חלמון או חלבון? במי יש יותר חלבון ומה ההמלצות?
אם תיכנסו לכל חנות טבע, מכשירי ספורט או סופרמרקט, תמצאו שיח לא נגמר על חלבון – איך להשיג אותו, כמה דרוש לנו, ואיך הוא משדרג את החיים שלנו. אבל בין כל הדיבורים על פלאי החלבון, עולה שאלה אחת דחופה: במה יש יותר חלבון – בחלמון או בחלבון? נתגעגע לפרידת הביצה!
לא כל הביצים שוות!
כדי להבין את השאלה הזו, נתחיל בבהירות. הביצה, המזון העתיק ביותר בו השתמשו בני האדם, מורכבת משני חלקים עיקריים: החלמון והחלבון. חלמון הביצה הוא החלק הצהוב המוכר, בעוד החלבון הוא החלק הלבן והג’לתי. אז מה בעצם קורה עם חלבון בתנאים האלה?
מהנאדים לצלחת – כמות החלבון בכל חלק
יש כאן צורך ברור במספרים; ההשוואה פשוטה מאוד:
- חלבון: בחלבון הביצה נמצא סביב 3.6 גרם חלבון.
- חלמון: בחלמון תמצאו בערך 2.7 גרם חלבון.
אז, אם נזיז את השולחן ונתחיל את הקרב, חלבון הביצה מביא הביתה את הניצחון! אבל רגע, זה לא כל הסיפור…
חלבון עם טוויסט – היתרונות והחסרונות של כל חלק
גם אם החלבון מנצח בנוק אאוט בכמות, יש בעיות אחרות שצריכות להילקח בחשבון:
חלמון – אלוף התוספים!
חלמון הביצה לא רק עשיר בטעמים – הוא מלא בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין D, בויטמין B12, ברזל ואפילו חומצה פולית. אז נכון שבחלבון יש יותר חלבון, אבל האם יכול להיות שחלמון הביצה הוא הברווזון המכוער שיתגלה כהוד מעל? במובן מסוים, כן!
מה אם אנחנו צמחונים? ויטמינים בחלמון? מה אתה משוגע?!
לעומת זאת, אנשים הצורכים תזונה צמחונית או טבעונית עשויים להתבל, {חדורות הסכנות!} בחלבון ולתכנן את התפריט שלהם בצורה זהירה. כאן, כדאי לשקול תוספת ממקורות אחרים – קטניות, אגוזים, טופו ועוד.
מה אנחנו לוקחים הביתה? רמז בצד – וגם טיפה הומור!
אז מה המסקנה? האם אתם נטועים בחלבון בלבד או שתקחו גם את החלמון? זה תלוי במטרות התזונתיות שלכם ובמערכת היחסים שלכם עם הביצים.
אם יש קשר עם ביצים במטבח, אל תוותרו על התענוג של החלמון, גם אם הוא מקצר את דרכם של חלבון הביצה.
שאלות נפוצות
- שאלה: האם אני יכול לאכול רק את חלק החלבון?
- תשובה: מה זה אם לא בני עשרה מעודדים טיפוסים של תזונה. החלבון מצוין ומזין, אבל החלמון מורכבת גם היא, כאמור!
- שאלה: כמה חלבון צריך ממי גבינת 2%?
- תשובה: שאלה סופר חשובה, בואו ננסה לדחוף כמה שיותר – גבינת 2% כוללת כ5-6 גרם חלבון ל100 גרם. אבל לא בטוח שחייבים לספור את זה!
- שאלה: אם אני שוטף ביצים, אני צילמתי שהן לא יהיו בכמה חלבון?
- תשובה: זה עשוי לצמצם רמות חלבון במידה, אבל אני ממליץ על רחיצה כזולה!
אז אחרי שהגדרנו את המצב, מה אפשר ללמוד מכל זה? הידע ברור – חלבון הביצה מנצח, אבל אל נשכח: חלמון הביצה הוא כמו כלי נשק בדהירה של מלחמה תזונתית.
חודשים ששווה לציין – מתי לאכול ביצים?
בסופו של דבר, אגורה על השולחן, אנחנו מקדמים יצירתיות במטבח. אז когда вы пытаетесь выбрать между חלמון לחלבון, זכרו: אפשר להסתייע בכל! בהחלט מוטב להשקיע בכל רכיב חיינו – בפתיחה של קופסה, קופסת ביצים או שיר. כי חיים זה גם לטפח טעמים.
נראה כי בעידן של פתרונות מהירים, חלבונים בריאים הם בהחלט לא מקור דל – והארוחה כולה היא השתקפות של מערכות היחסים שלכם עם המזון. אז תעזרו לי לרדת מהגבעה בהשראה!
אז מה אתם חושבים? מוכן להתייחס לחלמון כמו אל תקלה במהלך ארוחת בוקר? ומה עם החלבון? תהיה שינשין! תחשפו אותנו לתשובותיכם!
סיכום – מלך או מלכה?
בין אם אתם שואלים על חלמון או חלבון, מה שחשוב ביותר הוא להבין ש>ועכשיו נשאל את השאלה על הבמה – איך התחיל כל העניין? לא נשאר לנו אלא לנגן בשיר של תזונה!
לא משנה מה תבחרו, העיקר שתשמרו על המודעות ותהיו יצירתיים עם התזונה שלכם. יזכרו, אין זה מיוחד להיות מרגישים ולספוג את הסיפוק הברור באוכל. בסופו של יום, כל אחד מהמרכיבים שומר על האוכל בכבודו ובעצמו.
אז, מהו חסרון בחלמון