חזה עוף בתנור לא יבש – המדריך המושלם!

תגלית קולינרית: חזה עוף בתנור לא יבש

ישנם אינספור מתכונים לחזה עוף, אך הבעיה המתמשכת היא שהוא עלול לצאת יבש ולא מעניין. כולנו מכירים את המתח הזה לפני כל ארוחה, כשאנחנו פותחים את התנור ומביטים בהתרגשות על היצירה שבחרנו להכין. האם זה יצא כמו שציפינו? האם חזה העוף שלנו יהיה רך, ממש נמס בפה, או לחילופין, ישאיר אותנו מתוסכלים? למזלנו, היום אנחנו כאן כדי לגלות את המתכון המדהים הזה, מבית המדרש של האמהות הגדולות שלנו, שמבטיח לנו חזה עוף שאתם לא תשכחו, ובוודאי תרצו להכין שוב ושוב. מכירים את הפעם הראשונה שלקחתם ביס מהחזה עוף ואמרתם "וואו, זה נימוח!"? אז המתכון שלנו נקרא תהליך להבטחת בדיוק זה!

זמן הכנת המתכון: 1 שעה רמת קושי: בינוני מנות: 4-5 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי ליצור את המנה המושלמת הזו? המתכון הזה פשוט מדהים בקלות שלו, ובזכות החומרים הנכונים, חזה העוף שלנו ייצא מעלף. הקפיצו רגליים, זה הזמן להתחיל!

  • 500 גרם חזה עוף ללא עור
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • 2 כפות דבש או סירופ אגבה (לגרסה צמחונית)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • Salt and pepper to taste
  • עלים ירוקים (כמו רוזמרין או טימין) לקישוט

מדהים, לא? כעת אתם יכולים לגעת ברכיבים שיש לכם במטבח! אם אתם בסביבה טבעונית, אין בעיה. במקום חזה העוף, אתם יכולים לבחור בשעועית קהה או טופו. בסופו של דבר, מדובר על המשהו שיהפוך את המנה שלכם למשגע!

שלבי ההכנה

המתכון הזה טומן בחובו עקרונות פשוטים אך יעילים, כך שגם אם אתם לא שפים מקצועיים, אתם יכולים להיות בטוחים שתחוו הצלחה!

  1. מחממים תנור על 200 מעלות צלזיוס (גריל – טורבו).
  2. מניחים את חזה העוף בקערה גדולה.
  3. מוסיפים את שמן הזית, שום, מיץ לימון, דבש, פפריקה, מלח ופלפל.
  4. משרים את חזה העוף במשך 10 דקות כדי שהטעמים יחדור.
  5. מסננים את העוף ומניחים בתבנית צפופה.
  6. מכניסים לתנור כשהטמפרטורה גבוהה מאוד למשך 20 דקות.
  7. מעבירים לדרגת חום בינונית למשך 20 דקות נוספות.
  8. לאחר מספר דקות נעלמים לחדשות משמחות – חזה העוף מוכן!
  9. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר במשך 5 דקות, חותכים ו"מכינים לפלטה".

חכו רגע, שניה, כי עד עכשיו יש לכם חזה עוף שמלא בטעמים, לא יבש וגם מגיע עם "נאום" שהייתם מתאימים לשף המוכשר ביותר!

אפשרויות שדרוג

עכשיו נגיע לעיקר – תוספות ושדרוגים! מה אפשר להוסיף כדי שהמנה תהיה אגדי? תוכלו לשדרג את החזה עוף על ידי הכנת סלט מרענן של חסה ואבוקדו מקיף. או שאולי כדאי להכין ליד תפוחי אדמה אפויים עם שוקולד על מנת להעניק למנה שלכם רמה חדשה של טעם?

שאלות ותשובות

מה לעשות אם חזה העוף יוצא יבש?
אם חזה העוף יוצא יבש, יתכן שהוא בושל יותר מידי. הקפידו על זמן הבישול וודאו שהתנור מחומם מראש כמו שצריך.

האם ניתן להשתמש בחלקי עוף אחרים במתכון?
בהחלט! המומחיות של מתכון זה מתאימה גם לירך עוף, אבל עדיף לא לשכוח את טמפרטורת המזון שונה.

האם אני יכול להכין את המנה מראש ולחמם?
כן, ניתן להכין את המנה מראש ולחמם במיקרוגל, אבל שימו לב שהחום לא יפגום במרקם של העוף.

איך יודעים אם העוף מבושל?
העוף מוכן כשהמיצים יוצאים שקופים ולא אדומים. אפשר גם להשתמש במדחום בשר – החום הפנימי צריך להיות 74 מעלות צלזיוס.

מה ניתן להגיש לצד חזה העוף?
סלטים מרעננים, פחמימות כמו אורז או פסטה, ולחמים קלים להשלמת השולחן.

איך ניתן לשמור על העוף לאחר הבישול?
יש לאחסן אותו בקופסה סגורה במקרר, אפשר לשמור אותו עד 3-4 ימים.

האם אפשר להקפיא חזה עוף מבושל?
כן, אפשר להקפיא אותו, עדיף לספר לשכנות. כדאי לכתוב תאריך ולאכול תוך חודש.

מהי הדרך הטובה ביותר לחתוך את העוף?
תחתכו את העוף אחרי שהוא התקרר מעט וחותכים נגד כיוון הסיבים, זה ייתן לכם נתח רך ומושלם.

האם אפשר להכין את המנה ליום שלם מראש?
כמובן! אפשר להכין ולחמם בתנור לפני ההגשה.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הניחו להם לשים סלטים ליד והעוף יצא מושלם גם לפכים שלכם!

באם יש לכם תהיות נוספות, אל תהססו לשאול. דאגו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! החוויה הזו עוצרת נשימה, והחברים שלכם יעריכו את המתכון המושלם! הלוואי כולכם תמצאו את ההנאה שאתם מחפשים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן