כמה זמן אפשר לשמור חלבונים במקרר?
כשהשמש מתחילה לזרוח על הבוקר, ופותחת את האור החמים על מטבחינו, כולנו יודעים שהגיע הזמן לקחת את החלבון הזה ולהכין לעצמנו משהו טעים ובריא. לא מעניין אם מדובר בביצים, חלבון בטעם שוקולד או טופו – החלבונים הם החומר העיקרי שמניע אותנו ליום חדש של חוויות ורגעים. אבל כמה זמן אפשר לשמור חלבונים במקרר? האם ישנם תנאים שעלינו להקפיד עליהם? ואם כן, מהם? בואו נצא למסע בעולם החלבונים ונגלה את התשובות!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 5 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: לא נדרש
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לעומק העניין, חשוב לציין שהשאלה של שמירת חלבונים במקרר היא תהליך חשוב שנוגע לא רק לחלבון עצמו, אלא גם לסוגים השונים של הבסיסים והמרכיבים הנלווים. כדי לא להותיר אזורים אפלים ברשימה, הנה כמה פרטים מדהימים על החלבונים שנפנים בשיחה שלנו:
- ביצים קשות: המדיום השכיח ביותר. אם אנחנו שומרים אותן בקירור, אנחנו יכולים לשמור אותן עד שבוע!
- חלבון של בשר: בשר לא מבושל מחזיק מעמד במקרר כשלושה עד חמישה ימים, ובושל – בין שלושה לخمישה. הכי טעים שיש עם תיבול מקורי.
- חלבון מהצומח כמו טופו: נשמר בין חמישה לשבעה ימים. ההרכב שלו מדהים במונחים של חלבונים מהצומח.
- חלבון אבקת החלבון: אפשר לשמור אותו שנים רבות, כל עוד הוא לא נחשף לאוויר או ללחות.
שלבי ההכנה
החיים הם כמו מתכון חלבון: אנחנו צריכים לדעת לעקוב אחרי הכללים, אבל גם להשאיר מקום ליצירתיות. ברגע שיש איכות, מגיע גם טעם. אז פשוט נעקוב אחרי השלבים הללו:
- שמים לב לסוג החלבון שמאחסן במקרר.
- אם מדובר בחלבון מבושל, חשוב לאחסן אותו בקופסה אטומה כדי לשמור על טעמו ונמצאותו במצב מעולה.
- צופים בכל מוצר עם תאריך תפוגה – זה לעיתים קרובות האור האדום שאנחנו צריכים.
- מקלפים את הביצים, אם בחרנו בהן, ומוסיפים מעט מלח וכל מה שעושה אותן מושלמות!
- מוסיפים חומרים מלאים נוספים כמו ירקות אם רוצים לתת צבע וחיות למנה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המנה שלנו, ניתן להוסיף מספר תוספות מעניינות, שיתנו פן חדש לכל מה שנוגע לחלבונים:
- שום פרסות של אבוקדו – זה כמו טוויסט חייתי שצריך ללוות חלבון תמיד!
- קצת גבינת פטה מלווה עם עשבי תיבול – אגדי!
- חצילים קלויים (שלא יהיה משגע מדי) לתת עוד טעם.
- אפשר גם לחשוב על אפת חלבה או לתבל את החלבונים עם טחינה טהורה.
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור ביצים קשות במקרר?
כשהביצים קשות, הן יכולות להחזיק במקרר עד שבוע שלם. הכינו אותן עדיף ביום ראשון, והשאירו אותן למשך כל השבוע.
מה המצב של בשר בקר מבושל שאוכל להחזיק במקרר?
בשר מבושל נשאר בטוח לצריכה כשלושה עד חמישה ימים, אבל אם אתם שומרים אותו טעים ומזין, אפשר להקפיא אותו!
האם ניתן לשמור חלבונים צמחיים כמו טופו במקרר?
בהחלט, טופו נשאר טוב במקרר בין חמישה לשבעה ימים. הוא מצוין בהכנה עם רטבים שונים.
מה יקרה אם אני שומר את חלבון אבקת החלבון במקרר?
חלבון אבקת החלבון ניתן לשמור שנים רבות, לתנאי שמיומן היטב ואטום. משפכים נזק לא יקרה בו.
מהי הדרך הסודית לאחסן חלבונים מבושלים?
כדי לשמור על העסיסיות יש לאחסן במיכל אטום ולאשש על תאריך תוקף.
כיצד אני יכול לזהות אם החלבון הפסול?
אם יש ריח רע או צבע מוזר, עדיף להיזהר ולא לאכול.
מה היתרון של חלבון בפחמימות משולבות?
יש המון יתרונות, האחד מהם הוא הגברת השובע והפחתת התיאבון.
כיצד ניתן להחזיר חלבון במתכון של סבתא?
תשמחו למצוא מתכונים משפחתיים; אין כמו מתכון ביתי!
מה מקובל על שמירת חלבון לאחר בישול?
בירה לא תצטרף למעגל הכנת המנה, אך שמירת החלבונים במקרר מומלצת גם לשימוש מהיר.
כמה חלבון מומלץ ביום?
בהמלצה כללית, מדובר ב-0.8 גרם חלבון לכל ק"ג גוף, תלוי במצב ובריאות הכוח.
החלבונים הם מרכיב מרכזי בתזונה שלנו, ושמירה נכונה עליהם היא לא דבר שיש לזלזל בו. בואו נעמוד על טיבו של החלבון ונשמור עליו כמו שצריך. תרגישו חופשי לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי כולנו יודעים שמה שיותר אהוב – עולהם סביר להניח!