חזה עוף בטמפורה 10 דקות שמרשים את כולם

חזה עוף בטמפורה – המתכון המושלם שיגרום לכולם להתמכר!

בא לכם לפנק את עצמכם ואותם בשילוב המטריף בין קריספיות לאוף עסיסי? מתכון החזה עוף בטמפורה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות – הוא לא סתם מנה, הוא חוויה קולינרית שתרצו לשחזר שוב ושוב. כולנו יודעים שהקיץ כאן, וזה הזמן לחדש את מתכוני הבישול שלנו. המתכון המרגש הזה, שיגיע אליכם דרך המסורת היפנית, יוסיף טאץ' של חדשנות לכל ארוחה מבית אמא או סבתא. הוא מדהים, מושלם וגם משגע!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס למערכת החושים והטעימות, נבין רגע מה דרוש לנו כדי ליצור את המנה המהממת הזו. השילוב של רכיבים יגרום לאן אנו לא נגיע – מדובר ברכיבים פשוטים שכנראה כבר יש לכם בבית. כל מה שדרוש לכם זה:

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי של 1 ס"מ
  • 1/2 כוס קמח (אפשר לבחור קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס מים מוגזים (כדי להקנות את הקריספיות המושלמת)
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית שום עלי (שום קצוץ גם יעשה עבודה טובה)
  • שמן לטיגון עמוק
  • רוטב סויה להגשה (רק אם אתם רוצים להרים את זה לשלב הבא)

מרכיבים חלופיים

יש לכם אורחים צמחוניים? תרצו להכין את המנה הזאת עם תחליפים? אין בעיה! במקום חזה עוף, אפשר לשים פטריות פורצ’יני או קישוא חתוך לרצועות. הגרסה הזו תעשה פלאים ותהיה פשוט אגדה! אפשר גם לשים תיבול נוסף כמו סומאק או כמון – כל אחד מהשוטים נוח לו!

שלבי ההכנה

עד כה דיברנו על רכיבים, ועכשיו יש לנו תרשים כלל איך להכין את המנה בפשטות וביעילות. מהנסיון שלי, חשוב לשים לב להוראות ההכנה הקלות והנוחות הבאות:

  1. נעביר את כל רכיבי הבצק (קמח, מים, ביצה, מלח, פפריקה ושום) לקערה ונערבב בעזרת מטרפה עד שנasilם מסה חלקה ללא גושים.
  2. נחמם בשמן את השמן בסיר עמוק או במחבת רחבה על חום בינוני-גבוה.
  3. ניקח רצועת עוף אחת ונעטוף אותה בתערובת הבצק, כך שהעוף יהיה כולו מכוסה בשכבת טמפורה.
  4. נעביר את רצועת העוף לתוך השמן החם בזהירות, כך שלא יישבר לנו הרגע הזה.
  5. נטגן את החזה עוף כ-3 דקות מכל צד, עד שהן משיגות צבע זהוב וקריספי.
  6. נוציא את החזה עוף מהשמן באמצעות כף מחוררת ונסננן על נייר סופג.
  7. נחזור על הפעולה עם שאר רצועות העוף עד שנגמור את הכמויות (המון טעים).
  8. נחכה לחמין בחיק פח גירוי עם רוטב סויה.
  9. נגיש את המנה עם ירקות טריים או סלט צד.
  10. נניח את המנה על השולחן ונתלהב מהפלאים שעשינו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהמנה מוכנה ומוגשת, זה לא הזמן להפסיק להיות יצירתיים! אפשר להוסיף למנה:

  • רוטב חריף לקצת חריצים ואקסטרה טעם.
  • אגוזי לוז קצוצים להתענגות על טקסטורה שונות.
  • תוספות ירקות כמו קישוא קלוי או בצל סגול פרוס לקישוט.
  • מנה של סלט מרענן – זה יזדקק לכל טיסה עפליחה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם השמן מספיק חם?
הדרך הכי טובה לדעת היא לטבול קצה של עץ בעובי קטן לשמן. אם יש בועות מסביב, הסמן חם בצורה מדהימה.

האם אפשר להכין את הבצק מבעוד מועד?
כן. אתם יכולים להכין את הבצק כמה שעות לפני ולהשאיר אותו במקרר – זה אפילו יעזור לו להתיישב יותר טוב!

האם הרוטב סויה ממש הכרחי?
לא, הרוטב סויה לא הכרחי. אבל אם אתם אוהבים להתנסות עם טעמים ובאותו חיך, אלו באמת ביסים מטריפים!

מה אני עושה אם אין לי קמח?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או בשיבולת שועל טחונה, זה בהחלט יביא תוצאה נהדרת בשילוב עם מי התסיסה.

האם אפשר לטגן בשמן זית?
כדאי להעדיף שמן נייטרלי כמו סויה או קנולה, משום ששמן זית אינו מתאים ביותר בזכות הטמפרטורות הגבוהות.

האם אפשר להכין את זה בתנור?
כן! כדי לשמור על קריספיות, יהיה צורך בכמה טיפים. לפזר את הבצק על מגש ולאפות בטמפרטורה גבוהה.

כמה זמן המנה מחזיקה?
מנה זו לא מחזיקה יותר מדי, אך היא טעים ברחבי המקרר למשך שלושה ימים. בהצלחה בפיקניק!

אפשר להכין עם עוף קפוא?
לא מומלץ! היכולת ליצירת הטמפורה תלויה במרקם ובחום – לכן, עדיף לעבוד עם עוף שיש לו טמפרטורת החדר.

אילו ירקות אפשר לשים בצד?
כל ירק שתרצו. סלט עגבניות ומלפפונים, גזר חמוץ או קולסלאו מושלם!

מה שתיתי עם עוף בטמפורה?
רטבים לא מתבלים! קוקטיילים מתוקים או סודה עם מיץ יהיו האובססיות הכי דומות למדריך הזה!

לפני סיום, אם אהבתם את המתכון והחוויות שצברנו כאן, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. עבודת ידיים זו היא המתכון המושלם להציג את כשרונותיכם לקהל. תהנו מהמנה, בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן