ג'חנון קפוא בתנור שיגנוב את ההצגה בכל ארוחה

הג’חנון הקפוא המושלם: טפיחה על השכם מרוקאית

חיי המשפחה שלנו מלאים בזיכרונות קולינריים נפלאים, וזמן מפגש סביב השולחן הוא הרבה יותר מאשר סתם ארוחה. זהו רגע בו אנו יכולים להחזיר את הזמן לאחור ולחוות מחדש את המתכונים של סבתא, את הניחוחות שהזכירו לנו את הבית ואת הטעמים שהכרנו. ואם יש מתכון אחד שמסוגל להוציא חיוך על פני כולם – זהו הג’חנון. אה, מה זה הג’חנון הזה? זהו מאפה מרוקאי בגובה של נימוחות ובשכבות המשגעות, ופגיעה בו היא עילה למלחמת אחים (או לפחות בגולבים). מישהו מחפש אוכל אפוי שיזכה במעמד של אגדה במשפחה שלו?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הג’חנון המדהים והמאפה המושלם הזה, אנחנו נזדקק למרכיבים הבאים. מומלץ להצטייד בכל רכיב מראש, כדי שההכנה תהיה זורמת וחלקה כמו חוט תפירה. לפני שאתם מתחילים, כדאי לדעת שכל מרכיב מביא עמו סיפור – והג’חנון לא היה מה שהוא בלעדיהם.

  • 4 כוסות קמח חיטה
  • 1/2 כוס שמן זית (והרבה אהבה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 150 גרם מרגרינה (חלופה: חמאה צמחית לטבעונים)
  • 1/2 כוס סוכר (אם רוצים מתוק במיוחד)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (יפה לסיפור של התפחה)
  • 1 ביצה (לפאר את השכבות)

עכשיו, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית – תוכלו להשתמש במרגרינה בלבד ולהשאיר את הביצה בחוץ. פשוט כך! נמשיך.

שלבי ההכנה

הכנה של ג’חנון היא כמו טיפול בנשמה, כל שלב מביא עמו ריחות וטעמים שמקננים בלב. הנה השלבים שיעבירו אתכם בדרכים של טעמים וצבעים:

  1. נניח את הקמח בקערה ונשפוך פנימה את המלח והסודה לשתייה.
  2. נוסיף את השמן ונערבב היטב עד שהקמח יתמגן בו.
  3. נוסיף את המים הפושרים בהדרגה ונחפש את הבצק הנעים והאחיד.
  4. נוציא את הבצק מהמיכל ונילוש אותו על משטח מקומח במשך כ-10 דקות עד שיהיה אלסטי ואוורירי.
  5. נהפוך את הבצק לכדורים בגודל כדור טניס ונשאיר אותם לנוח במשך 30 דקות.
  6. לאחר שהבצק נח, נכין את המרגרינה ונמיס בחום נמוך.
  7. נשטוף את הכדורים בסכמת על השולחן במשך 10-15 דקות עד שיתפשטו כמו פיצה בצקית.
  8. נמרח על כל בצק שכבת מרגרינה ונשקול את כוחנו להוסיף סוכר על טפיחה.
  9. נגלגל את הבצק כמו שאמא שלך מלמדת אותך על כידת העלה (שורות שורות וחלוטות).
  10. נעצור את הגלילים ונניח בתבנית שמנונית.
  11. נחמם את התנור לחום של 160 מעלות, ונכניס את התבנית לתנור כחודש וחצי (או עד שהג’חנונים שלנו מזהיבים).
  12. נוציא בזהירות את התבנית ונניח 10 דקות לפני חיתוך.
  13. נסחוט עם דבש או רוטב טחינה, ונהנה מכל נתח. מי צריך יותר מזה?

וואו! לא ייאמן איך שהתהליכים הללו יכולים ליצור קאבר מטורף בין שכבות הבצק. הג’חנון הזה יכול להכות את לבכם ולהפוך לאחד המאכלים הכי טעמים שיש!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בהתאם לחוויות של ההכנה – נכון שאתם רוצים לשדרג את המתכון? יש המון אפשרויות שהופכות את הג’חנון ליותר משוגע! לדוגמה:

  • פיצוחים – פיסטוקים, אגוזי לוז לשדרוג הטקסטורה.
  • תוספות ירק – כוסברה, פטרוזיליה, או אפילו בצל ירוק.
  • גבינות – פטה או בולגרית ממש ללקק את האצבעות!
  • סלטים טריים – סלט חומוס מתקתק עם עגבניות ומלפפונים מרעננים.
  • רוטב טחינה ביתי – פלא, פלא!

כל אחד מהשדרוגים הללו יכול לשדרג את המנה המושלמת שלכם וליצור אווירה נהדרת סביב השולחן. נכון שג'חנון זה לא אכילה, זה חוויה!

שאלות ותשובות

איך יודעים מתי הג’חנון מוכן?
נכון שהשיטה המוכרת היא לעקוב אחרי הריח. אם אתם מריחים ניחוחות מדהימים של בצק וזהוב מתגלגל מהתנור, אתם בצד הנכון!

האם אפשר להכין ג’חנון יום לפני ולהקפיא?
בהחלט! תוכלו להכין את הג’חנון, לקפוץ עליו לקצת מים קרים לאחר האפייה ולשמור במקפיא.

איך ניתן לשדרג את טעם הבצק?
יש המון אפשרויות – למשל, להוסיף כמה טיפות של ליקר או חמאת שקד לתוך הבצק.

מה עושים עם שאריות הג’חנון?
זה לא באמת שאריות אם אתם פושעים כמו שאני. פשוט מחממים שוב באור של 160 מעלות ומוסיפים טחינה!

האם ניתן להכין ג’חנון ללא גלוטן?
יש קמחים ללא גלוטן נהדרים מאוד בשוק! החליפו בשווי קמחים מחומוס, תפו”א וגריסים.

איך מתבלים את הג’חנון?
תראו, התה של הסבתא שלי הקפיץ אבקת שום מעל, וכך אתם יכולים להוסיף תבלינים מהמטבח שלכם.

האם חייבים לשים סוכר בתוך הבצק?
לא, זה תלוי בטעם האישי שלכם. אם אתם אוהבים את הג’חנון למעודד יותר מלוח זה כנראה הזמן לחסוך את הסוכר.

כיצד מכינים ג’חנון בתנור גז?
המתכון הזה יכול להתבצע גם על תחום זה. יש לשמור על אותם חום ואפייה!

איך אוכל לאכול את הג’חנון בריא יותר?
ניתן להניח עליו ירקות מבושלים או סלט מרענן ולהפוך את המנה לבריאה יותר.

האם יש עונש לאוהבי ג’חנון?
נראה שיחזיקו אתכם ממצב הטלפון!

אם אתם מוכנים לצאת למבצע ג’חנון מרהיב – אל תהססו לשיתוף את המתכון הזה עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב ללקק את האצבעות.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן