גלה אילו מאכלים עשירים בחלבון במיוחד

מאכלי חלבון: האם אתה אוכל את מה שאתה חושב?

ברוכים הבאים לעולם המופלא של חלבונים! ואם חשבתם לחטוף איזה "פשוט מן" על הדרך, כדאי לכם לעצור כאן. כל מה שרציתם לדעת על חלבון, אבל פחדתם לשאול (או פשוט לא ידעתם איך להתחיל) – נמצא ממש כאן לפניכם. נראה שכולם מדברים על חלבון, אבל האם באמת יודעים מה זה? איך זה מתקשר לחיים שלנו, ואיך כל זה קשור למאכלים שאנחנו אוכלים? אם הייתם שואלים אותי, אני הייתי עושה לקח אחד ברור – חלבון זה לא סתם רכיב תזונה; מדובר בשחקן המרכזי בכל מה שקשור לבריאות איכותית.

מהו חלבון ומדוע הוא חשוב?

אז בואו נחזור להתחלה – מה זה בכלל חלבון? ובכן, חלבון הוא אחת מהמולקולות החשובות ביותר עבור הגוף שלנו. מדובר ב"מכונה" של חומרים אורגניים, שמורכבת מא amino acids, והם מהווים את הבסיס של תהליכים ביולוגיים רבים.

  • בנייה ותחזוקה של תאים: חלבון דרוש לבניית תאים חדשים ולתחזוקה של התאים הקיימים.
  • תמיכה במערכת החיסונית: חלבונים מסוימים (אנזימים ואימונוגלובולינים) משפיעים על היכולת של הגוף להילחם במחלות.
  • תמיכה בתהליכים מטבוליים: בלוטות ההורמונים ותהליכים ביוכימיים רבים תלויים בחלבון.

אז אם אתם שואלים את עצמכם "למה אני צריך את כל זה?", אתם בהחלט לא לבד – ובאמת, זה יכול להיות מאוד קל לשכוח שיש כל מיני תהליכים מתרחשים בגוף שלנו ברקע, ובלי תזונה נכונה, אנחנו בבעיה.

באיזה מאכלים נמצא חלבון? הנה רשימה שלא תרצו לפספס!

יש כל כך הרבה מאכלים שיכולים לספק לנו את החלבון הזה, אז בואו נעשה סדר:

  • בשר: עוף, בשר בקר, כבש – כל אלה מספקים חלבון באיכות גבוהה. אתם יכולים לבחור בין נתחי בשר שונים, אז אין סיבה לשעמם את עצמכם.
  • דגים: טונה, סלמון, או אפילו דגי לבן – כולם מצוינים! וחוץ מזה, הם גם מכילים חומצות שומן אומגה 3.
  • ביצים: רבותי, לא נשכח את כוכב השער – הביצה! היא מספקת חלבון מגוון וכל כך הרבה אפשרויות בישול.
  • קטניות: חומוס, עדשים, פולים – מה לא? הם לא רק מספקים חלבון, אלא גם סיבים תזונתיים.
  • מוצרי חלב: גבינות, יוגורט וחלב – מקורות מצוינים לחלבון וגם לויטמינים נוספים.

לאור חלבון – דיאטות קצת פחות קונבנציונליות

אם אתם חושבים להיכנס לדיאטת פחמימות נמוכות, כדאי גם לשים לב למה קורה לגוף שלכם אחרי כמה ימים של דיאטה כזו. ! לחלבון יש בשנים האחרונות מקום חשוב מאוד בתפיסה התזונתית החדשה – כיפי, לא? יתרה מכך, הרבה מהביטויים השגורים בתחום בריאות התזונה מתחלפים לדברים כמו "חלבון איכותי" ושימוש בחלבונים ממקורות טבעיים ככל האפשר.

שאלות ותשובות – נפרט את הכל!

  • ש: האם יש חלבון בצמחים?
    ת: בהחלט! קטניות, אגוזים ודגנים מסוימים מספקים חלבון איכותי.
  • ש: כמה חלבון אני צריך מדי יום?
    ת: ההמלצה היא בין 0.8 ל-1.0 גרם חלבון לכל קילוגרם ממשקל הגוף.
  • ש: מה עושים אם לא אוהבים בשר?
    ת: יש המון מקורות אחרים כמו דגים, ביצים, קטניות ואפילו תחליפים צמחיים.
  • ש: האם חלבון פוגע בכליה?
    ת: אצל בריאים, חלבון בכמויות סבירות לא ידוע כגורם לנזק.
  • ש: מתי כדאי לצרוך חלבון?
    ת: הכי טוב לצרוך חלבון בפרט לאחר פעילות גופנית על מנת לסייע בהתאוששות.

על מה הכוונה בחלבון “מלא”?

יש חלבון "מלא" ויש "חלבון לא מלא". התנגדו לשאלות פילוסופיות כמו "מה זה?". חלבון "מלא" הוא חלבון שמכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, והקיטה, למשל, נחשבת לחלבון מלא. יש לזה חשיבות, במיוחד עבור צמחונים וטבעונים, שצריכים לשים לב להרכב החלבונים שהם צורכים.

המילה האחרונה

כמו בכל דבר בחיים, הדרך להצלחה היא במינון הנכון. אם תקפידו להכניס חלבון לתפריט שלכם, אתם לא תאמינו עד כמה תוכלו לשדרג את הבריאות שלכם! השילוב בין חלבון בריא לתזונה מאוזנת יוביל אתכם להרגיש מעולה, להיות אנרגטיים ולתפקד במיטבכם.

ולבסוף, נשאל את השאלה: האם לאכול יותר חלבון זה פחות חם? דעתי היא שלא כל כך, כל עוד התפריט מאוזן, אז תיהנו גם בלא לאכול "בשביל הבריאות". העיקר שתהיה בשורה מרעננת של מה אתם אוכ

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן