בצק לאמפנדס – המנה המנצחת שישדרגו כל ארוחה!
מי מאיתנו לא אוהב את הביס המושלם של אמפנדה? זהו טעם שיכול לקחת אותנו הישר לארגנטינה, למיני טעמים שהחיים שלנו פשוט לא היו שלמים בלעדיהם. כשיש בידינו מתכון לבצק לאמפנדס, אפשר לגוון אותו בעשרות מילוייםובים – מבשר ועד ירקות, מאגסים שאוהבים מתוק ועד עוף מתובל במרינדות מהגן של סבתא. ריחות שיגרמו לנו להפסיק הכל, פשוט יש לשבת ולהכין ביחד עם המשפחה או החברים. אז אחרי שהחכנו אתכם, הגיע הזמן להתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות אנחנו מכינים
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן מנוחה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 15 אמפנדס
(הרכיבים הדרושים)
לפני שנצלול לעומק המתכון המשגע הזה, בואו נדבר קצת על רכיבי הבצק המדהימים שאנחנו צריכים. לא מדובר על חומרים מסובכים או מיוחדים – כל אחד ואחת מאיתנו יכולים למצוא אותם בקלות בסופר או במקולת הקרובה.
- 250 גרם קמח חיטה – מומלץ להשתמש בקמח איכותי ומעט יותר דק.
- 100 מ"ל מים – מים קרים הם בהחלט המתכון להצלחה.
- 100 מ"ל שמן זית – הבחירה המושלמת לבצק אוורירי.
- 1 ביצה – תוסיף רכות ונפלאות לבצק.
- 1 כפית מלח – מבלי מלח לא נצליח להוציא את טעמי הבצק האגדי.
בקיצור, אנחנו מדברים על קומבינציה של מרכיבים פשוטים שיחברו יחד לבצק שמשגע את החיך.
מרכיבים חלופיים
שמתם לב ששמרתם על דיאטה דלת פחמימות? יש לכם זמן להכין בעצמכם בצק לאמפנדס משגע על בסיס קמח שקדים! אם אתם טבעוניים, אפשר להמיר את הביצה במאפה מסויה כדי לשמור על חלק ממאפייני הבצק. השמירה על הבריאות לא תפגע בטעם המהמם של האמפנדס שלכם.
(שלבי ההכנה)
כעת, אנחנו מתקדמים לשלב המרגש – הכנת הבצק עצמו! אז בואו נערו שרירים ונצעד יחד. מהשלב הראשון, כבר תרגישו את השינוי באווירה.
- נשמים עמוק כדי להתנסות. מכניסים קמח ומלח לקערה רחבה, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עם הידיים עד שהתערובת הופכת לגרגרים דמויי פירורי לחם – אני ממליץ על משחקים מקטנים עם הקמח, זה משחרר המון מתח!
- שמים את הביצה ושוב מערבבים עד שהתערובת נראית אחידה – תהיו כאילו אתם מכינים את עוגת השוקולד לקיץ.
- מוסיפים את המים בהדרגה, וממשיכים לערבב עד שהכל מתאחד לבצק גמיש ונעים – זה הזמן להרגיש איך כל המרכיבים מתחברים.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומתחילים ללוש אותו כ-5 דקות – אתם תיהנו מהמרקם האוורירי של הבצק שהולך להתפשט.
- מקפלים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של 30 דקות – אל תדאגו, זה לא ייקח הרבה זמן.
השגת באן של מושלמות – והבצק לא מפסיק להיראות טוב. אחרי המנוחה אפשר לצת ₪תעד את השלב הבא!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אם יש לכם מאפרי מומחים למגוון מילויים, תנו לרוחכם ליצור חופש גלי! ישנם עשרות מנצחים – בתור מישהו שאוהב בשר, אני ממליץ מאוד על תערובת של בשר טחון, רוטב עגבניות, ירקות קצוצים ומעט תבלינים. אם אתם מכירים את הסבתא שלכם, תיזכרו בשחוקי הגלם: "אתם מחפשים טעמים מדהימים? הוסיפו תיבול בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה וכוסברה!"
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הבצק יוצא יבש מדי? יש להוסיף קצת מים בהדרגה וללוש עד שהבצק מתאחד.
ניתן להקפיא את הבצק? בהחלט! עטפו אותו היטב והתענגו עליו אחר כך.
כמה זמן הבצק מחזיק במקרר? הבצק יכול להחזיק כ-2-3 ימים במקרר. אל תשכחו לארוז אותו תמיד בניילון!
אפשר להכין את הבצק ללא גלוטן? כמובן! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס.
כיצד ניתן לזהות אם הבצק בפנים מספיק רך? בצק רך הוא כזה שמתמוסס ולוחץ בין האצבעות ולא נישרט.
מהן הדרכים המומלצות לאחסן את האמפנדס? כדאי לאחסן במיכל סגור במקרר ולהקפיא כשיש צורך.
מהו גיל המנה הכי מתאים להגשה? אני ממליץ לשתף כל הגילאים באמפנדס שהכנתם, כולם יאהבו את זה!
מהו טעים ביותר למלית? על זה אפשר להתווכח, אבל כרגע אני אולה את מתכון הבשר עם עגבניות וגבינות מעולות.
אם רוצים לקשט את האמפנדס, מה אפשר לעשות? רוטב צ'ילי מתוק או ציפוי עם ביצים ופרמזן ייצרו מראה ויזואלי מרהיב.
כיצד לנצח בריא עם המילוי? מהניסיון שלי, לערבב ירקות קלויים עם תבלינים זה שילוב מנצח!
האם המשחק בפיסות קמח הפך אתכם עירניים? אז קדימה, אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! לגרום לכולם ליהנות מהבצק שלא תשכחו. זה הזמן להתחיל לפנק את עצמכם בטעמים שמשאירים חותם. בתיאבון!