גלו כמה קלוריות בפיתה לבנה ואיך להנות ממנה

כיצד הפיתה הלבנה פועלת על הגוף שלנו: קלוריות, חלבונים והפתעות נוספות!

פיתה לבנה היא אחת מהלחמים הפופולריים ביותר בישראל ובעולם הערבי, ולעיתים מתייחסים אליה כדבר המובן מאליו. אבל מה באמת מסתתר מאחורי קלוריות הפיתה? נחשוב מחדש על כיצד היא משפיעה על התזונה שלנו ועל אורח חיינו.

מהן קלוריות הפיתה הלבנה?

פיתה לבנה, המורכבת מקמח חיטה לבן, מכילה כמות קלוריות שיכולה להשתנות בהתאם לגדולה ולהרכב. בגדול, פיתה קלאסית במשקל 60 גרם מכילה כ- 165 קלוריות. נכון, זה לא נחשב להרבה, אך העניין מתחיל להשתבש כשמתחילים לחשב את התוספות.

  • חצי פיתה עם חומוס – עוד 100-150 קלוריות
  • פיתה עם פלאפל – כ- 300 קלוריות
  • וסלט עלים? לגמרי מתפשט.

לא קשה לנחש שעם התוספות, יכולים הקלוריות לקפוץ לשמיים! אבל רגע, בואו נסתכל גם על הצדדים החיוביים.

שאלות ותשובות על פיתה לבנה וקלוריות

1. האם פיתה לבנה בריאה יותר משמרים?

שמרים חביבים, אבל אם מחפשים סיבים תזונתיים, תמצאו אותם בעיקר בפיתות מחיטה מלאה. השמרים אולי יגרמו לכם לעלות באוויר, אך הם לא ישקפו לגמרי את תזונתכם.

2. האם קלוריות הפיתה משתנות בסוגי קמחים שונים?

בהחלט! פיתה מקמח חיטה מלאה תציע ערכים תזונתיים טובים יותר, כולל יותר סיבים תזונתיים ומינרלים.

3. האם אפשר להרגיש שובע אחרי פיתה?

רבים לא מדמיינים את השובע שהיא מספקת. עם ביס ראשון, זה סיפור אחר – דחף להוסיף עוד פיתה עם חומוס לא מאחר להגיע.

המרכיבים הפחות מדוברים בפיתה

בעידן שבו אנו שואלים שאלות על כל קלוריה, צריך לקחת בחשבון את המרכיבים הנוספים בפיתה. זה לא רק לחם לשם לחם – מדובר בהתאמה המושלמת למרכיבים אחרים:

  • גלוטן: סחף סנדוויצ'ים טובים
  • איור עגלולי: ביס טעים – לטוס באוויר!
  • סוניק דינמיקה: השליח של המזון

כל התוספות והמרכיבים מגוונים את החוויה ומאפשרים לנו לשחק עם הטעמים.

למה כדאי לבחור בפיתות?

פיתה מצויה בתפריט של מגוון תרבויות, והיא יכולה להתאים לכל קהל. היא אחלה פתרון לארוחה מהירה, נשמרת בקלות ויכולה להיות נהדרת עם מרכיבים נוספים. בחרו בה כבסיס לארוחה – בין אם מדובר באורז מנצח או בקציצות מטוגנות!

סיבות לבחירת פיתה:

  • מהירות השימוש – פשוט נוח לקפל!
  • רב גוניות – עם טחינה, רוטב או עלי חסה
  • חוויות עם טעמים, תודה!

ובכלל, היא מתאימה כמעט לכל מנה. חשבתם על צלחת חומוס? כנראה שיש פיתה בדרך.

סיכום: לפיתה הלבנה יש מקום על הצלחת שלנו

במציאות התזונתית שלנו, פיתה לבנה ממשיכה להיות אופציה פופולרית. חשוב לזכור כי הבסיס שלה הוא אומנם קלוריות, אך יש בה המון פוטנציאל טעמים. מרגע שנכנסת לביתכם, היא יכולה להתערבב בכל מיני הכנות קולינריות. אז בפעם הבאה כשאתם פותחים את החמץ לשים על פיתה, זכרו שיש עולם ומלואו מעבר לקלוריות.

עלינו למצוא את האיזון בין הנאה לתזונה, ובסופו של יום, פיתה לבנה יכולה להיות נהדרת כבסיס לכל חוויה קולינרית שאתם מכינים לעצמכם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן