מוחיטו מתכון קנקן
מדי קיץ, כשקרני השמש מתחילות לחמם את האוויר, אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים משקה מרענן שישמח אותנו ויבוא בתוספת של רעננות. יש משהו קסם במוחיטו – אותו משקה מנטה וליים שמצליח לשלב בין מתיקות, חמיצות ורעננות. אז למה שלא נכין קנקן מוחיטו שסוחף את כולם? המוחיטו שאנחנו נכין היום הוא כל כך טעים, שאי אפשר להפסיק לשתות ממנו. מספיק עם השיחות על חום הקיץ שמדאיג אותנו – בואו נצלול למתכון המדהים הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין מוחיטו מדהים באמת, נצטרך להצטייד ברכיבים הבאים:
- 1 כוס עלי מנטה טריים (פיקנטיים ומשגעים)
- 4-5 ליים (חמיצות שאי אפשר לעמוד בפניה)
- 1/2 כוס סוכר (או דבש, למי שאוהב את זה אגדי)
- 2 כוסות סודה (מעלפת ומשמחת)
- 2 כוסות מים מינרליים קרים (כדי לשמור על הטעם רענן)
- חצי כוס רום (אם מתחשק לכם לעלות קצת על הלהבות…)
- קרח קוביות (למובן מאליו)
- עלי מנטה נוספים לקישוט (כי חשוב שיראה טוב)
אפשר לחפש גרסאות שונות של המתכון, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, ניתן לשמור על היעדר מותק ולבחור בממתיקים טבעיים שיביאו לטעם הקסום מבלי להטעין כאן קלוריות רבות. כמו כן, מי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, יכול להימנע מהרום או לבחור ברום ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להשתדל, לסחוט, ולערבב עד שזה פשוט מדהים!
- מוסיפים את עלי המנטה לקנקן ומועכים בעדינות בעזרת כף או Pestle, כדי לשחרר את הניחוחות שלהן.
- חותכים את הליים לשניים ומסננים את המיץ לקנקן (אבל אל תשכחו לשמור כמה פרוסות לקישוט).
- מוסיפים את הסוכר או הדבש לקנקן ומערבבים היטב עד שהסוכר מתמוסס.
- עכשיו ניתן להוסיף את הרום (אם בחרתם להוסיף) ולערבב שוב.
- מוסיפים את הסודה ואת המים המינרליים להקלה על הטעם, ומערבבים בעדינות.
- ממלאים את הקנקן בקוביות קרח לעדינות משגעת.
- מגישים עם פרוסות ליים נוספות ועלי מנטה לקישוט. אל תשכחו גם לשים את החיוך על הפנים – זה חשוב!
עכשיו, כשיש לכם את העונג הזה בקנקן, תנו לעצמכם זמן להתענג על הטעמים המעלפים שלו. אולי עם מוזיקה קיץ קלילה ברקע?
שדרוגים ותוספות אפשריות
אחד היתרונות הגדולים במוחיטו הוא שכל אחד יכול לתת לו את הטאץ' האישי שלו. אפשר להשתמש בפירות שונים כמו תותים, פסיפלורה או אננס על מנת להוסיף טעמים רעננים. אם אתם אוהבים טעמים מתקתקים, אפשר להוסיף מעט נוספים של דבש או סוכר.
ואל תשכחו, אם אתם רוצים לגרום לו להיות יותר אגדי, שימו בשוק הוודקה או את הגרסאות עם טעמים אחרים של רום – כך שיתפתחו עוד יותר!
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין מוחיטו דל קלוריות?
במקום סוכר רגיל, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או סטיביה. שימו לב גם לא להעמיס ברום.
האם אפשר להכין מוחיטו ללא רום?
בהחלט! פשוט תדלגו על הרום ותהנו מביס מלא בטעם מנטה וליים טהור.
מה הזמן הנכון להכנת המוחיטו?
נכון, המוחיטו טעים ביותר כשמוגש מיד לאחר ההכנה. מחכים לחום הקיץ – זה הזמן!
האם ניתן להכין מוחיטו במינונים גדולים?
בהחלט! אתם יכולים להכין כמה קנקנים כמו שתרצו – פחות או יותר כמו פלאפל – זה לא נגמר.
אילו פירות אחרים אני יכול להוסיף?
תותים, פירות פסיפלורה, או אפילו פירות יבשים יכולים לעשות את העבודה מדהימה.
האם אפשר להכין מוחיטו בלי מנטה?
ללא ספק אמנם זה לא יהיה מוחיטו קלאסי, אך ניתן להכין עם מתכונים של עשבי תיבול אחרים, כמו בזיליקום או רוזמרין.
מתי זה כדאי להכין מוחיטו?
באירועים קיץ, מסיבות בריכה, או סתם ככה כשמתחשק לכם לשתות משהו מרענן!
כמה קלוריות יש במוחיטו?
זה תלוי במתכון כמובן, אבל ישנם כ-200 קלוריות בכוס מוחיטו קלאסי.
איך יודעים אם המנטה טריה?
אם היא ריחנית, צבעה ירוק כהה ואין לה כתמים יבשיים.
האם אפשר להכין מוחיטו עם מיץ ליים מוכן?
במקרה כזה – יהיה קשה לאמר לו לגמרי לא, כי זה יכול להיות טעים, אך חוויה ייחודית תוספת כשהכל טרי.
אז אם אתם מחפשים משקה קיץ מושלם, קנקן מוחיטו הוא ללא ספק הדרך. אל תשמרו את המתכון רגע, שתפו אותו עם חברים ועשו להם יום שמח! מהנסיון שלי, עוגמת נפש קיץ ממש משתלמת עם קנקן ביד!