איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן
עכשיו, חושבים על חצילים? אתם לא לבד. כל אחד מאיתנו מכיר את הסיפור – חצילים מטוגנים שהופכים לים של שמן, והטעם… ובכן, זה כבר לא מה שהיה אמור להיות. ובעצם, מה אם נגיד לכם שישנם שלבים פשוטים שיהפכו את החצילים שלכם למדהימים, ממכרים ואפילו עם טקסטורה משגעת, בלי לשחות בשמנוניות? אתם לא תאמינו, אבל זה אפשרי! בואו נלמד איך לטגן חצילים בשיטה שלכל אחד ואחת מכם תהיה הכנה מושלמת. זה הזמן לשפר את המטבח והחצילים שלכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את החצילים המושלמים, נצטרך את הרכיבים הבאים. זכרו, הכנה זה לא רק טעמים, אלא גם איזון בין המרכיבים השונים שיביאו לתוצאה של מעלף!
- 2-3 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
- מלח (כוס של מלח גס עוברת תהליך של נדנוד בינו לבין החצילים)
- רבע כוס קמח (רגיל או תחליף ללא גלוטן)
- חצי כוס שמן זית (או שמן קנולה, אם אתם מעדיפים)
- רבע כוס פנקו (אם רוצים טקסטורה פריכה במיוחד)
- תיבול לפי הטעם: פפריקה, כמון, הפסלו ובזיליקום קצוץ
בנוסף, אם אתם אוהבים את הגוון המיוחד, ניתן להוסיף גם את תוספות כגון גבינת פטה מפוררת או עשבי תיבול. האפשרויות הן אינסופיות!
שלבי ההכנה
וכמובן, אחרי שהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בתהליך ההכנה!
- חתכו את החצילים לפרוסות בעובי רצוי.
- פזרו מלח בגובה על החצילים והניחו להם לשהות כחצי שעה. תהליך זה יגרום לחצילים לשחרר מים ולהתייבש מעט.
- לאחר שעברו 30 דקות, שטפו את החצילים מים קרים כדי להסיר את המלח ומומלץ גם לייצב אותם עם מגבת לייבוש קל.
- פזרו קמח על החצילים ובזמן שדואגים לכך, הכינו את השמנים במחבת על חום גבוה.
- מעבירים את החצילים לפי הקמח אל השמן החם ומטגנים עד הזהבה בכל צד.
- לאחר שהחצילים הפכו להיות בגוון הזהוב המושלם, הניחו על נייר סופג לחסוך עודף שמן.
- לטאורציה טובה, פזרו פנקו תוך כדי בישול על הצד השלם, עם תיבול על פי הטעם.
- אחרי שהתבשיל מוכן, הניחו את החצילים בצלחת והגישו עם טחינה או יוגורט.
טיפים לשדרוגים ותוספות
אל תשכחו, מתכון להצלחה הוא גם מתכון לשדרוגים! תחשבו על תוספות כמו צנוברים קלויים, רוטב טחינה מעושן או אפילו פרוסות עגבניה צלויות להוספת צבע ובריאות. החצילים המטוגנים יכולים להתלוות לסלט ירקות רענן ויש גם מי ששמים עליהם גבינת מוצרלה נמסה. האפשרויות מגוונות!
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
מומלץ להמיר את כל המרכיבים החלביים כמו גבינה באופציות טבעוניות כגון גבינת שקדים או טחינה גולמית.
מה עושים אם החצילים עדיין ספגו שמן למרות הכל?
אם זה קורה, ייתכן ונשאתם עליהם יותר מדי קמח או השמן היה חם מדי מההתחלה. הקפידו על החום והשתמשו במסננת אחרי הטיגון!
האם ניתן להקפיא את החצילים המטוגנים?
ודאי! חצילים מטוגנים מתקפלים היטב במקפיא, אך כדאי להקפיא אותם במנות נפרדות כדי להקל על התהליך.
איזה כלי מטבח אני צריך להכין את החצילים?
קצת מחבתות, מסננות, טבלות ייבוש וגם כפפות כדי להימנע מלשמן את הידיים.
מה עושים עם חצילים עבים יותר?
יש לשקול לקצוץ אותם לפרוסות דקות יותר – בזכות זאת תוכלו לדעת שהם מבושלים באופן אחיד.
מה ההבדל בין קמח רגיל לפנקו?
פנקו הוא סוג של פירורי לחם הוא מביא טקסטורה פריכה הרבה יותר. קמח רגיל בדרך כלל אינו מצליח לרתק את הטעמים.
האם מדובר במתכון בריא?
אם מכינים עם שמן זית ומסננים לאחר הטיגון, מדובר באופציה יחסית בריאה וטעימה, עם המון עיטורים!
כיצד אני שומר על החצילים העדינים מבישול יתר?
הקפידו לבדוק אותם כל 2-3 דקות במהלך הבישול. גם אם מדובר בטבחים מנוסים, הכי טוב להיות ערניים.
האם ניתן לשדרג את המתכון עוד יותר?
אחד השדרוגים אפשרי, הוא להוסיף חצילים מעושנים או יצירת הרכב דיפ כמו טחינה עם שום ולימון.
מה לשרת עם החצילים?
חצילים נפלאים אפשר ללוות עם לחם פיתות קלוי, סלטי ירקות או אפילו כמנה ראשונה עם רוטב טחינה איכותי.
אז קהילת הקולינריה, אם חשבתם לחזור ובינתיים אתם ממתינים לחצילים שלכם לחם, תרגישו חופשיים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. זה הזמן להפיץ אוכל מדהים לאנשים שאתם אוהבים!