המלך של המטבח איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן

איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן

עכשיו, חושבים על חצילים? אתם לא לבד. כל אחד מאיתנו מכיר את הסיפור – חצילים מטוגנים שהופכים לים של שמן, והטעם… ובכן, זה כבר לא מה שהיה אמור להיות. ובעצם, מה אם נגיד לכם שישנם שלבים פשוטים שיהפכו את החצילים שלכם למדהימים, ממכרים ואפילו עם טקסטורה משגעת, בלי לשחות בשמנוניות? אתם לא תאמינו, אבל זה אפשרי! בואו נלמד איך לטגן חצילים בשיטה שלכל אחד ואחת מכם תהיה הכנה מושלמת. זה הזמן לשפר את המטבח והחצילים שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את החצילים המושלמים, נצטרך את הרכיבים הבאים. זכרו, הכנה זה לא רק טעמים, אלא גם איזון בין המרכיבים השונים שיביאו לתוצאה של מעלף!

  • 2-3 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
  • מלח (כוס של מלח גס עוברת תהליך של נדנוד בינו לבין החצילים)
  • רבע כוס קמח (רגיל או תחליף ללא גלוטן)
  • חצי כוס שמן זית (או שמן קנולה, אם אתם מעדיפים)
  • רבע כוס פנקו (אם רוצים טקסטורה פריכה במיוחד)
  • תיבול לפי הטעם: פפריקה, כמון, הפסלו ובזיליקום קצוץ

בנוסף, אם אתם אוהבים את הגוון המיוחד, ניתן להוסיף גם את תוספות כגון גבינת פטה מפוררת או עשבי תיבול. האפשרויות הן אינסופיות!

שלבי ההכנה

וכמובן, אחרי שהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בתהליך ההכנה!

  1. חתכו את החצילים לפרוסות בעובי רצוי.
  2. פזרו מלח בגובה על החצילים והניחו להם לשהות כחצי שעה. תהליך זה יגרום לחצילים לשחרר מים ולהתייבש מעט.
  3. לאחר שעברו 30 דקות, שטפו את החצילים מים קרים כדי להסיר את המלח ומומלץ גם לייצב אותם עם מגבת לייבוש קל.
  4. פזרו קמח על החצילים ובזמן שדואגים לכך, הכינו את השמנים במחבת על חום גבוה.
  5. מעבירים את החצילים לפי הקמח אל השמן החם ומטגנים עד הזהבה בכל צד.
  6. לאחר שהחצילים הפכו להיות בגוון הזהוב המושלם, הניחו על נייר סופג לחסוך עודף שמן.
  7. לטאורציה טובה, פזרו פנקו תוך כדי בישול על הצד השלם, עם תיבול על פי הטעם.
  8. אחרי שהתבשיל מוכן, הניחו את החצילים בצלחת והגישו עם טחינה או יוגורט.

טיפים לשדרוגים ותוספות

אל תשכחו, מתכון להצלחה הוא גם מתכון לשדרוגים! תחשבו על תוספות כמו צנוברים קלויים, רוטב טחינה מעושן או אפילו פרוסות עגבניה צלויות להוספת צבע ובריאות. החצילים המטוגנים יכולים להתלוות לסלט ירקות רענן ויש גם מי ששמים עליהם גבינת מוצרלה נמסה. האפשרויות מגוונות!

שאלות ותשובות

איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
מומלץ להמיר את כל המרכיבים החלביים כמו גבינה באופציות טבעוניות כגון גבינת שקדים או טחינה גולמית.

מה עושים אם החצילים עדיין ספגו שמן למרות הכל?
אם זה קורה, ייתכן ונשאתם עליהם יותר מדי קמח או השמן היה חם מדי מההתחלה. הקפידו על החום והשתמשו במסננת אחרי הטיגון!

האם ניתן להקפיא את החצילים המטוגנים?
ודאי! חצילים מטוגנים מתקפלים היטב במקפיא, אך כדאי להקפיא אותם במנות נפרדות כדי להקל על התהליך.

איזה כלי מטבח אני צריך להכין את החצילים?
קצת מחבתות, מסננות, טבלות ייבוש וגם כפפות כדי להימנע מלשמן את הידיים.

מה עושים עם חצילים עבים יותר?
יש לשקול לקצוץ אותם לפרוסות דקות יותר – בזכות זאת תוכלו לדעת שהם מבושלים באופן אחיד.

מה ההבדל בין קמח רגיל לפנקו?
פנקו הוא סוג של פירורי לחם הוא מביא טקסטורה פריכה הרבה יותר. קמח רגיל בדרך כלל אינו מצליח לרתק את הטעמים.

האם מדובר במתכון בריא?
אם מכינים עם שמן זית ומסננים לאחר הטיגון, מדובר באופציה יחסית בריאה וטעימה, עם המון עיטורים!

כיצד אני שומר על החצילים העדינים מבישול יתר?
הקפידו לבדוק אותם כל 2-3 דקות במהלך הבישול. גם אם מדובר בטבחים מנוסים, הכי טוב להיות ערניים.

האם ניתן לשדרג את המתכון עוד יותר?
אחד השדרוגים אפשרי, הוא להוסיף חצילים מעושנים או יצירת הרכב דיפ כמו טחינה עם שום ולימון.

מה לשרת עם החצילים?
חצילים נפלאים אפשר ללוות עם לחם פיתות קלוי, סלטי ירקות או אפילו כמנה ראשונה עם רוטב טחינה איכותי.

אז קהילת הקולינריה, אם חשבתם לחזור ובינתיים אתם ממתינים לחצילים שלכם לחם, תרגישו חופשיים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. זה הזמן להפיץ אוכל מדהים לאנשים שאתם אוהבים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

המדריך המושלם לשייק חלבון עם אבקה

"`html איך להכין שייק חלבון עם אבקה בצורה מושלמת שייק חלבון הוא אחד מאמצעי התזונה האהובים ביותר על ספורטאים, חובבי כושר וגם

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן