"`html
בורקס תרד וגבינות עם טריק מיוחד
בשעה טובה, אתם עומדים לגלות את המתכון המדהים שיכניס שיכרון חושים למטבח שלכם! לא מדובר בבורקס רגיל, אלא בבורקס תרד וגבינות עם טריק מיוחד שישדרג את החוויה הוויזואלית והטעימה שעד כה חלמתם עליה. מדובר במרקם אוורירי, ובשילוב טעמים שיכניס טוויסט מעלף לכל ארוחה. תכינו את הידיים ללקק את האצבעות כי זה מתכון ממכר בדרך לארוחה המשגע שלכם!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8 בורקסים
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשהשפתיים שלכם מתחילות להתייבש, הגיע הזמן לחשוף את המרכיבים שלכם למנה האגדי הזו. בורקס תרד וגבינות הם שילוב אידיאלי של בריאות ופינוק. הבדלים קטנים במרכיבים יכולים לגרום לשינוי גדול בטעם, אז תכינו את העטיפות שלכם!
- 250 גרם תרד טרי שטוף ומקולף
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 ביצים (אחת למילוי ואחת להברשה)
- 2 כפות שמן זית
- עלים מהפילה (פילה של בצק עלים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הגבינות בטופו מעוך עם תיבול, או אפילו לפנק את עצמכם במילוי מצמחי תיבול שונים.
שלבי ההכנה
תפקידנו כאן הוא להכין את הבורקסים המושלמים! שימו לב, כל שלב חשוב ולכן כדאי להקדיש לכל שלב את תשומת הלב הראויה.
- מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את התרד הטרי למחבת ומשקשקים עד שהתרד מתכווץ.
- מסננים את התרד ומניחים לו להתקרר לזמן קצר.
- מועכים את התרד עם גבינת הפטה וגבינת המוצרלה בקערה גדולה.
- מוסיפים ביצה אחת, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- מניחים את תערובת הגבינות והתרד בין עלי הפילה (הבצק) ומקפלים ליצירת הבורקסים.
- מברישים ביצה על הבורקסים ומניחים בתבנית מרופדת parchment paper.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס כ-25 דקות, עד שהבורקסים מזוגגים וזהובים.
אם אתם מגיעים למטרה של בריאות, אפשר גם להכין את הבצק בבית עם קמח חצי מלא, מה שייתן לכם בורקס דל פחמימות ונפלא לאורח חיים בריא.
תוספות ושדרוגים אפשריים
פה נספר לכם על ההיסטוריה המפנקת של הבורקסים ועל מה אפשר לקשקש להם. אתם יכולים להוסיף צנוברים, שומשום או אפילו סויה למילוי. שדרוגים אהובים נוספים יכולים להיות תוספת של תבלינים כמו כמון או קימל, שיתנו לדברים פן חדש – ממש חוקי שידוכים בין הטעמים!
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף אם אני לא אוהב תרד?
אפשר להשתמש בשמיר, ברוקולי או אפילו בשעועית ירוקה! כל ירק שאתם מתחברים אליו יכול לעבוד כמו שידוך בפגישה עיוורת.
כמה זמן ניתן לשמור את הבורקסים במקרר?
אם נשאר לכם מזון שנותר, אתם יכולים לשמור אותו עד שלושה ימים במקרר. בכל מקרה, מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.
האם אפשר להכין את הבורקסים יום מראש?
בהחלט! הכינו את הבורקסים, הכניסו לתבנית, כסו בניילון נצמד והניחו במקרר עד שהגיע הזמן לאפות.
האם ניתן להקפיא בורקסים?
בהחלט! הכינו את הבורקסים, הראו לחם המון חום לאפות. פשוט משרים באוויר בזמן שאתם מאבדים את ההמתנה.
מה יכולים להיות תוספי רוטב מומלצים?
אחלה רעיון הוא להכות בכמה רטבים כמו טחינה, רוטב יוגורט או אפילו קצפת עם תבלינים.
איך אדע אם הבורקסים שלי אפויים מספיק?
הצבע הוא הכל! כשיש לכם צבע זהוב ויפה בבורקס, סימן להם להוציא הכל למערב!
מה קורה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
באותם רגעים תצטרכו להשתמש בקמח תפו”ח או מחמאה, נראה שהשפה מכוונת כלפי הנכון.
האם יש סוד למילוי?
סוד המילוי הוא לא לפחד להתנסות! תוסיפו כל מה שעושה לכם טוב – פיקנטי, שום, פטריות, הכל.
למה זה מתכון אגדי?
כן, ככה זה כשמשדרגים מסורת עם תמונה מפנקת ובצק שנמס בפה. בורקסים הם לא סתם מוצר – הם חוויה!
איך כדאי לשתף את המתכון?
שתפו ברשתות החברתיות, שלחו לחברים, אתם לא תאמינו איזה אושר צומח בסוף הדרך!
אז עכשיו, כאשר יש לכם את המתכון הייחודי הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם כל המכרים שלכם! מהמחקרים הבלתי נגמרים שלי, אני ממליץ לכם לנסות ולשדרגו גם לגרסה שנעשתה במיוחד בשבילכם או למיוחד של כל חג. טעמים משתנים, זמן עובר ואתם משגעים עם כל ביס חדש!
"`