האורז עם הבשר הטחון שכולם מדברים עליו!

מתכון לאורז עם בשר טחון חלומי

כשהשמש שוקעת והרעב מתחיל להשתלט, מה יותר טוב מארוחה שמשלבת טעמים מדהימים ופשטות של הכנה? אורז עם בשר טחון נעשה מכוכב השולחן בהרבה בתים. זהו מתכון שמשלב טעמים עשירים עם מרקם נימוח, ומעניק לכל ביס טאץ' רבתי של נעימות. אז בואו נתחיל בהכנה של מנה אגדי, כזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות ולאכול עוד ועוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המושלמת הזו, אתם צריכים את הרכיבים הבאים:

  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תחליף טחון טבעוני)
  • 2 כוסות אורז בסמטי או אורז פרסי
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית שטוחה שטוחה של קנמון (ולמה לא, זה מדהים!)
  • 1 כוס מים רותחים
  • לגרסה טבעונית: ניתן להשתמש בטחון אפונה או טופו קצוץ

שלבי ההכנה

באופן כללי, זה לא קשה מדי, והכי טעים שיש!

  1. בשוויץ בשמן זית את הבצל הקצוץ במחבת גדולה עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו.
  2. יוסיפו את הבשר הטחון וערבבו כאשר הבשר משחים ומתחיל להשתחרר את הנוזלים שלו.
  3. תוסיפו את התבלינים: כמון, מלח וקנמון, וערבבו היטב כדי שהכל יתאחד.
  4. בינתיים הסירו את התערובת מהכיריים והניחו בצד.
  5. באותה מחבת, מהודקת בעדינות, הוסיפו אורך מים והתאימו לרתיחה.
  6. יוסיפו את האורז הסמטי וערבבו קלות.
  7. שברו את האורז עם מכסה למשך 15 דקות עד שהמים התאדו והאורז טופס.
  8. לאחר סיום בישול האורז, הוסיפו את תערובת הבשר למחבת עם האורז וערבבו בעדינות להשגת טעמים עשירים.
  9. הגישו את המנה החמה עם רוטב שקשוקה מעל, או עם יוגורט קיץ קצוץ. הווווה, איזה משגע!

וכך, בסיום ההכנה, אנו מקבלים מנה מדהימה שממריאה את החיך שלנו לכל מקום בטעמים עשירים ומורכבים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי למקסם את החוויה העלינו אפשרויות לא נחלאות:

  • הוסיפו חצי כוס של חומוס מבושל לתערובת לקצת יותר פריכות.
  • תנו למנה בעיטה חמצמצה עם ס squeezes של לימון טרי מעל.
  • נא לא לפספס גבינת פרמזן מעל לפינאלה רחבה.
  • וסיום עם במשהו פריך – קוביות של פרוסות טוסט או צנוברים קלויים בתיבול מענג.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המנה מראש? בהחלט! ניתן להכין את האורז עם הבשר מראש ולאה אותו במקרר. זה מקטין את הלחץ לפני הארוחה.

כיצד ניתן לגרום למנה להיות בריאה יותר? ניתן להמיר את האורז באורז מלא, ולטגן עם לשון עוף רזה – זה יהיה כל כך טעים, שזו תהיה מנה חסכונית בקלוריות!

מה ניתן להחמיץ עם המתכון? אם אתם אוהבים שחמיר את המהירות, הוסיפו מעט פפריקה חריפה לרטובות, ותוכלו לשדרג את עצמכם למישהו שלא מרגיש שמרני.

אפשר להשתמש בסוגי בשר אחרים? כן! תוכלו להשתמש בהודו או בשר בקר, והכל יהיה פשוט אגדי אם אתם אוהבים טעמים ספציפיים.

האם אפשר להכין ללא בשר? בהחלט – כמו שכבר ציינו, טחון אפונה/טופו הם אפשרויות מצוינות למי שמעדיף שינויים בריאותיים.

מה כדאי לשים לצדם? אני ממליץ להגיש את המנה לצד סלט ירוק רענן עם שמן זית ולימון.

איפה אפשר לאחסן שאריות? ניתן לאחסן את השאריות בכלי סגור במקרר במשך 2-3 ימים.

האם ניתן להכין את המנה בתנור? בהחלט! אחרי שהכנתם את הכל, יש לשים בתנור על חום נמוך במשך חצי שעה.

כמה זמן לוקח לבשל את האורז? בערך 15 דקות, אך יש לרצון לבדוק אם האורז רך ומתפחד.

מה ההמלצה שלי לגבי בריאות? אם אתם רוצים להצמיח בריאות – אתם יכולים לנקוט בתחליפים לאורז – כמו קוסקוס חומוס – זה מדהים!

אז, אם אתם מתגעגעים לאוכל ביתי, אתם חייבים לנסות את מתכון האורז עם בשר טחון הזה. הוא מדהים, משגע, אוכל של סבתא! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולספר לחברים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן