המתכון המושלם לפידלוט משגע שלא תשתקו ממנו
תשמעו, שיהיה ברור, פידלוט הוא חתיכת מנה שמדהימה את כל מי שטועם אותה! אם אתם מחפשים מנה שהיא לא רק טכנית אלא גם לחלוטין ממכרת ומעלפת, אתם במקום הנכון. תקשיבו, אני עוד זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי פידלוט ברגע שישבנו עם חברים לשולחן. הריח המושלם שעלה מהמטבח, הכנו את המנה הזו, והטעמים שהתרוצצו לי בפה פשוט זעזעו את התודעה שלי. בשנייה הראשונה הייתי המום לגמרי, לא ידעתי שיש טעמים כאלה שיכולים לצוץ מתוך טאקוס! אז מה עושים? קפיצים, תיבול משגע ובסופו של דבר – פידלוט שמציף אותך בניחוחות ובטעימים שלא עוזבים אותך לשנייה! מתחילים, נכון?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מדי: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפידלוט המושלם אנחנו זקוקים למרכיבים שירימו אותנו לשיאים חדשים, אז בואו נגלה יחד מה אנחנו צריכים:
- 300 גרם בשר טחון (עגל, תרנגול או טופו גרסאות טבעוניות מוסריות)
- 2 כפות פפריקה חריפה
- 2 כוסות שעועית שחורה, מבושלת ומסוננת
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום, מעוכות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לתיבול לפי הטעם
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינה טבעונית)
- 2 כפות כמון טחון
- 1 כוס ירקות שטוחים (למיטבי בריאות או לצמחונים כמובן!)
- עלים ירוקים לקישוט (כמו פטרוזיליה או כוסברה)
מרכיבים חלופיים
שימו לב, חברים, יש כאן מקום לאלתורים! אם אתם צמחוניים אז תאמצו טופו במקום בשר. ישנם גם אנשים שאני מכיר שמה שהם עושים זה לחבר אדמה טובענית לפידלוט עם גבינת עיזים! זה לוקח את זה לגמרי למקום אחר. ואי לכך, גם אם אתם רוצים לגרום למנה הזו להיות דל פחמימות לפעמים כדאי להשתמש בחתיכות ירקות במקום טורטיות.
שלבי ההכנה
וכעת הגיעה חלק ההכנה שבו אנחנו יוצרים את הקסם! בואו נעבור על הס steps האלו אחד אחרי השני – זה פשוט ומהמם!
- חום את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום, וטגנו עד שהבצל שקוף ורך.
- שלב את הבשר הטחון (או טופו) וטגן עד שהבשר משנה צבעו ומוכן.
- הוסיפו את הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל, וערבבו היטב כדי לשלב את התבלינים.
- הוסיפו את שעועית השחורה והירקות שטוחים, ערבבו במשך 5 דקות נוספות.
- בזמן שממולא היטב, הכינו את הטורטיות על טוסטר או במחבת על חום גבוה למשך מספר דקות, עד שהן מתקבלות רכות וגמישות.
- מלאו את הטורטיות בתערובת הבשר והופיעו עם גבינת המוצרלה המגורדת מעל.
- הניחו את הפידלוטים בתבנית אפייה למשך כ-10 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהגבינה נמסה ומעט מתגוון.
- הוציאו מהתנור, קשטו עם עלים ירוקים ולחם את הפידלוטים המושלמים.
שדרוגים ותוספות
כמידי מתכון, קיימים באין ספור שדרוגים שאפשר ויכולים לשדרג את הפידלוט שלכם לשמיים! הנה כמה רעיונות:
- אפשר לשדרג את המנה עם רוטב שמנת חריפה או רוטב חמאת בוטנים.
- הוסיפו ירקות צלויים או פרוסים דק כמו אבוקדו לפן הטרי והמרענן.
- תנו תוספת עם סלט ירקות רענן בצד – זה מקפיץ את כל החוויה!
- אל תוותרו על נגיעות של צ'ילי קונקרו או אפילו סלסה חריפה!
שאלות ותשובות
מה זה פידלוט ?
זהו טורטיה מקסיקנית, נותן שייח משגע למילוי שלכם, ואפשר למלא אותה בהרבה דברים!
האם אפשר להכין פידלוטים מראש?
כן! פשוט קחו את המילוי ואת הטורטיות בנפרד, וחברו אותם ברגע שתרצו לאכול.
מה קורה אם אין לי גבינת מוצרלה?
כמובן! אפשר להחליף כל גבינה רכה בעדינה או גבינה טבעונית לקניית חלופה בסטייל.
האם אפשר להכין פידלוט טבעוני?
בוודאי! רק צריך להחליף את הבשר בטופו ולוודא שהגבינות גם טבעוניות.
מה אני יכול לשים בתור רוטב?
אפשר לשים טחנה, רוטב סמית'ס או רוטב סרינו, כל מה שמתחשק לכם!
האם עם הפידלוט אני יכול גם להגיש תוספות?
בהחלט, הוא מגניב מאוד עם גבינות נוספות או ירקות נוספים!
האם אני יכול להכין פידלוט ללא גלוטן?
כן, רק לא משתמשים בטורטיות רגילות, וכדאי לחפש טורטיות ללא גלוטן.
איך ממש קל להכין את זה?
עם המדריך המפורט והמרכיבים הקלים, הפידלוט ייצא פשוט כמו להקליק על כפתור.
באיזו שעה זה הכי טעים?
אם תשאלו אותי, בכל שעה עם חברים… אז כדאי לארגן מסיבת פידלוטים!
האם יש עוד מתכונים שמשתלבים עם הפידלוט שלי?
לא חסר! אתם יכולים להוסיף את הסלסה חריפה או סלט עדשים מרענן בתור צד!
יאללה, תעשו לעצמכם טובה – הכינו פידלוט מדהים, ותהנו בקול כולו ואל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה