אנטריקוט בתנור: המתכון שישנה את ארוחות הערב שלכם!

מתכון לאנטריקוט בתנור

תודעו, כשמדובר על בשר טוב, אין כמו אנטריקוט שזוכה למעמד המיוחד שלו. בשירותים של האוכל, הוא עשוי ליצור את ה"רעש" שכולנו היינו רוצים לשמוע – דייויד שלון, רגעי הפנאי עם חברים וסבתא ששואלת באיזה רוטב לשדך אותו. אז דברו על כיף של מסיבת ארוחת ערב עם האנטריקוט המעולה הזה, שממצב את עצמו במקום ראשון בתפריט! בין אם אתם מארחים או רוצים לפנק את עצמכם, המתכון הזה הוא מעלף, אכפת לכם להכיר אותו מקרוב? נשמע מעולה, נכון?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30-40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול למימי ההכנה, נתחיל בפירוט המרכיבים שאנחנו צריכים למנה הזו. מדובר ברכיבים קלאסיים, שהשילוב שלהם מביא לתוצאה מדהימה, אגדית וכולה בשרית.

  • 4 נתחי אנטריקוט במשקל של כ-250 גרם כל אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • שן שום קצוצה (אופציה לפסול מי שלא אוהב את הארומה)
  • 1 כף דבש או סילאן (בריא ומתקתק)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תיבול נוסף: רוזמרין או טימין (רגוע כמו נהר זורם)

נכון, זה לא קונדיטוריה, אבל מה שאפשר להכין מבשר הוא מדהים! ואם מתברר שואתם מתרחקים מגלוטן או רגישים לסוכר, אתם יכולים להשאיר את הדבש! במקומו אפשר להשתמש בשום טחינות תיבול או רטבים טבעונים אחרים.

שלבי ההכנה

נגיף במעבדה שלנו, אנחנו בשלב הזה ממתינים להתרחשות! בואו נצא לדרך ונגלה איך הבאנו את הגסטרונומיה אל השולחן הביתית.

  1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה, השום הקצוץ ודבש בקערה.
  3. מתבלים את נתחי האנטריקוט בשפע של מלח ופלפל.
  4. משרים את הנתחים בתערובת הרוטב למשך 20 דקות במקרר.
  5. מסננים את ענפי התיבול (רוזמרין/טימין) ונצמדים לאנטריקוט.
  6. מניחים את הנתחים בתבנית ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהבשר מתבשל כמו שצריך.
  7. לא לשכוח להוציא את הנתחים ולתת להם לנוח כמה דקות לפני החיתוך.
  8. חוצים את הנתחים ומקשטים בהתאם – כוסברה, סלט טרי או אפילו תפו”א בתנור.

החיים שלנו מתרגשים עם כל כוס יין או סיידר לצד! איזה טעמים באים לידי ביטוי כאן – פשוט משגע! זהו! למי שהכין כך שהנתח יזכה למידה המושלמת.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמעט כמו בעולם הקולינריה, מה שנכון עבורינו, הוא שאין גבולות. בואו נבטיח שקליטת הבשר תהיה על הצד המושלם! ניתן לשדרגו בכמה דרכים מעניינות:

  • אפשר להוסיף לקלאסיק את טחינת השום עם טחינה ירוקה לסלט חם
  • לגוון עם ממרחים כגון ממרח פטריות צלויים
  • להתנסות באפיית לגמי אופציה לצד, כמו ירקות קלויים או פיקנטיים
  • תוספת של פסטה פנסי עם רוטב פסטו, בשילוב עם העשבים שאנחנו מעדיפים, היא חוויה אחרת

לשדרוגים האלו יש את היכולת להפוך את מנת האנטריקוט למשהו אגדי, שאני בטוח שתהיו גאים לשתף עם אורחים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בנתח בשר אחר?
כן, אפשר בהחלט להמיר את האנטריקוט בנתח כמו ריב איי או סינטה. כל נתב מצריך שיקול דעת על זמן הבישול.

איך אני יודע שהנתחים מוכנים לבוקר?
האיכות משקפת אותך! פרט לתחושת תחושה רכה, אפשר לבדוק עם תרמומטר בשר עד למעלות הפנימיות לאזור 55-60 מעלות.

האם שדרוגים מסוימים ינצחו את טעמים הבשר?
בוודאי! שדרוג כמו פירות טריים, כמו אננס או תפוחי עץ, מגיב נהדר לבשרים, מיותר טעמים משתלבים.

כמה זמן צריך להשרות את הבשר?
עדיף להזרים בטחנה לפחות 20 דקות כדי לסנן את התבלינים היטב.

מה הכי מומלץ לשתות עם זה?
יינות אדומים כמו קברנה סוביניון או מרלו – יקדמו והרמונית עם הבשר עשיר.

למה לדלג על הזבובים?
טעמים טורפים, חד משמעית, הם ישקפו את הטעמים שלכם – זה עולם שלם!

האם אפשר לאכול את זה גם ביום שאחריו?
בהחלט! אחרי כמה שעות קירור, האנטריקוט מחזיק על טעמים שמשתנים.

מה קורה אם אני שוכח להניח לו לנוח?
לבסוף זה ישפיע על נוזלים, דבר שיפגע בכל רכות וניחוח – אז בהחלט אני ממליץ לתת לנוח.

האם זה בריא לאכול הרבה בשר?
אמנם בשרים הם מקור מעולה לחלבון, אך תוספת של ירקות טריים ופחמימות כמו קינואה, תסייע במהלך.

איך לדבר על טעמים בגריל?
מצא הדרכה או מתכון ליד חברכם המטבחי – הכשירות בין השניים היא שמותחת את הגבולות.

אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תהססו לשתף את החברים שלכם ברשתות החברתיות! רגישותם לארוחה תפסיק עם חוויה משגעת, אני בטוח בכך.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן