האם אפשר להקפיא שניצלים לפני טיגון?
בעולם המלקקים אצבעות והמתכונים המושלמים, עולה השאלה המדהימה: האם ניתן להקפיא שניצלים לפני טיגון? התשובה היא שאפשר, ואף מומלץ, אבל יש כמה דברים שחשוב לדעת! בשיטה הזאת, אנחנו יכולים לשדרג את התהליך, להפוך אותו למהיר יותר, וליצור לעצמנו רגעים מושלמים של טעמים משגעים. אומרים שהשניצלים שלי הם מהטובים שיש, אז תרשו לי לשתף אתכם בטריק שיסייע לכם לשמור על הטריות והעסיסיות של השניצלים הקפואים גם אחרי טיגון.
זמן הכנת המתכון
- 180 דקות סה"כ
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להתחיל, נצטרך כמה מרכיבים בסיסיים, אבל לפני שנתחיל, כדאי שנדבר מעט על השניצל עצמו. השניצל, או בשמות אחרים כמו "שניצל של סבתא" או "שניצל של אמא", הוא בין המאכלים הכי נחשקים, המהווה שילוב מושלם של פריכות ונימוחות. יש אנשים שיגידו שהוא אגדי, ויש שיסבירו שזה הדבר הכי טעים שיש. מה שבטוח, אין כמו שניצל שמוכן בבית. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 600 ג' חזה עוף נקי היטב
- 1 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים
- 1.5 כוסות פירורי לחם (אפשר גם קמח תפו”א)
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- שמן טיגון בכמות מספקת
מרכיבים חלופיים
אם אתם מתכננים לעשות את השניצלים טבעוניים, אפשר להחליף את חזה העוף בחתיכות טופו או חבושים. אפשר גם לערבב במנהל חצי חצי עם פטריות. באם תעדיפו גרסה דל פחמימיות, מומלץ להמיר את פירורי הלחם בתערובת של שקדים טחונים וזרעי שומשום. בסך הכל, יצרתם מתכון חדשני ומפנק!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, בואו נצלול רגע לתוך תהליך ההכנה. אני תמיד אומר שזה באמת קלי קלות, וההרגשה הנפלאה כשהשניצל נחרך על מחבת הרותחת היא פשוט משגעת!
- חותכים את חזה העוף לפיסות דקות עד דקות, כך שהן יתבשלו בצורה אחידה.
- מתבלים את העוף במלח ופלפל ומניחים לו להתבשל מעט בטעמים.
- ממלאים קערה בקמח ומניחים לה בצד, קערה נוספת עם ביצים טרופות, וקערה שלישית עם פירורי לחם.
- לכל חתיכת עוף, מצפים תחילה בקמח, לאחר מכן טובלים בביצה ומסיימים בפירורי לחם. מוסיפים לרגע את הפריכות!
- לאחר שסיימנו את כל החתיכות, אנחנו יכולים להקפיא את השניצלים. החוכמה היא להניח כל חתיכה בנפרד על מגש ולהקפיא, כך שהן לא יתלכדו.
- אחרי שעתיים הקפאה, מעבירים לדובשית או שקית ניילון.
- כשהחלטנו להביא את השניצלים למיחם הטיגון, מחממים שמן במחבת ומתחילים בטיגון.
- טיגון עד שהשניצלים מזהיבים ופריכים.
שדרוגים ותוספות
כמו בכל מתכון, תמיד ניתן לשדרג את החוויה! רעיונות למי שמתעקש על טעמים חדשים:
- להוסיף לתערובת הפירורים תבלינים כמו כמון, פפריקה חריפה או אפילו גבינת פרמזן.
- ללכת על גרסה חריפה? לערבב בפירורי הלחם צ'ילי יבש או חריף.
- אם בא לכם קצת יותר עסיסיות, אפשר להוסיף לתערובת רוטב סויה או דבש.
- למי שאוהב ירקות, פטריות קלות או תערובת ירקות שורש ישדרגו את המנה.
- נשמע כאילו אתם רוצים משהו מתוק? להוסיף טבעות אננס ונענע לאחר הטיגון זה משגע!
שאלות ותשובות
האם כדאי להקפיא שניצלים לאחר הטיגון?
לא מומלץ להקפיא שניצלים לאחר הטיגון. הם יכולים לאבד את הטקסטורה הפריכה.
כמה זמן ניתן לשמור שניצלים קפואים?
כדאי לשמור את השניצלים הקפואים עד 2-3 חודשים. מעבר לכך, הם עשויים לאבד את טעמם.
האם ניתן להקפיא שניצלים לפני שהם מצופים?
כן, אפשר להקפיא שניצלים לפני הציפוי, השיטה שאני ממליץ עליה. כך הם שומרים על טריותם.
מה הסוד לשניצל פריך?
יש לוודא שהשמן חם כאשר טוענים את השניצלים ולטגן באווירה חמה. לא לשכוח לא לדחוס את המחבת!
האם אפשר לטגן שניצלים קפואים?
בהחלט, כל עוד הטיגון מתבצע בשמן חם. אין עיכובים במטבח!
למה מתייבשים השניצלים כשמטגנים אותם קפואים?
זה קורה אם הטמפרטורה לא מספיקה או אם השקד מתחמם מעבר ל-180 מעלות, ובכך מאבק עשן.
אפשר לשדרג את השניצלים עם רטבים?
בהחלט! רטבים כמו רוטב טריאקי או סויה מוסיפים עליצות ויצירתיות.
האם צריך להפשיר שניצלים לפני טיגון?
אם תטגנו כאשר השניצלים קפואים, ההפתעה תהיה כפולה!
האם השניצלים נשארים פריכים אחרי הקפאה?
אם מקפידים על תהליך הקפאה נכון, השניצלים ישמרו על פריכותם. ממולץ להמנע מהכנתם להזנה מיידית לאחר ההכנה.
מה תהליך הוצאת השניצלים מהקפאה בטוחה?
מומלץ להוציא כמה רגעים לפני הטיגון, דבר שיביא ליתרון יתרון בטחנות החום.
אם נהניתם מהמתכון המהמם הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! זה הזמן להסתער על המטבח ולהתענג על שניצלים כמו שלא אכלתם קודם!