ברזל לתינוקות מאיזה גיל וכיצד להעניק אותו?

ברזל לתינוקות – מאיזה גיל כדאי להתחיל?

ברזל הוא אחד הויטמינים המכריעים ביותר לבריאות שלנו, ובמיוחד עבור תינוקות רכים. אתמול, כמו שהייתי בכנס רפואי, שמעתי לא אחת את השאלה הבוערת – "מגיל כמה ניתן לתת לתינוק ברזל?" אז זה הזמן לשים את הקטנטנים שלנו על המסלול המהיר אל תזונה בריאה, ואולי גם לחייך על הדרך.

אז מה הבעיה עם ברזל?

ברזל הוא מינרל חיוני שמסייע לגופנו לבצע את הפעולות הפשוטות ביותר, כמו נשימה, ריצה אחרי הכדור או סתם לעמוס חלב על הפנקייק בבוקר. הוא חלק מההמוגלובין בדם שלנו, והמחסור בו עלול להוביל לעייפות, חסר ריכוז ואפילו לבעיות התפתחותיות.

מה קורה כשהתינוקות שלנו חסרים ברזל?

  • התפתחות מושהית
  • ירידה בתפקוד הקוגניטיבי
  • החלשות במערכת החיסונית
  • סיכון למחלות כאשר מערכת החיסון חלשה

עכשיו, כאשר אתם מדמיינים את התינוק הקטן שלכם עם מצוקות כאלה, זה ההזדמנות לחייך ולהגיד 'לא אצלי!' פשוט דאגו לו שתזונתו תכיל כמות מספקת של ברזל.

מתי מתחילים לחשוב על ברזל?

אפשר להתחיל לדבר על ברזל בגיל חצי שנה. זו התקופה שבה בעיקר התינוקות מתחילים לאכול מזון מוצק. ובכן, מה הבעיה? החלב אם מכיל ברזל, אך כאשר התינוק בוגר שמונה חודשים, הוא עשוי לא להיות מקבל את הכמויות הנדרשות מחלב אם לבד.

אז מה ההמלצה?

  • מגיל שישה חודשים – יש לחשוב על תוספות מזון
  • כל מזון המכיל ברזל – כמו דגני בוקר מועשרים
  • בשר, דגים, קטניות וירקות ירוקים – אל תשכחו גם את השעועית, שהיא בהחלט מסוגל להפתיע אתכם!

מהו ברזל? ומהו מקורותיו?

ברזל מגיע בשתי צורות עיקריות: ברזל המעמיד את עצמו בתהילה של "ברזל מהחי" וברזל "מהצומח". ברזל מהחי (כגון בשר ודגים) נספג בצורה הרבה יותר יעילה בגוף, לעומת ברזל מהצומח, אשר לנוכח התופעות של סיבים תזונתיים עשוי להיתקל בקשיים להיספג.

המקורות המומלצים לברזל

  • בשר אדום – מדובר במקבץ מצוין של ברזל, עם כל הגדרתו.
  • עופות – גם פה! אל תחששו, האוכל של הגן לא בא על חשבון הבריאות.
  • קטניות – חובה להוסיף לקציצות, מרקים ותבשילים!
  • דגנים מרוכזים – במקרה ויש צורך במשהו מתוק, דגני הבוקר יכולים לעזור בשמחה!

האם יש תופעות לוואי?

כשהתינוק שלכם מתחיל עם חומרים חדשים, תמיד יש סיכוי לתופעות לוואי. אם תבחינו בעיות בעיכול כמו כאבי בטן או עצירות, כדאי להפסיק את השימוש ולהתייעץ עם הרופא.

שאלות ותשובות

  • מתי כדאי לבדוק אם לתינוק יש מחסור ברזל? מומלץ לבדוק סביב גיל שנה.
  • מהי הכמות המומלצת ברזל? החל מגיל שישה חודשים ועד שנה, הכמות המומלצת היא 11 מ"ג ליום.
  • האם חלב פרה מכיל ברזל? לא, יש להישאר עם חלב אם או תחליפי חלב עד גיל שנה.
  • האם יש מזונות שלא מומלץ לתינוקך? כמובן, יש להימנע ממזונות מגיל מאוד צעיר כמו דבש.
  • איך אני יודע שהתינוק שלי קיבל מספיק ברזל? זה יכול להתבטא בצמיחה טובה, אנרגיה וריכוז גבוה.

סיכום – מה למדנו?

ברזל הוא מינרל מאוד חשוב שהתינוקות שלנו חייבים לקבל, על מנת להבטיח את בריאותם והתפתחותם התקינה. התחילו עם ההמלצות שלנו, והקפידו על תזונה עשירה במקורות ברזל. הגיע הזמן לדאוג שהתינוקות שלכם לא רק יגדלו, אלא גם יהיו חכמים, בריאים ומצחיקים!

וזהו, חברים, אתם מצוידים במידע על ברזל! עכשיו, כשאתם מבקרים את התינוקות שלכם, אתם בהחלט יכולים להעביר את כל גלגל ההרפתקאות הזה. אז אל תשכחו להוסיף קמצוץ של ברזל לארוחות, ולא רק עם הבשר שנשאר מהשבוע שעבר!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

גלה מהמאכל עם הכי הרבה חלבון!

"`html גילוי החלבון: באיזה מאכל יש הכי הרבה חלבון? חלבון הוא אחד מאבני הבניין החשובות של הגוף שלנו. כל תא ותא, כל

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן