"`html
בשר ראש מתכון מרוקאי – המסע לדרך הטעמים המדהימים
כמה פעמים יצא לכם לחשוב על טעמים עזה של מסע אל עבר אזור הרחוב, הדים של שיחות עם משפחה בנוגע למנה שהייתה עוברות מדור לדור? מתכון זה הוא ממש כך! מדובר בבשר ראש מרוקאי, שנחשב לא רק למנה יוצאת דופן אלא גם לכזו שמייצגת את כל מה שנוגע בטעמים מסורתיים, ביתיים ואוהבים במיוחד. מדובר במנה שמזכירה את בית סבתא, מלווה בעשבים ריחניים ורוטב שמאלף ומשגע על הבשר. כל ביס הוא כמו חיבוק, כל מנה היא מסע חזרה בזמן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה – 30 דקות
- זמן בישול – 2-3 שעות
- רמת קושי – בינונית
- מספיק ל – 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להתחיל במתכון המדהים הזה, נדרשים לנו רכיבים איכותיים ובראש ובראשונה בשר ראש. השילוב של כל חומרי הגלם מביא לתוצאה המושלמת. אז הנה הרשימה המפורטת:
- 1.5 ק"ג בשר ראש, חתוך לקוביות גדולות
- 2 בצל בינוני, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קימל
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 4 כוסות מים
עד כאן עם הרכיבים הבסיסיים, אך יש מקום לשדרוגים! ניתן להוסיף חריף לאוהבי התבלינים או ירקות כמו גזר ותפו”א כדי להפוך את המנה למרשימה עוד יותר.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהבאנו את כל האוצרות המטעמים שלנו, הגיע הזמן להתחיל בהכנה:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ושום ומקפיצים עד שהבצל מתרכך.
- מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים במשך כ-10 דקות עד שהן מזהיבות.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים בפפריקה, כמון, קימל וקינמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מורידים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 2-3 שעות.
- בוחנים שהבשר מתרכך – זהו הסוד המנצח למנה הזו.
- 5 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ההולב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים להפוך את המנה למושלמת? ישנם שדרוגים רבים! למשל, ניתן להוסיף קישואים או חצילים קצוצים בעונה. אפשר לשדרג את המנה גם לארוחה מרהיבה על ידי הוספת גרגירי חומוס מתקתק. ודאי תסכימו איתי שזה בהחלט מוסיף לעושר הטעם. ואתם יודעים מה? אפשר גם להגיש את המנה עם אורז לבן או אפילו עם פיתה טרייה לליקוק האצבעות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את הבשר בלעד מהמקור?
חשוב לציין שבשר ראש נחשב לייחודי. אך אם אתם מעדיפים, אפשר להשתמש בבשר ברווז או עוף, אמנם זה ישפיע על הטעם.
האם המנה מתאימה לדיאטה?
המנה מכילה הרבה חלבונים, ובשילוב עם ירקות ניתן להפוך אותה לדיאטה בריאה. ניתן להשתמש גם בבשר רזה יותר לשיפור בין היתר של התזונה.
מהו הטעם של המנה?
מדובר בטעמים עמוקים של תיבול ביחד עם העסיסיות של הבשר. אין ספק שכל ביס ירגיש כמו חיבוק חם.
האם ניתן להכין את המנה בתנור?
בוודאי! פשוט המשיכו באותו תהליך אך במידה ותשתמשו בתנור, הזכירו לכסות היטב את התבנית ואפשר לבשל במשך 60-90 דקות לפי התוצאה הרצויה.
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
למנה זו יש חיי מדף של כ-2-3 ימים במקרר. תכלית! אם אתם זקוקים לעוד זמן, ניתן להקפיא אותה.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
כמובן! ניתן להכין אותה יום לפני, כך השמחה כבר תהיה מוכנה ליום המיוחל!
באיזה תיבול כדאי להשתמש?
אל תהססו להוסיף עוד תיבול, כמו חוויאג' או תבלינים מתוקים יותר, ככה המנה תצא עוד יותר מגניבה.
האם יש צורך לסנן את הבשר לפני בישול?
לאו דווקא, הבשר יתבשל ציי שישה ואי לכך, אוכל במלאי רוטב טעים!
האם זה חייב להיות בשר ראש?
אם אתם מחפשים טעמים דומים אך עם בשר אחר, בשר בקר הוא אפשרות טובה.
האם הילדים יהנו מהמנה?
באופן עקרוני, ילדים אוהבים את הטעמים העסיסיים של המנה. אתם בוודאי תוכלו ליצור מקומות חמים ולהיווכח שכולם מחוברים לטעמים המופלאים שלה.
אז מה היה לנו כאן? מסע טעים אל תוך המטבח המרוקאי, מלא בריחות שהופכים את הבית לצד חמים. אני ממליץ לכם לנסות, לא תצטערו!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף את הידע שלכם ברשתות החברתיות, ולהפיץ אותו לחברים ומשפחה. שתהיה לכם הקדשה מופלאה, ולא תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא!
"`