"`html
בישול בנינג'ה גריל: הכל אפשרי!
דמיינו את זה: חוגגים ערב קיץ חם עם חברים, המוזיקה מתנגן ברקע, והריח המשגע של בשר על גריל מתפשט באוויר. כן, אנחנו מתכוונים לבישול בנינג'ה גריל – מכשיר שיכול לקחת את הכישורים הקולינריים שלכם לגבהים חדשים ומדהימים. לא מדובר בעוד מתכון "סתם". מדובר במתכון שאפשר לומר עליו שהוא אגדי, מושלם, ויתרה מכך – הכי טעים שיש! אז אם אתם מוכנים לקפוץ לעולם המופלא של הבישול בנינג'ה גריל, אתם במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל – בינוני
- המנה מספיקה עבור: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת, נצלול לתוך הממלכה של הרכיבים. רוב הרכיבים כאן הם קל למצוא, אבל את התוצאה הם מניבים שהיא פשוט משגעת!
- ק"ג בשר עוף (חזה או רגליים, מה שמתאים לכם!)
- כף שמן זית
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות תיבול גריל תעשייתי (או תערובת תבלינים לפי טעמכם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3-4 רצועות קינמון (בתוך התערובת או על הגריל, תבחרו לפי העניין)
- ירקות לבחירה עבור הגריל: קישואים, פלפל אדום, בצל, חציל.
- צנוניות עלים לשדרוג המנה.
גרסה טבעונית
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר להמיר את הבשר בחתיכות טופו או חלבון צמחי אחר. החוויה תישאר עשירה ומדהימה אם תוסיפו את התיבול הנכון!
שלבי ההכנה
בואו ניגש לביס הראשון של העונג הקולינרי. בעבודה בגריל, כל שלב הוא כמו מלחין המנגן ליצירה!
- חיתכו את הבשר לחתיכות בגודל בינוני ובמרקם אחיד.
- בקערה, ערבבו את שמן הזית, שום קצוץ, מיץ הלימון, תיבול גריל, מלח ופלפל.
- הניחו את חתיכות הבשר בקערה עם התיבול – דאגו לכל חתיכה להיספג היטב בתיבול.
- מרחו את הירקות שלכם בשמץ שמן והניחו בצד.
- חממים את נינג'ה גריל על טמפ' של 200 מעלות.
- כאשר הגריל חם, הניחו את הבשר על הרשת, ותחילו להרתיח אותו למשך 10-15 דקות, תלוי בעובי החתיכות.
- במהלך הבישול, הוסיפו את הירקות על האזור הפנוי בגריל, והפכו גם אותם.
- כשהבשר הופך למעט חרוך והשומנים מתחילים להיגרם, אתם יודעים שבשלהם זה הזמן להוציא את המנה.
- תנו בשרכם לנוח על הצלחת למשך 5 דקות לפני שאתם חותכים אותו.
- קשטו עם צנוניות עלים שנותנות טאץ' ירוק!
שדרוגים ואפשרויות תוספות
עכשיו כשיש לכם מנה מדהימה במרכז השולחן, למה לא להציע כמה שדרוגים אפשריים?
- אפשרות נוספת היא להוסיף רטבים – יוגורט עם נענע, או אפילו גרגרי חומוס כתושים להזזיק עם כל בעל קסם!
- אפשר לשדרג את הירקות עם גבינת פטה מפוררת מעל.
- אם אתם מעוניינים באוכל בריאותי יותר, שקלו להוסיף אורז או קינואה בצד.
- טוויסט מזרחי? אפשר לשדרגו על ידי הוספת חריף או ג'ינג'ר למתכון והתקופה.
- כמובן, אל תשכחו את המשקה המושלם לצד הארוחה: יין אדום עטוף במולקולות, או אפילו שייק דל פחמימות.
שאלות ותשובות
איך אני יודעת שהבשר מוכן?
אם עסקה בבשר עוף, ודאו שהוא מבושל עד שטמפרטורה פנימית של 75 מעלות. אפשר לחתוך חתיכה ולראות אם היא ורודה או מבושלת לחלוטין.
האם ניתן לעשות את המתכון ללא גלוטן?
בטח! כל אותם תיבול צמחוניים שאפשר להשתמש בהם צריכים להיות בטוחים ואפשר גם לבחור תבלינים באריזות ללא גלוטן.
מהם רעיונות לתוספות נוספות?
הוסיף אורז ביצים עם ירקות או אפילו פירות טריים כקינוח – ממש מדהים!
האם ניתן לערבב את הבשר עם תחליפי בשר אחרים?
בהחלט! תלוי בטעמים שאתם אוהבים – כדאי לבדוק איזו תערובת מתאימה לכם.
מה אם אני מש508גת מתכון? האם יש אפשרות להשתמש באותו זמן בגריל?
כן, תוכלו לאחסן אותו במקפיא ולהשתמש בו בהזדמנויות אחרות. הניחו להם להתמזג לטעמים!
האם אפשר להחליף חזה עוף בדברים אחרים?
בהחלט! אפשר להמיר בקציצות טופו, פירות ים או כל דבר שאתם אוהבים.
מה אם הבשר מתחיל להתייבש?
קחו מרסס מים והוסיפו אותו על הבשר בזמן הבישול.
האם אפשר לדלל את התיבול?
כן! אתם יכולים להרגיש חופשי לשים כמה שיותר או כמה שפחות תיבול לפי טעמכם.
האם המתכון הזה בריא?
בהחלט! מדובר בבשרים, ירקות ודל פחמימות! שילוב מנצח לכל מי שמחפש תפריט בריא.
מה ניתן להגיש לצד המנה?
אפשר לשלב סלט טרי, לחם קל או פוקצ'ה שמנמנה – כל מה שעושה לכם את היום!
אז אחרי כל זה, מה נשאר לעשות? קחו את המתכון המופלא הזה, שתפו אותו ברשתות החברתיות, ואולי אפילו זכו באהבת אורחים שיתענגו על עונג קולינרי מדהים! בואו נרתום את החוויה ביחד!
"`