100 גרם בשר טחון קלוריות
לא משנה אם מדובר בשניצל בשר טחון, המבורגר או אפילו תבשיל עגבניות ולחם, בשר טחון תמיד נמצא שם כדי לשדרג לנו את המנה. הוא מתהדר במרקם שמשגע את הקיבה וממלא את הבית בריחות מדהימים. מי לא אוהב ללקק את האצבעות לאחר ביס מהמנה המושלמת? אז אם אתם תוהים כמה קלוריות יש במאה גרם בשר טחון, הגעתם למקום הנכון. ריכזנו עבורכם מידע חשוב וטעים על מנת שתוכלו להבין את הערכים התזונתיים של הבשר הזה, ולמה הוא כל כך ממכר. אז תכינו את עצמכם, כי אנחנו הולכים לחקור לעמקי הבשר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 אנשים
המרכיבים הדרושים
בשר טחון הוא חומר גלם גמיש מאוד – אפשר להכין ממנו מגוון מנות ולהפוך אותו לעוד יותר אגדי בעזרת תיבולים שונים. להלן המרכיבים הבסיסיים, אבל אל תחששו לשדרגו עם תוספות מיוחדות!
- 500 גרם בשר טחון (עגל, בקר או הודו)
- 1 בצל חריף בינוני קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- שמן קנולה לטיגון
כמובן, אפשר לגוון את המתכון הזה כך שהוא יתאים גם לצמחונים וגם לטבעונים. במקום בשר אפשר להשתמש בעדשים מבושלות או חומוס הנמעך למרקם הרצוי.
שלבי ההכנה
מדהים עד כמה התהליך הזה פשוט ומהיר! בבקשה שימו לב שהבשר הוא המעניק למנה את הטעמים הנפלאים. כך תכינו המבורגרים או קציצות בשר מעולות:
- קודם כל, תחממו את השמן במחבת על חום בינוני.
- בקערה גדולה, ערבבו את כל המרכיבים עד שהתערובת תהיה אחידה.
- עכשיו הגיע הזמן ליצור קציצות בגודל פינג פונג.
- שימו את הקציצות במחבת וחכו שהן יתבשלו עד שהן מקבלות צבע זהוב.
- הפכו את הקציצות כדי שהן יתבשלו מכל הצדדים.
- לא לשכוח לסנן את השמן המיותר לפני ההגשה.
- הגישו עם רטבים ושפע של סלטים ליד.
בתחילה תחשבו על הבשר כאוכל קונבנציונלי, אבל לאחר שתקחו אותו לידיים שלכם, אתם תבינו כמה הוא יכול להיות זוהר ומרגש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים או את בני המשפחה, אתם יכולים לשדרג את המתכון בכמה דרכים:
- להוסיף פלפל חריף קצוץ לתערובת הבשר כדי להקנות לו טעם חריף משוגע.
- למלא את הקציצות עם גבינת פטה או מוצרלה כדי לקבל הפתעה נימוחה בפנים.
- להכין רוטב עגבניות עם בזיליקום שיהפוך את המנה למפנקת אפילו יותר.
- לשדרג את הקציצות לפיתה עם טחינה וסלט ירקות.
- אפשר גם להכין קציצות קטנות ולערוך פיקניק מעולה!
בעקבות התוספות היצירתיות, תוכלו לשדרג את המיומנויות הקולינריות שלכם ולהתנסות באינספור טעמים.
שאלות ותשובות
מה נותן לבשר טחון את הטעם המיוחד שלו?
טעם הבשר טומן בחובו חומרים טבעיים שמסייעים בשמירה על רמת רכות ועסיסיות. הוספת תבלינים גם מגבירה את הטעמים המיוחדים והתוצאה היא מנה שמעלפת את החיך.
האם אפשר להכין בשר טחון בריא ללא תוספת שמן?
כן, בהחלט! בשר טחון דל שומן או הודו הם אפשרויות מצויינות שיכולות לעזור להשיג מנת בשר בריאה.
האם ניתן לאכול בשר טחון אחרי יום ושניים במקרר?
בשר טחון שארית צריך לצרוך תוך יומיים נוספים מהכנתו. אם אתם שומרים אותו בצורה נכונה, אין בעיה לאכול אותו.
מהם היתרונות התזונתיים של בשר טחון?
בשר טחון הוא מקור מצוין לחלבון, מינרלים כמו ברזל וויטמינים B2, B6 ו-B12 – הספיגה שלהם היא חשובה לשמירה על הבריאות.
האם טעמו משתנה בין סוגי הבשר השונים?
בהחלט. בשר בקר טחון, לדוגמה, עשיר יותר בשומן ולכן טעים ועשיר יותר לעומת בשר הודו.
איזה סוגים נוספים של תבלינים אפשר להוסיף לתערובת?
מלח, תבלינים צלויים, פרוסות חריף, כמון ועוד – הכל משתלב נהדר.
האם ניתן להכין מרק בעזרת בשר טחון?
כן, בישול במרק עם ירקות נותן טעם עשיר בצורה בטוחה.
מה קורה אם אני שוכח להוסיף ביצה?
אם אתם לא רוצים להוסיף ביצה, הקציצות יכולות לאבד מהצורה שלהן ולכן מומלץ להשתמש במשהו אחר כמו קמח תפו”א.
למה לאפשר לקציצות לתת מידה לפני הטיגון?
תהליך של מנוחה מאפשר לבשר לבנות את הטעמים ובכך יוצר קציצה עסיסית יותר.
אם אני רוצה להקפיא קציצות, האם זה אפשרי?
בהחלט, הקפיאו אותן לאחר שהן מבושלות, עדיף עם ניילון נצמד להגנה מפני קיפאון.
אחרי כל המידע המדהים הזה, אנחנו מקווים שאתם מתרגשים להכין את המתכון בבית! אל תיתנו לתשוקות שלכם להיתקע – שתפו חברים וקוראים באהבה שלכם לבשר טחון, כי זה פשוט משגע! אולי תגידו להם איזה מנה הכנתם ותגרמו להם להצטרף לפעולה!