חזה עוף בטמפורה חמוץ מתוק
אם אי פעם חשקתם במנה שהיא גם מדהימה וגם ממכרת, הגעתם למקום הנכון! השילוב של חזה עוף פריך בתוך טמפורה עם רוטב חמוץ-מתוק יגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש כמו שף בתוכנית ריאליטי. המנה הזו לא רק שהיא מביאה עימה טעמים מרהיבים, אלא גם סיפור של תרבויות – ההשפעה האסייתית על המטבח שלנו היא פשוט אגדית. השילוב המושלם בין הפריכות של הבצק לחמיצות והמתיקות של הרוטב מביאה את המנה הזו לשיאים חדשים של מעלות!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לאחר שהתרגשנו מכל מה שקשור למנה המיוחדת הזאת, בואו נדבר על הרכיבים שיביאו לנו את הטעם הלא יאומן הזה. שימו לב, יש לבצע קניות מראש כדי להימנע מהפיתוי של ליפול על חטיפים בדרך הביתה!
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 1 כוס קמח חיטה
- 1/2 כוס מים זורמים
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון (אם רוצים טוויסט)
- שמן לטיגון
המרכיבים החלופיים
לאנשים שרוצים גישה בריאה יותר או שיש להם מגבלות תזונתיות, יש תמיד מרכיבים חלופיים. ניתן להשתמש ب:
- קמח שקדים למי שרוצה גרסה דל פחמימיות
- ביצה מקושקשת עם טופו כדי להפוך את המתכון לטבעוני
- סויה ללא גילוטן עבור הרוטב
שלבי ההכנה
ובכן, עכשיו כשיש בידיכם את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל! תקחו את הבלנדר, את הסכין ואת הרצון, ונפעל בשיתוף פעולה מדהים!
- נחמם את השמן בסיר על חום בינוני.
- בקערה גדולה, נניח את הקמח, המלח והכמון.
- נוסיף את הביצה והמים ונערבב היטב עד שהתערובת חלקה.
- נוסיף לתערובת את קוביות חזה העוף ולטבול אותן בבצק.
- כאשר השמן מוכן, נניח את החזה עוף בטמפורה בזהירות פנימה.
- נ fried עד שהעוף הופך לזהוב ופריך, בערך 6-8 דקות.
- נסנן את העוף על נייר סופג כדי להיפטר מהשמן המיותר.
- בינתיים נתחיל להכין את הרוטב: בקערה, נערבב את שמן הסויה, חומץ אורז, סוכר, ושום קצוץ.
- נשקשק את כל המרכיבים עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת צבע אחיד.
- נוזל את הרוטב בעדינות על העוף החם.
שדרוגים ותוספות אפשריים
רוצים להכניס ערך מוסף למנה? יש בעדה אינספור אפשרויות! תוכלו להוסיף קוביות אננס או מנגו לתוך הרוטב כדי להקנות למנה טוויסט שונה. כמו כן, גם תיבול בינגו כמו צ'ילי חריף יכול להתרחש ולתבל את הצלחת. הוסיפו כוסברה קצוצה לסוף כדי להשלים את הטעם ולהוסיף נופך צבעוני!
שאלות ותשובות
לאיזה אירוע מתאים להגיש את המנה הזו?
המנה הזו אידיאלית לאירוח, מסיבות ערב קיץ או פשוט למפגש משפחתי. היא מתאימה למי שאוהב אוכל מהמם, משגע ומעורר טעמים!
מה אם יש לי אורחים צמחוניים?
אין בעיה! ניתןלהכין טמפורה עם ירקות כמו קישואים, בטטות או פטריות, כך שתשמרו על אותו טעם אבל באופן צמחוני.
איך אני יודע אם חזה העוף מוכן?
משתדלים שהעוף יימשך בין 6 ל-8 דקות, אבל אם תרצו לבדוק, חותכים את אחד הקוביות – אם היא לבנה מבפנים, זה הזמן להוציא!
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בבקשה! אפשר להכין את המרכיבים מראש ורק לטגן כשצריך. תכניסו למקרר את העוף המוכן עם הבצק!
האם אני יכול להשתמש בשמנים שונים לטיגון?
בטח! אתם יכולים להשתמש בשמן זית, שמן קנola או כל שמן שאתם אוהבים.
אתה יכול לספר לי על רוטב החמוץ-מתוק?
בוודאי! מדובר בשילוב מקסים של מתקתקות עם חמיצות, כזה ששומר על האיזון המושלם. תוספת של סויה וגרגרי סוכר מביאה את זה לגבהים חדשים!
האם יש דרך להקהות את טעם השום ברוטב?
כן! אם אתם לא אוהבים שום, תוכלו להחסיר את השום ולהשתמש בג'ינג'ר מגורר – גם זה מוסיף טעם מעולה.
האם אפשר להכין את זה גם בשיטת האוויר החם?
כן, בהחלט! הכנסו את עוף לטמפורה לתוך מכונת האוויר החם ואפו על 180 מעלות. תקצרו זמן האפייה ל-15 דקות.
האם ניתן להקפיא את העוף המפולש?
כמובן! אם יש לכם שאריות, אפשר להקפיא ולחמם מאוחר יותר. שימו לב לחמם טוב לפני שאתם מגישים שוב.
מה הכי טוב להגיש עם המנה?
גם אורז מאודה, גם סלט ירוק וגם ירקות מאודים עשויים להשתלב בצורה מהנה.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! יש הרבה אנשים שיבואו עליהם בסיסים מהמנה המדהימה הזו.