כמה חלבון יש בשניצל מטוגן? התשובה עשויה להפתיע!
שניצל מטוגן הוא אחת ממנות הדגל של המטבח הישראלי. אך מעבר לכך שהוא טעים ומוכר, האם אי פעם עצרתם לחשוב על תכולת החלבון שלו? לא? אז הגעתם למקום הנכון. אולי אתם מתכוונים לגשם של חלבון, או שבעצם מדובר במוסד נטול חשיבות תזונתית? בואו נצלול יחד לעולם של שניצלים ונגלה מה מסתתר מתחת לאדרת הפריכות המענגת.
מהו החלבון ואילו תועלות יש לו?
חלבון הוא אחד מהמרכיבים התזונתיים הקריטיים ביותר לגופנו. הוא לא רק מקנה לנו כוח אלא גם מסייע בשיקום שרירים, בהזנה של רקמות וביצירת אנזימים והורמונים. אז כמה חלבון תמצאו בשניצל מטוגן?
השוואה: חלבון בשניצל רגיל מול חלבון באוכל אחר
- שניצל עוף (סביב 100 גרם) – מכיל כ-20-25 גרם חלבון.
- 300 גרם בשר בקר – מכיל כ-70 גרם חלבון.
- 1 ביצה – מכילה כ-6 גרם חלבון.
- שקית של 100 גרם גבינת קוטג' – מכילה כ-11-14 גרם חלבון.
נשמע כמו הרבה, אבל האם זה מספיק? כל תלוי בהשקפה שלכם על תזונה בריאה ופעלתנות גופנית. אם אתם בחיפוש אחר מקור עשיר ונגיש לחלבון, השניצל בהחלט מציע תועלות. אם נשווה לשאר המזונות נגלה כי מידת החלבון בשניצל לא נופלת הרבה בנקודות.
איך להכין שניצל חלבוני יותר?
אולי תתפלאו, אבל בהחלט אפשר לשדרג את השניצל ולתת לו את ה"דחיפה" הנחוצה מבחינת תזונתית. אז איך עושים את זה?
- שתפו בפירורי לחם משודרגים: תוכלו להשתמש בפירורי קווינואה או שיבול שועל במקום פירורי לחם רגילים כדי להוסיף מעט חלבון.
- עוף במקום חזה בקר: שימו לב לסוג הבשר! עוף נטול עור מכיל יותר חלבון.
- השתמשו בביצי חופש: כך תוסיפו מינרלים וחלבון באיכות גבוהה.
שאלות ותשובות שכדאי להכיר!
כעת, כשהבנתם את רמות החלבון שבשניצל, בואו נענה על כמה שאלות שיכולות לעלות במהלך המסע התזונתי שלנו:
1. האם ייתכן שניצל מטוגן לא להיות מכיל מספיק חלבון?
כן, אם הוא עשוי מבשר זול או אם יש בו יותר מדי פירורי לחם ולא מספיק בשר.
2. האם יש הבדל בין שניצל עוף לשניצל בשר?
בהחלט! שניצל עוף בדרך כלל מכיל יותר חלבון והופך אותו לבחירה טובה יותר.
3. מה הקשר בין חלבון לירידה במשקל?
חלבון מסייע בשמירה על מסת השריר ומסייע בתחושת שובע, מה שעשוי לדחוף לירידה במשקל.
4. כיצד לבצע צלייה בריאה של שניצל?
שימוש בשיטות כמו אפייה במקום טיגון עשוי לצמצם במידה ניכרת את הקלוריות.
5. האם אפשר לשמר את החלבון בשניצל במהלך הבישול?
כמובן! צלייה בטמפרטורה הנכונה חשוב לשמירה על מרכיבי המזון.
אז האם כדאי לאכול שניצל מטוגן?
בהחלט! מדובר במנה מלאה בכל טוב מבחינת חלבון ומסוגלת לספק הנאה קולינרית ואנרגיה מצוינת. אם תבחרו לשלב אותו בתזונה שלכם ולהשתדל לשדרגו עם מרכיבים בריאים יותר, תוכלו להפוך אותו לא רק למנה טעימה, אלא גם למועילה.
שניצל הוא לא רק רק מנה, זו חוויה! המודעות לתכולת החלבון, יחד עם הכנה נכונה, יכולה להפוך את השניצל למאכל שגם טעים וגם המזון המושלם לאורח חיים בריא. בפעם הבאה שאתם עומדים להכין שניצל, קחו בחשבון את כל מה שלמדתם כאן, ותהנו מכל נגיסה!