בורקס תפוחי אדמה מבצק עלים
נדמה שזה מתחיל כמו סיפור אגדי, אך זהו מתכון שמצליח להזכיר לכולנו את הילדות, את סבתא ואפילו את הריחות הנפלאים שהשתחררו מהמטבח שלה. בורקס תפוחי אדמה מבצק עלים הוא לא רק מאפה מזין, אלא תמצוגה מושלמת של טעמים שמטפסת על כל סולם של אוכל ברור, ומחזירה לנעורים עם כל ביס. מזכיר לנו, איך בתוך כמה דקות, ניתן להפוך את הבית למסעדת גורמה. אנחנו לא מדברים כאן על משהו פשוט, אלא על מנה משגעת שכולם ידרשו עוד ממנה, אחד אחרי השני. זה הזמן להכין את המגבת, כי אתם תזדקקו לה לייבש את הדמעות – דמעות של אושר כמובן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: כ-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי שאנו נוכל ליצור את הבורקסים המדהימים הללו, נצטרך לערבב כל מיני רכיבים כדי להבטיח לנו טעם אגדי ונפלא. אז בואו נתחיל:
- 500 גרם תפוחי אדמה (כמחצית מ-6 תפוחי אדמה בינוניים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 بצל גדול, קצוץ דק
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית קצח (לא חובה, אבל בהחלט מוסיף טעם נמרץ)
- 1 ביצה (למריחה מעל)
- 1 חבילת בצק עלים (המושלמת תהיה קפואה, כנראה כדי שתסכימו להכין עוד מנה עוד יום)
מרכיבים חלופיים
אם ברצונכם לשדרג את הבורקס ולתת לו טאצ' אישי, בואו נבחן כמה שדרוגים. ניתן לשלב עם הבצק גם גבינות שונות כמו פטה או גבינת בולגרית. מדהים, נכון? כמו כן, אפשר להוסיף תרד קצוץ או פטריות טריות. אתגרו את עצמכם, אולי אפילו תנסו לתמוך במישהו מהמשפחה או חברים לבחור טעמים חדשים והכי טעים שיש!
שלבי ההכנה
בשלב זה, זה הזמן להתחיל את ההכנה של המנה המעלפת הזו. מתודולוגיה שאנחנו מאוד אוהבים, כך נשיג מגוון טעמים וקלות הכנה.
- לחתוך את תפוחי האדמה לחלקים קטנים, ולהרתיח במים כחמש עשרה דקות עד שהם רכים.
- לסנן את תפוחי האדמה ולמעוך אותם לקצפת מפנקת.
- לחמם שמן זית במחבת, ולהוסיף את הבצל הקצוץ. טגן עד שהוא שקוף וזהוב, בערך 5 דקות.
- להוסיף את תפוחי האדמה המעוכים לבצל, לערבב היטב. תוך 2-3 דקות להוסיף את הכמון, המלח והפפריקה.
- להסיר מהכיריים ולתת לתערובת להירגע למשך כעשר דקות – תחושת נימוח.
- לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- למלא את הבצק עלים: לפתוח את הבצק ולהניח כפות מהמלית על חצי ממנו, לקפל ולחושק את הקצוות, כמו סוד שמבושש להיחשף.
- למרוח ביצה על הבצק עם מברשת, ולא לשכוח לפזר קצח אם החלטתם להוסיף.
- לאפות במשך כ-20-25 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים ומעלפים.
- להוציא מהתנור ולהשאיר להתקרר כמה דקות – זהו שלב קריטי שזה לא יקרה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
הבורקס הזה הוא פלטפורמה מעולה. אפשר להגיש אותו עם סלט ירקות רענן או עם טחינה. אם אתם רוצים להפתיע אחרים, כדאי לנסות לקבל את הסחוג או הרוטב החריף. הם בהחלט יחממו את האווירה. ועדיין איני יכול להשאיר אתכם נטולי שדרוגים: אתם יכולים להוסיף לקצפת גבינת פריזאי או צהובה לקראת ההגשה. זה יכול לשדרג אותו לעונג גבוה ביותר!
שאלות ותשובות
מה קורה אם אין לי בצק עלים?
אנחנו מציעים לשקול להכין בצק ביתי על בסיס קמח, שמן ומים. המתכון קל ומפנק ותהיו מופתעים מהתוצאה.
האם אפשר להחליף את תפוחי האדמה בירקות אחרים?
בהחלט! גזר, קישוא, או אפילו בתוספת של קולורבי יכולים לתת טוויסט מעניין.
כמה זמן הבורקסים שומרים על טריותם?
באופן כללי, הבורקסים מתעכלים באופן אופטימלי במשך יומיים במקרר, אך יכולים להחזיק עוד מספר ימים.
האם אפשר להקפיא בורקסים לא מוכנים?
כן, זה רעיון מצוין. פשוט הניחו אותם במקפיא עד שתזדקקו להם, ואז אפו כשהם קרים.
מאיפה אני יכול להשיג בצק עלים?
בצק עלים ניתן לקנות בחנויות טאפרו או ברשתות המזון הגדולות.
איך ניתן לתבל את התערובת?
אתם יכולים להוסיף טעמים כמו רסק עגבניות, טחינה או אפילו קוביות קטנות של תקשורת גבינה.
האם אפשר להכין את הבורקסים בגרסה טבעונית?
כמובן! פשוט החליפו את הביצה בחלב צמחי או השאירו אותה מחוץ לתופעה הקורא.
אני לא אוהב טעמים חריפים. איך אוכל להימנע מכך?
הכנות ואכלו בהכנות קטנות. פשוט השאירו את התבלינים החריפים כמו פפריקה מהמתכון.
מה הדבר הכי טעים לעשות לאחר שאני מכין את הבורקסים?
כמובן להגישם באופן חגיגי על השולחן. אין זה מוגזם לומר שכולם הולכים להילחם על הביס האחרון.
האם אפשר לשלב את הבורקסים במסיבות?
בהחלט! הם מושלמים כאוכל ידני, ואף אחד לא יסרב לחטיף טעים כזה!
אז במילים האחרונות, אל תתעצבו! תשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. תנחתו על החברים והמשפחה עם מלוא אהבה והכנה משותפת – עבודת צוות במטבח יכולה להוות התחלה נאה!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה