בצק לאמפנדס המושלם שכל אחד חייב לנסות

בצק לאמפנדס – המנה המנצחת שישדרגו כל ארוחה!

מי מאיתנו לא אוהב את הביס המושלם של אמפנדה? זהו טעם שיכול לקחת אותנו הישר לארגנטינה, למיני טעמים שהחיים שלנו פשוט לא היו שלמים בלעדיהם. כשיש בידינו מתכון לבצק לאמפנדס, אפשר לגוון אותו בעשרות מילוייםובים – מבשר ועד ירקות, מאגסים שאוהבים מתוק ועד עוף מתובל במרינדות מהגן של סבתא. ריחות שיגרמו לנו להפסיק הכל, פשוט יש לשבת ולהכין ביחד עם המשפחה או החברים. אז אחרי שהחכנו אתכם, הגיע הזמן להתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות אנחנו מכינים

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן מנוחה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 15 אמפנדס

(הרכיבים הדרושים)

לפני שנצלול לעומק המתכון המשגע הזה, בואו נדבר קצת על רכיבי הבצק המדהימים שאנחנו צריכים. לא מדובר על חומרים מסובכים או מיוחדים – כל אחד ואחת מאיתנו יכולים למצוא אותם בקלות בסופר או במקולת הקרובה.

  • 250 גרם קמח חיטה – מומלץ להשתמש בקמח איכותי ומעט יותר דק.
  • 100 מ"ל מים – מים קרים הם בהחלט המתכון להצלחה.
  • 100 מ"ל שמן זית – הבחירה המושלמת לבצק אוורירי.
  • 1 ביצה – תוסיף רכות ונפלאות לבצק.
  • 1 כפית מלח – מבלי מלח לא נצליח להוציא את טעמי הבצק האגדי.

בקיצור, אנחנו מדברים על קומבינציה של מרכיבים פשוטים שיחברו יחד לבצק שמשגע את החיך.

מרכיבים חלופיים

שמתם לב ששמרתם על דיאטה דלת פחמימות? יש לכם זמן להכין בעצמכם בצק לאמפנדס משגע על בסיס קמח שקדים! אם אתם טבעוניים, אפשר להמיר את הביצה במאפה מסויה כדי לשמור על חלק ממאפייני הבצק. השמירה על הבריאות לא תפגע בטעם המהמם של האמפנדס שלכם.

(שלבי ההכנה)

כעת, אנחנו מתקדמים לשלב המרגש – הכנת הבצק עצמו! אז בואו נערו שרירים ונצעד יחד. מהשלב הראשון, כבר תרגישו את השינוי באווירה.

  1. נשמים עמוק כדי להתנסות. מכניסים קמח ומלח לקערה רחבה, ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עם הידיים עד שהתערובת הופכת לגרגרים דמויי פירורי לחם – אני ממליץ על משחקים מקטנים עם הקמח, זה משחרר המון מתח!
  3. שמים את הביצה ושוב מערבבים עד שהתערובת נראית אחידה – תהיו כאילו אתם מכינים את עוגת השוקולד לקיץ.
  4. מוסיפים את המים בהדרגה, וממשיכים לערבב עד שהכל מתאחד לבצק גמיש ונעים – זה הזמן להרגיש איך כל המרכיבים מתחברים.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומתחילים ללוש אותו כ-5 דקות – אתם תיהנו מהמרקם האוורירי של הבצק שהולך להתפשט.
  6. מקפלים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של 30 דקות – אל תדאגו, זה לא ייקח הרבה זמן.

השגת באן של מושלמות – והבצק לא מפסיק להיראות טוב. אחרי המנוחה אפשר לצת ₪תעד את השלב הבא!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

אם יש לכם מאפרי מומחים למגוון מילויים, תנו לרוחכם ליצור חופש גלי! ישנם עשרות מנצחים – בתור מישהו שאוהב בשר, אני ממליץ מאוד על תערובת של בשר טחון, רוטב עגבניות, ירקות קצוצים ומעט תבלינים. אם אתם מכירים את הסבתא שלכם, תיזכרו בשחוקי הגלם: "אתם מחפשים טעמים מדהימים? הוסיפו תיבול בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה!"

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הבצק יוצא יבש מדי? יש להוסיף קצת מים בהדרגה וללוש עד שהבצק מתאחד.

ניתן להקפיא את הבצק? בהחלט! עטפו אותו היטב והתענגו עליו אחר כך.

כמה זמן הבצק מחזיק במקרר? הבצק יכול להחזיק כ-2-3 ימים במקרר. אל תשכחו לארוז אותו תמיד בניילון!

אפשר להכין את הבצק ללא גלוטן? כמובן! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס.

כיצד ניתן לזהות אם הבצק בפנים מספיק רך? בצק רך הוא כזה שמתמוסס ולוחץ בין האצבעות ולא נישרט.

מהן הדרכים המומלצות לאחסן את האמפנדס? כדאי לאחסן במיכל סגור במקרר ולהקפיא כשיש צורך.

מהו גיל המנה הכי מתאים להגשה? אני ממליץ לשתף כל הגילאים באמפנדס שהכנתם, כולם יאהבו את זה!

מהו טעים ביותר למלית? על זה אפשר להתווכח, אבל כרגע אני אולה את מתכון הבשר עם עגבניות וגבינות מעולות.

אם רוצים לקשט את האמפנדס, מה אפשר לעשות? רוטב צ'ילי מתוק או ציפוי עם ביצים ופרמזן ייצרו מראה ויזואלי מרהיב.

כיצד לנצח בריא עם המילוי? מהניסיון שלי, לערבב ירקות קלויים עם תבלינים זה שילוב מנצח!

האם המשחק בפיסות קמח הפך אתכם עירניים? אז קדימה, אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! לגרום לכולם ליהנות מהבצק שלא תשכחו. זה הזמן להתחיל לפנק את עצמכם בטעמים שמשאירים חותם. בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן