חברים יקרים, אם אתם כמוני ואוהבים להתחיל את היום עם ארוחת בוקר טעימה ומפנקת אבל לא תמיד יש לכם זמן או כוח להכין משהו מורכב – יש לי בשבילכם פתרון מנצח! המתכון שאני הולך לחלוק אתכם היום הוא סוד השף שלי להכנת בלינצ'ס מושלמים תוך 10 דקות בלבד. כן, ממש 600 שניות מרגע שנכנסתם למטבח ועד שאתם מגישים צלחת של בלינצ'ס חמים, פריכים וממולאים בכל טוב. אתם הולכים להתאהב!
זמן הכנה: 10 דקות מדויקות, לא שנייה יותר! כמות: מנה זוגית רומנטית או ארוחה משפחתית ל-4 נפשות דרגת קושי: קלה כאורה ראשונה של הבוקר
מרכיבי הקסם שיהפכו את הבלינצ'ס שלכם לחלום מתוק
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס חלב (או תחליף חלב טבעוני כמו אורז/שקדים/סויה)
- 2 ביצים גדולות וטריות (או במקום כל ביצה – חצי בננה מעוכה + 1 כף זרעי צ'יה)
- 2 כפות סוכר
- קורט מלח
- חמאה או שמן קוקוס להברשת המחבת
- מילוי מתוק לבחירתכם: ריבה, גבינה, שוקולד, חמאת בוטנים או כל דבר אחר שאתם אוהבים!
גרסה בריאה יותר וידידותית לאלרגיות: אם אתם רוצים להפוך את הבלינצ'ס לבריאים יותר, תוכלו להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין או שיפון מלא. לגרסה ללא גלוטן, קמח אורז יעשה את העבודה נהדר. במקום הסוכר אפשר להשתמש בסילאן או בסירופ מייפל טבעי, ולמילוי מומלץ לבחור תוספות כמו פירות העונה הטריים, ממרח טחינה גולמית או ריקוטה דלת שומן.
צעדי הקסם שיהפכו אתכם למלך/ת הבלינצ'ס
לפני שנתחיל, אני רוצה לגלות לכם שאת הסוד הכי גדול למתכון המהיר הזה למדתי מסבתא שלי, שתמיד הייתה קמה לפני כולם והייתה מפנקת אותנו בבלינצ'ס חמים ועסיסיים עוד לפני שהספקנו לפקוח עין. אז בואו נגלה את המתכון המנצח שלה ביחד!
- בקערה גדולה, שפכו את כל המרכיבים היבשים – קמח, סוכר ומלח. ערבבו היטב בעזרת מזלג.
- הוסיפו בהדרגה את הביצים והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה ללא גושים.
- חממו מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הברישו את פני המחבת בחמאה או בשמן קוקוס בעזרת מברשת סיליקון.
- שפכו כחצי כוס מהבלילה אל תוך מרכז המחבת החמה. הטו את המחבת לכל הכיוונים כדי שהבלילה תתפזר בשכבה דקה ושטוחה.
- אפו את הבלינץ כ-2 דקות, עד שהשוליים משחימים מעט. הפכו בעזרת כף פלסטיק והמשיכו לאפות עוד כדקה מהצד השני.
- הניחו את הבלינץ האפוי על צלחת והמשיכו לאפות את שאר הבלילה באותה השיטה עד גמר החומרים.
- מלאו את הבלינצ'ס המוכנים במילוי האהוב עליכם, גלגלו לגליל הדוק או קפלו למשולשים והגישו מיד לשולחן עם המון אהבה!
יתרונות הבריאות שיהפכו את מנת הבלינצ'ס לפצצת אנרגיה של הבוקר
- מקור מצוין לחלבון איכותי מהביצים, החשוב לבניית והתחדשות רקמות הגוף
- סיבים תזונתיים מהדגנים במילוי או בקמח, התורמים לשובע ממושך ולתחושת אנרגיה
- סידן מהחלב והגבינה, החיוני לחוזק העצם ולמניעת אוסטאופורוזיס
- ברזל מהסילאן או מהטחינה במילוי, העוזר בהובלת החמצן בדם ומונע אנמיה
- נוגדי חמצון עוצמתיים מהפירות במילוי, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות ומחלות כרוניות
עם כל מה שהבלינצ'ס יכולים לתרום לבריאות שלנו – אין ספק שהם מנת חובה בתפריט! אבל גם ככה מגיע להם כל הקרדיט על זה שפשוט טעים בטירוף. ואם בא לכם לשדרג אותם לחגיגה של ממש, אין גבול ליצירתיות – מצקת גבינת שמנת מעל, שילוב של כמה מילויים, תוספת של פירות יער ועלי נענע או אפילו הגשה עם כדור גלידה! הבלינצ'ס האלה הם הבד הקסום שמחכה שתציירו עליו את החלומות המתוקים שלכם.
שאלות ותשובות שיחשפו בפניכם את כל הסודות של אמני הבלינצ'ס
האם חייבים להשתמש בחלב פרה? ממש לא! אני בעצמי לפעמים מחליפה בתחליבי חלב מהצומח כמו אורז, שקדים או קוקוס, והתוצאה לא פחות טעימה ואוורירית. זה גם פתרון נהדר לאלרגיים או טבעונים.
מה עושים אם אין לי תבנית בלינצ'ס מיוחדת? אל דאגה, גם מחבת טפלון רגילה תעשה את העבודה מצוין! רק הקפידו שהיא תהיה חמה מאוד לפני שמתחילים ושמרו אותה משומנת במשך כל האפייה.
איך אפשר להכין את הבלילה מראש? בכיף! אפשר להכין את הבלילה עד יום מראש, לשמור אותה במקרר בקערה אטומה ופשוט לערבב קצת לפני השימוש. דרך מעולה לחסוך זמן בבוקר או להכין כמות גדולה לאירוח.
האם הבלינצ'ס יוצאים גם ללא גלוטן? כן, וגם בגרסה ללא גלוטן הם לא פחות אווריריים וטעימים! פשוט החליפו את הקמח הרגיל בתערובת קמחים כמו אורז, תפוח אדמה ותירס או קמח כוסמין מלא.
אפשר להקפיא את הבלינצ'ס אחרי האפייה? בוודאי. פשוט תארזו אותם בשקית אטומה או בקופסת פלסטיק עם נייר אפייה בין השכבות, והקפיאו עד חודש. כשבא לכם להפשיר פשוט חממו במיקרו או בתנור עד להפשרה מלאה.
מה הסוד ליצירת בלינצ'ס דקיקים ושקופים? אני תמיד מקפידה על בלילה נוזלית וחלקה בעזרת הוספה הדרגתית של הנוזלים תוך כדי ערבוב רציף. חיוני גם לפזר את הבלילה במהירות במחבת ולשמור על להבה גבוהה כל הזמן.
אין לי מצרכים מיוחדים, מה אפשר למלא בפנים? תאמינו לי שהטעם הטוב מסתתר דווקא במרכיבים הפשוטים! ריבה, ממרח שוקולד, גבינה לבנה, חמאת בוטנים וסירופ מייפל תמיד יצליחו. אפשר גם פשוט לזרות סוכר ולהגיש לצד פירות העונה.
עד כמה מראש אפשר להכין את הבצק? אני ממליצה להשתמש בבצק טרי שהוכן באותו היום, אבל במקרה הצורך הוא יכול להחזיק עד יומיים במקרר אם הוא מכוסה היטב בניילון נצמד. לפני השימוש תנו לו להגיע לטמפרטורת החדר.
איך מונעים היווצרות גושים בבלילה? ההקפדה על בלילה חלקה היא המפתח! הקפידו לנפות את הקמח לפני, להוסיף את הנוזלים לאט ובהדרגה, לערבב ללא הפסקה עם מזלג או מטרפה ידנית ולהמתין כ-5 דקות לפני האפייה כדי שהבלילה תתייצב.
יש דרך להפוך את המתכון לפחות קלורי? בהחלט! השתמשו בתחליפי חלב דלי שומן כמו סויה או שקדים, החליפו כל חלמון בשני חלבונים, הפחיתו את כמות הסוכר או הזליפו רק כמות קטנה של המילוי פנימה. ככה תוכלו להנות מבלינצ'ס קלילים יותר אבל עדיין טעימים ומפנקים.
אז יקיריי, אחרי שחשפנו את כל הסודות וטיפים של המתכון הזה, אני מזמינה אתכם לרוץ למטבח, להניף מחבת ולהכין לעצמכם ולאהובים שלכם מנת בלינצ'ס חלומית שתשדרג לכם את כל היום! אני כל כך סקרנית לשמוע איך יצא לכם ומה אתם חושבים.
קדימה, תנו לי חיבוק וירטואלי, תצלמו ותשתפו את היצירות שלכם בפייסבוק ובאינסטוש, כי מגיע לכולם לדעת על המתכון המדהים והמהיר הזה שיכול להפוך כל בוקר לחגיגה אמיתית.
מחכה לשמוע מכם, ומבטיחה שאם תכינו פעם אחת – לא תפסיקו לעולם!