הכנה קלה של מתכון לקובה סולת עם בשר טחון

מתכון לקובה סולת עם בשר טחון

לפני שאתם מעמיסים את השולחן עם ירקות ופירות מושלמים, אני רוצה לשתף אתכם בהפתעה מדהימה, שהיא לא פחות מאגדית! קובה סולת עם בשר טחון הוא המנה שתגרום לכל אחד לשאול את עצמו איך לא הכין את זה קודם. עם טעמים משגעים וניחוחות שממלאים את הבית, מדובר במנה כל כך ממכרת שהשפתיים שלכם ילקקו את האצבעות עוד לפני שתספיקו לטעום!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וסוג המנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים:

כדי להצליח להכין את הקובה המושלמת הזאת, אנחנו צריכים להשתמש ברכיבים איכותיים.

  • 500 גרם סולת
  • 300 גרם בשר טחון (עגל או כבשה)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים חמים (לבתילת הסולת)
  • שמן עמוק לטיגון

מרכיבים חלופיים:

כמובן שאפשר לשנות ולהתאים את הרכיבים לסגנון החיים שלכם. למשל, עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו או בחומוס טחון. אם אתם רגישים לגלוטן, אפשר להשתמש בסולת ללא גלוטן, שמצויה בחנויות טבע.

שלבי ההכנה:

נשמע מסובך? אל תדאגו. זה רק נראה כך! ריכזנו עבורכם את הצעדים הפשוטים להלן.

  1. בתוך קערה, אתם מערבבים את הסולת עם המים החמים, עד שהעיסה מתגלה רכה ואחידה.
  2. מניחים לעיסה להתייצב במשך 15 דקות.
  3. בינתיים, במחבת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, ומבושלים יחד עוד כ-10 דקות.
  5. מתבלים בכמון, מלח, ופלפל שחור, ותוך כדי ערבוב מסננים עודפים.
  6. הוסיפו את הפטרוזיליה והנענע וערבבו היטב.
  7. קחו מהעיסה של הסולת והכינו עיגולים בגודל כדור טניס.
  8. במרכז כל עיגול, הניחו 1-2 כפות מהמלית (הבשר) וסיגרו את הכדור.
  9. עכשיו, טגנו את הכדורים בשמן עמוק עד שהם מקבלים צבע זהוב ומדובר באגדי!
  10. מניחים על נייר סופג לסינון השמן.

תוספות ושדרוגים אפשריים:

לא כל הקובה צריכה להיות באותו חלק, נכון? אפשר לשדרג את המנה בכמה דרכים. למשל, להוסיף רוטב יוגורט עשיר לצד קובה החם. או לשדרג את המילוי עם קבנוס או בשר כבוש. אתם יכולים גם להכין ליד זה סלט ירקות מרענן, שישבור את השומניות של הקובה.

שאלות ותשובות:

איך אני יודע אם הסולת מוכנה?

הסולת מוגדרת כמוכנה כאשר היא רכה ונעשית גמישה, אך לא דביקה מדי. היא צריכה להיות גמישה בצורה שתאפשר לכם ליצור כדורים בקלות.

מה לעשות אם הבצק דביק מדי?

אם הבצק יוצא דביק, הוסיפו מעט יותר סולת בהדרגה, עד שמקבלים את המרקם הרצוי.

אפשר לשמור את הקובה במקפיא?

בהחלט! קובה סולת ניתן להקפיא גם לפני הטיגון. פשוט שנה את הכדורים בנפרד ועטפו בכלי אטום.

איך להגיש את הקובה?

הקובה הסולת טעים ביותר כשהוא חם, לצד רוטב יוגורט או סלט ירקות.

מתי לא מומלץ לאכול קובה?

רוב האנשים יכולים ליהנות מקובה, אך לחולי צליאק או מי שיש להם רגישות לחלבון מהגלוטן, כדאי לבחור את האפשרויות שיתאימו להם.

האם אפשר להכין את הקובה בתנור?

כן, אתם יכולים לאפות את הקובה במקום לטגן, אולם זה עשוי לשנות את המרקם והטעם.

האם ניתן להכין קובה עם דגים?

כן, יצירת קובה עם דגים מהווה גיוון מרענן. הציעו דגים כמו טונה או סלמון לתוך המילוי.

מה זה סולת?

סולת היא תוצר לוואי של טחינת החיטה, והיא משמשת להכנת מאפים ומאכלים שונים במטבח המזרחי, כמו קובה, פיתות, ועוד.

כמה זמן ניתן לשמור קובה במקרר?

קובה מבושל יכול להחזיק מעמד במקרר עד 3 ימים אם מאוחסן כראוי.

איך להכין קובה צבעונית?

אפשר לשדרג את הקובה בעזרת תוספות כמו סלק (לצבע אדום) או תרד (לצבע ירוק), שיתנו צבע מרהיב וגם טעמים חדשים!

אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות, לספר לחברים ולקרובים, ולגלות להם איך להכין את הקובה המדהימה ביותר שהם טועמים בחייהם! במתכון הזה, כל ביס הוא על גבול מה שלא ניתן להפסיק ממנו, כך שזה הזמן להתחיל לבשל!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן