גלה כמה קלוריות יש בפיתה עם פלאפל

כמה קלוריות יש בפיתה עם פלאפל?

אוהבים פלאפל? מי לא?! מדובר במאכל שמזוהה עם הנאה, זיכרונות בסמטאות התל אביביות וטיולים ברחבי הארץ. אבל רגע, לפני שאתם מתקדמים אל הקצב המוכר, חשוב לדעת – כמה קלוריות יש בפיתה עם פלאפל ומה המשמעות שלהן? האם מדובר בארוחה בריאה או בכביכול? בואו נצלול לתוך החוויה הטעימה הזו ונחשוב על כמה נתונים שיכולים לשנות את המחשבה שלנו על הפלאפל הנפלא.

נתוני קלוריות בפיתה עם פלאפל – מה חשוב לדעת?

בואו נפתח את העניין עם מספרים. כמות הקלוריות בפיתה עם פלאפל יכולה להשתנות מאוד בהתאם למרכיבים, גודל המנה ואפילו הדרך בה היא מוכנת. בגדול, בואו נסתכל על הנתונים הבסיסיים:

  • פיתה בינונית: כ- 160 קלוריות
  • 3 כדורי פלאפל: כ- 300 קלוריות
  • תוספות (סלטים, טחינה וכו'): כ- 100 קלוריות (בהתאם לכמות)

כאשר מסתכמים את כל הנתונים הללו, מתקבלת פיתה עם פלאפל שיכולה להגיע לכ- 560 קלוריות בממוצע. זה לא מעט, אבל יש גם חדשות טובות.

רכיבים תזונתיים והערות חשובות

הקלוריות הן לא הכל. נראה שמה שעושה את הפלאפל כל כך מיוחד הוא הערכים התזונתיים שלו:

  • חלבונים: פלאפל עשוי מהשעועית, שמספקת חלבון צמחי מצוין.
  • סיבים תזונתיים: הסיבים מפחיתים את תחושת הרעב ומסייעים לעיכול טוב יותר.
  • שומנים: זה חשוב לדעת, שומן הטחינה וברוב המקרים גם השמן שבו מטוגנים הכדורים, תורמים לכמות הקלוריות.

איך לשמור על הקלוריות בתלם? טיפים פשוטים

למרות שהפלאפל הוא טעים כל כך, ישנם דרכים לפנק את עצמנו מבלי להעלות במשקל:

  • בחרו בפיתה מחיטה מלאה – תוספת של סיבים תזונתיים.
  • הקטינו את כמות השמן – אם אתם מכינים פלאפל בבית, תנו להם להתרכך בלי מחקרים מתקדמים על איך לעמוק את הכדורים בשמן!
  • הוסיפו יותר ירקות – כל ירק שאתם אוהבים יכול להפוך את הפלאפל לטעים ובריא יותר.

שאלות נפוצות על פלאפל וקלוריות

על מנת להקל עליכם להבין יותר על חלופת זהב הזו, הרכבנו לכם מספר שאלות נפוצות:

  • האם פלאפל בריא? בהחלט! הוא עשוי מירקות ומספק חלבון וסיבים תזונתיים – אבל היזהרו בכמות השמנים.
  • האם אפשר לאכול פלאפל כשאני בדיאטה? כן! פשוט קחו בחשבון את כמות הקלוריות ותמיד תהיו מודעים למה שאתם מוסיפים.
  • מה זה המידע התזונתי של טחינה? טחינה היא מקור עשיר בשומנים טובים, סידן ובעלת כמות קלוריות לא קטנה. שימו לב לכמויות!
  • אם אני לא רוצה פיתה, מה אפשר לקחת במקום? לסלטים, לאורז או לירקות מאודים – יש המון אפשרויות!

סיכום – פלאפל הוא לא אויב!

לסיכום, פלאפל הוא מאכל טעים שנמצא בפסגת המטבח הישראלי. הוא מלא בטעמים, אפשר להוסיף אלמנטים בריאים ואפילו אפשר לגוון במרכיבים. אם נבחר את המנה הנכונה ונסקור את הקלוריות, אפשר ליהנות מהפלאפל המומלץ הזה מבלי לחשוש מהיקפה של המכנסיים. יש בזה משהו משמח, לא?

במילות סיום, אל תשכחו – הכל במידה, וגם פלאפל יכול להיות חלק מתפריט מאוזן, אז מי אמר שלכל כיסא יש סיר – יש גם פיתה! תהנו!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן