מתכון לבלינצ'ס מלוח – שילוב טעמים בלתי נשכח
מישהו פעם אמר שבלינצ'ס הם המסיבה של העיניים על הצלחת? נכון! כשהפשטות פוגשת את הטעמים הביתיים, לא נותר אלא להתענג על כל ביס. הבלינצ'ס המלוחים שלנו הם לא רק מנה, הם חוויה! מתכון שיש לו את הכוח לרגש ולהמם את הסועדים ולשדרג כל ארוחה ברגע. מבטיחים לכם, אחרי הביס הראשון לא תצליחו להפסיק, הם פשוט ממכרים!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4-6 אנשים
- לאחר כשעה תוכלו להניח את הצלחת המהבילה על השולחן
- תקבלו תוצאות משגעות לאורך כל הדרך
- לכל סועד ימתין ביס ייחודי ומעלף
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבלינצ'ס המודרניים והטעימים שלנו, אתם צריכים אוסף מצוין של רכיבים. החל מהבסיס ועד למילוי, הכל כאן מרכיבים מהטובים ביותר – כאלה שיעניקו לכם את התוצאה המושלמת.
- 2 כוסות קמח חיטה מנופה
- 2 ביצים גדולות, טריות
- 2 כוסות חלב (אפשר גם חלב סויה לגרסה טבעונית)
- 1/4 כוס שמן רגיל או שמן קוקוס (לגרסה בריאה יותר)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 2 קישואים בינוניים קלופים ומגורדים
- 1/2 כוס גבינת פטה, מפוררת
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- שום כתוש – לפי הטעם
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורר או גבינה צהובה (אם רוצים טעם עשיר)
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
עכשיו, אם אתם שואלים את עצמכם על גרסה שתתאים לצרכים ספציפיים, אתם במקום הנכון. אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במידה ואתם רגישים לגלוטן. בקשר ליצירת מתכון טבעוני, אפשר כמובן להחליף את הביצים בממרח אגבה או בחצי בננה מעוכה. התוצאה עדיין תצא מדהימה! עתידים להתפנק על בלינצ'ס שמלכתחילה לא החסירו אף מרכיב.
שלבי ההכנה
עכשיו החלק הכיפי מתחיל! בואו נתחיל עם הכנת הבלינצ'ס המעלפים. השמים הם הגבול, ואנחנו נוודא שתהיו מסודרים ובטוחים בכל שלב בתהליך.
- נכין את הבצק בעזרת מקצף או מיקסר – נערבב את הקמח, הביצים, חלב, שמן, מלח וסוכר עד שלא יהיו גושים.
- נחמם מחבת טפלון על חום בינוני. נסמן לעצמנו עם שמן זית או חמאה.
- נמזוג כף מהבצק למחבת, ננענע מעט להשגת צורה עגולה והבהרה.
- כשקצות הבלינצ'ס מתחילים להזהיב, נהפוך אותו בעזרת תרווד.
- חוזרים על התהליך עם יתר הבצק – שימו לב שהבלינצ'ס יהיו באורך דק ואוורירי.
- נכין את המילוי: נקצוץ את הקישואים, הבצל והשום, ונעביר למחבת עם מעט שמן עד שיתרככו.
- נוסיף את הגבינות, המלח והפלפל ונערבב עד שהתערובת אחידה.
- ממלאים כל בלינצ'ס בכף מהמילוי ועמלים לסגור אותו כמו מעטפת.
- בחזרה למחבת – נבשל את הבלינצ'ס מספר דקות נוספות עד שיתחממו היטב ויתקרמלו קלות.
- מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים באורגנו קצוץ או פרוסות עגבנייה טרייה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המתכון הזה משגע בפני עצמו, אך אם רוצים לגוון – אנחנו תמיד כאן עם רעיונות! יש לכם יכולה להוסיף לשעורה של גבינות שונות – כמו גבינת רוקפור או גבינת פיקורינו עם טוויסט מעשיר. אפשר גם לשדרג את המילוי על ידי הוספת פטריות קלות עם שום, תרד או אפילו בשרים במצב רוח ממש משגע. אל תשכחו לנסות לערבב טעמים וליצור מתכון שכולו מהלב.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הבלינצ'ס טריים? הבלינצ'ס נשמרים במקרר בשלמותם או מוכנים למילוי, ניתן להפריד ביניהם בנייר פרגמנט.
מה אפשר לעשות עם מה שנשאר? אתם יכולים להפוך את הבלינצ'ס לארוחת בוקר נהדרת – לחמם אותם עם ביצה עלומה או רוטב שמנת.
האם אפשר לקפוא את הבלינצ'ס? בוודאי! קפיאה מאפשרת לכם לאכול בכל עת. שימו רצועות של נייר אפייה ביניהם.
באיזה סגנון אני יכול למלא בלינצ'ס נוספים? הוסיפו ירקות קלויים, טופו או פירות ים, הכל נעים ומשגע.
מה עוד יכול להיות במילוי? אפשר להשתמש בטחנה ירוקה למילוי בריא יותר או אפילו בטטות עם תבלינים.
האם המתכון הזה בריא? כן, ניתן להפוך אותו לבריא יותר בשימוש בקמח מלא או השמטת הגבינות.
האם זה יצא מושלם גם אם אני מתחיל? בהחלט! כל אחד יכול להכין את זה, זה פשוט כמו לחתוך לחם.
איזה סוג חלב מתאים יותר למתכון? חלב סויה, קוקוס או אפילו חלב שקדים – הכל תלוי בטעם שלכם.
האם ניתן לשדרג לגרסה ללא גלוטן? כמובן! קמח תפו”ח או קמח חומוס הם המומלצים ביותר.
למה הבלינצ'ס שלי לא הסתדרו? לפעמים הבצק ידרוש יותר חלב, אל תהססו לשחק עם הכמויות.
אז מה אתם מחכים? הכינו את הבלינצ'ס המדהימים האלה ותנו לחוויה הקולינרית בהשתתפות שלכם להיות אגדית! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם – כולנו רוצים לפנק את האהובים שלנו!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה