- אפשר להוסיף לקלאסיק את טחינת השום עם טחינה ירוקה לסלט חם
- לגוון עם ממרחים כגון ממרח פטריות צלויים
- להתנסות באפיית לגמי אופציה לצד, כמו ירקות קלויים או פיקנטיים
- תוספת של פסטה פנסי עם רוטב פסטו, בשילוב עם העשבים שאנחנו מעדיפים, היא חוויה אחרת
לשדרוגים האלו יש את היכולת להפוך את מנת האנטריקוט למשהו אגדי, שאני בטוח שתהיו גאים לשתף עם אורחים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בנתח בשר אחר?
כן, אפשר בהחלט להמיר את האנטריקוט בנתח כמו ריב איי או סינטה. כל נתב מצריך שיקול דעת על זמן הבישול.
איך אני יודע שהנתחים מוכנים לבוקר?
האיכות משקפת אותך! פרט לתחושת תחושה רכה, אפשר לבדוק עם תרמומטר בשר עד למעלות הפנימיות לאזור 55-60 מעלות.
האם שדרוגים מסוימים ינצחו את טעמים הבשר?
בוודאי! שדרוג כמו פירות טריים, כמו אננס או תפוחי עץ, מגיב נהדר לבשרים, מיותר טעמים משתלבים.
כמה זמן צריך להשרות את הבשר?
עדיף להזרים בטחנה לפחות 20 דקות כדי לסנן את התבלינים היטב.
מה הכי מומלץ לשתות עם זה?
יינות אדומים כמו קברנה סוביניון או מרלו – יקדמו והרמונית עם הבשר עשיר.
למה לדלג על הזבובים?
טעמים טורפים, חד משמעית, הם ישקפו את הטעמים שלכם – זה עולם שלם!
האם אפשר לאכול את זה גם ביום שאחריו?
בהחלט! אחרי כמה שעות קירור, האנטריקוט מחזיק על טעמים שמשתנים.
מה קורה אם אני שוכח להניח לו לנוח?
לבסוף זה ישפיע על נוזלים, דבר שיפגע בכל רכות וניחוח – אז בהחלט אני ממליץ לתת לנוח.
האם זה בריא לאכול הרבה בשר?
אמנם בשרים הם מקור מעולה לחלבון, אך תוספת של ירקות טריים ופחמימות כמו קינואה, תסייע במהלך.
איך לדבר על טעמים בגריל?
מצא הדרכה או מתכון ליד חברכם המטבחי – הכשירות בין השניים היא שמותחת את הגבולות.
אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תהססו לשתף את החברים שלכם ברשתות החברתיות! רגישותם לארוחה תפסיק עם חוויה משגעת, אני בטוח בכך.