מתכון לדגים על האש בנייר כסף
יש משהו מלהיב בקיץ, כשכל מה שאנחנו רוצים הוא לנצל את ימי השמש הנפלאים ולשבת סביב גריל, עם משפחה וחברים. מה יותר טעים מלהכין דגים על האש בנייר כסף? המנה הזאת היא תענוג ממכר, קלה להכנה ואפשר לשדרג אותה באינספור דרכים. השילוב של דגים טריים עם תיבול מדהים ונייר כסף שמונע מהם להתייבש פשוט משגע! ובנוסף, כל אחד יכול להיות שף על האש, גם אם הוא לא מבין גדול בדגים.
זמן ההכנה של המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, נצטרך כמה רכיבים פשוטים ומדויקים. שקלול נכון של כל חומרי הגלם יבטיח את הטעם האגדי והעסיסי, שאין עליו עוררין!
- 4 דגי לברק או בס
- 2 לימונים חתוכים לפרוסות
- 1 ע bunch של כוסברה קצוצה
- 4 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית איכותי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- נייר כסף באורך 1 מטר
אפשר לגוון את המתכון עם דגים שונים, כמו דגי טרוטה או דניס, ולעשות אותו יותר קיץ בכל ביס. להרגיש חופש עם טעמים טרופיים – זה כל מה שאנחנו רוצים!
שלבי ההכנה
כעת כהכנה, להתלהבות שכולנו מרגישים ברגע ששרים מעל האש! בואו נשחק עם להבות האש וניצור את המנה שהילדים וגם המבוגרים ילקקו את האצבעות!
- מחממים גריל או מנגל לקו חום גבוה.
- מניחים את הדגים על משטח עבודה נקי.
- מעסים את הדגים עם שמן זית, מלח ופלפל.
- מניחים פרוסות לימון ושום כתוש עם כמה עלים קצוצים של כוסברה במרכז הדג.
- מקפלים את נייר הכסף סביב הדג בצורה כזו שישמור על הנוזלים.
- מניחים את קופסת הדגים המגולגלת ל-10 דקות על הגריל.
- הפכו את הדגים והניחו ל-10 דקות נוספות.
- בדקו אם הדגים מבושלים ורכים, ואז הוציאו בזהירות.
- פתחו את נייר הכסף בנחישות, ריח משגע יתפשט מסביב.
- מניחים בצלחת, מפזרים עוד כוסברה אם רוצים ומקשטים עם פרוסות לימון.
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים עם העדפות תזונתיות שונות? לא בעיה! אפשר להכין את המתכון הזה בגרסה טבעונית על ידי שימוש בירקות שמעוניינים לשלוט עליהם, כגון קישואים, תפו”א ודלעת. כל מה שצריך זה ליישם את אותם התהליכים, ולהרגיש דבורה ביצירתיות במטבח.
שדרוגים ותוספות
אז מה עוד אפשר להוסיף לעונג הזה? אם אתם רוצים להקפיץ את המנה לרמה גבוהה, ניתן להוסיף:
- תיבול אקזוטי כמו כמון, קימל או פפריקה חריפה.
- ירקות כבושים כמו גזר או קישוא, בפנים או בצד.
- שום מרוסק עם חמאה ליותר טעמים.
- רוטב צ'ילי או סויה – נותנים טאץ' נועז!
- צנימים טחונים על הדג בסוף – לחוויה פריכה ואוורירית.
כל תוספת תתקבל בברכה, כמובן! לכל אחד יש את הסגנון שלו, כך שאפשר לשחק בדמיון ולא לצעוק "שף!"
שאלות ותשובות
אפשר להכין את המתכון עם דגים קפואים?
כן, אפשר בהחלט! רק כדאי להפשיר אותם היטב לפני השימוש כדי שהם לא יגירו נוזלים.
כמה זמן לוקח לדג להתבשל על האש?
כ-20 דקות, תלוי בגובה האש ובסוג הדג. אם לבישול ביותר זמן, תוודאו להשאיר את הדג עסיסי ולא יבש.
מה קורה אם אין לי נייר כסף?
באופן כללי, אפשר להכין את הדג על רשת, אך בלא נייר כסף יתכן שלתוצאה לא תהיה העסיסיות הנעימה המושלמת.
האם אפשר לבשל את הדג בתנור?
כמובן! פשוט החזיקו את הדג בנייר כסף והניחו בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
האם המתכון הזה מתאים לילדים?
מובן! זהו מתכון קליל שמומלץ לכולם, תוך תשומת לב לקיץ בריא ומכונה נפלאה.
האם אני יכול להוסיף עוד ירקות?
בהחלט! כל ירק שתרצו אוהב לחם או עושה חיים במנגל מצוין.
מה אם אני שונא כוסברה?
אתם יכולים להחליף עם פטרוזיליה או אפילו לא להוסיף עשבים בכלל ולהתמקד בתיבול אחר.
איך יודעים מתי הדג מוכן?
כאשר הבשר נחתך בקלות והצבעו אינו שקוף, הוא מוכן! החזקה בשיניים בהחלט אומרת "מושלם!".
האם זה יכול להיות מנה עיקרית?
כן, מהשילוב עם סלט מרענן או אורז זה הופך לארוחה מספקת בהחלט.
יש לכם רעיונות לנוחות עיצוב השולחן?
שילוב של צבעים מהים, קישוטים וצלחות טובות עם חיוך ואהבה המנהל אתכם סביב השולחן.
אם אהבתם את המתכון הקסום הזה לדגים על האש, אל תהססו לשתף אותו עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות! כולנו נרצה ללטף את האצבעות אחרי כל ביס. אז בואו נעשה את זה יחד!