הכין מוחיטו מתכון קנקן בקלות ובהנאה!

מוחיטו מתכון קנקן

מדי קיץ, כשקרני השמש מתחילות לחמם את האוויר, אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים משקה מרענן שישמח אותנו ויבוא בתוספת של רעננות. יש משהו קסם במוחיטו – אותו משקה מנטה וליים שמצליח לשלב בין מתיקות, חמיצות ורעננות. אז למה שלא נכין קנקן מוחיטו שסוחף את כולם? המוחיטו שאנחנו נכין היום הוא כל כך טעים, שאי אפשר להפסיק לשתות ממנו. מספיק עם השיחות על חום הקיץ שמדאיג אותנו – בואו נצלול למתכון המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מוחיטו מדהים באמת, נצטרך להצטייד ברכיבים הבאים:

  • 1 כוס עלי מנטה טריים (פיקנטיים ומשגעים)
  • 4-5 ליים (חמיצות שאי אפשר לעמוד בפניה)
  • 1/2 כוס סוכר (או דבש, למי שאוהב את זה אגדי)
  • 2 כוסות סודה (מעלפת ומשמחת)
  • 2 כוסות מים מינרליים קרים (כדי לשמור על הטעם רענן)
  • חצי כוס רום (אם מתחשק לכם לעלות קצת על הלהבות…)
  • קרח קוביות (למובן מאליו)
  • עלי מנטה נוספים לקישוט (כי חשוב שיראה טוב)

אפשר לחפש גרסאות שונות של המתכון, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, ניתן לשמור על היעדר מותק ולבחור בממתיקים טבעיים שיביאו לטעם הקסום מבלי להטעין כאן קלוריות רבות. כמו כן, מי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, יכול להימנע מהרום או לבחור ברום ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להשתדל, לסחוט, ולערבב עד שזה פשוט מדהים!

  1. מוסיפים את עלי המנטה לקנקן ומועכים בעדינות בעזרת כף או Pestle, כדי לשחרר את הניחוחות שלהן.
  2. חותכים את הליים לשניים ומסננים את המיץ לקנקן (אבל אל תשכחו לשמור כמה פרוסות לקישוט).
  3. מוסיפים את הסוכר או הדבש לקנקן ומערבבים היטב עד שהסוכר מתמוסס.
  4. עכשיו ניתן להוסיף את הרום (אם בחרתם להוסיף) ולערבב שוב.
  5. מוסיפים את הסודה ואת המים המינרליים להקלה על הטעם, ומערבבים בעדינות.
  6. ממלאים את הקנקן בקוביות קרח לעדינות משגעת.
  7. מגישים עם פרוסות ליים נוספות ועלי מנטה לקישוט. אל תשכחו גם לשים את החיוך על הפנים – זה חשוב!

עכשיו, כשיש לכם את העונג הזה בקנקן, תנו לעצמכם זמן להתענג על הטעמים המעלפים שלו. אולי עם מוזיקה קיץ קלילה ברקע?

שדרוגים ותוספות אפשריות

אחד היתרונות הגדולים במוחיטו הוא שכל אחד יכול לתת לו את הטאץ' האישי שלו. אפשר להשתמש בפירות שונים כמו תותים, פסיפלורה או אננס על מנת להוסיף טעמים רעננים. אם אתם אוהבים טעמים מתקתקים, אפשר להוסיף מעט נוספים של דבש או סוכר.

ואל תשכחו, אם אתם רוצים לגרום לו להיות יותר אגדי, שימו בשוק הוודקה או את הגרסאות עם טעמים אחרים של רום – כך שיתפתחו עוד יותר!

שאלות ותשובות

איך אפשר להכין מוחיטו דל קלוריות?
במקום סוכר רגיל, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או סטיביה. שימו לב גם לא להעמיס ברום.

האם אפשר להכין מוחיטו ללא רום?
בהחלט! פשוט תדלגו על הרום ותהנו מביס מלא בטעם מנטה וליים טהור.

מה הזמן הנכון להכנת המוחיטו?
נכון, המוחיטו טעים ביותר כשמוגש מיד לאחר ההכנה. מחכים לחום הקיץ – זה הזמן!

האם ניתן להכין מוחיטו במינונים גדולים?
בהחלט! אתם יכולים להכין כמה קנקנים כמו שתרצו – פחות או יותר כמו פלאפל – זה לא נגמר.

אילו פירות אחרים אני יכול להוסיף?
תותים, פירות פסיפלורה, או אפילו פירות יבשים יכולים לעשות את העבודה מדהימה.

האם אפשר להכין מוחיטו בלי מנטה?
ללא ספק אמנם זה לא יהיה מוחיטו קלאסי, אך ניתן להכין עם מתכונים של עשבי תיבול אחרים, כמו בזיליקום או רוזמרין.

מתי זה כדאי להכין מוחיטו?
באירועים קיץ, מסיבות בריכה, או סתם ככה כשמתחשק לכם לשתות משהו מרענן!

כמה קלוריות יש במוחיטו?
זה תלוי במתכון כמובן, אבל ישנם כ-200 קלוריות בכוס מוחיטו קלאסי.

איך יודעים אם המנטה טריה?
אם היא ריחנית, צבעה ירוק כהה ואין לה כתמים יבשיים.

האם אפשר להכין מוחיטו עם מיץ ליים מוכן?
במקרה כזה – יהיה קשה לאמר לו לגמרי לא, כי זה יכול להיות טעים, אך חוויה ייחודית תוספת כשהכל טרי.

אז אם אתם מחפשים משקה קיץ מושלם, קנקן מוחיטו הוא ללא ספק הדרך. אל תשמרו את המתכון רגע, שתפו אותו עם חברים ועשו להם יום שמח! מהנסיון שלי, עוגמת נפש קיץ ממש משתלמת עם קנקן ביד!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

קינוחים לילדים שלא תראו באף מקום אחר

קינוחים לילדים: הסוד למתוקים המושלמים! אין כמו הידיעה שמשהו מתוק ואפילו קצת משוגע מחכה לנו בסוף היום. כשאנחנו מדברים על קינוחים לילדים,

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן