חזה עוף ממולא מדהים בשיטה שלנו
אם אתם מחפשים מנה שתשאיר את האורחים שלכם בהשתאות, הגעתם למקום הנכון! חזה עוף ממולא הוא אחת המנות היותר אגדיות שיש לכם במטבח. מדובר במנה שמשלבת בין טעמים, טקסטורות וריחות שיתפוס את הלב ואת החיך של כל מי שיטעם אותה. לרגע, דמיינו את המצב שבו אתם פותחים את התבנית, והפתעה! עוף עסיסי שממולא בתערובת עשירה, והכל מתמוסס בפה. עכשיו, קחו את כל זה, והוסיפו קצרנות של חמולות של סבתות ובני משפחה שמביטים במנה בעיניים בורקות והפה שלכם יתחיל לפעול! מנה שתוכלו להכין בכל שבוע, או לשדרג את כל ארוחה עם קרניים של אושר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המתכון שלנו הוא לא רק טעים, אלא גם פשוט להכנה. להלן רשימת המרכיבים שצריך כדי להכין את המנה המדהימה הזו:
- 500 גרם חזה עוף פרוס דק
- 200 גרם גבינת פטה או גבינת מוצרלה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת (מadds מרענן)
- 1/2 כפית שום גבישי
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם צמחוניים, ניתן להחליף את חזה העוף בעגבנייה ממולאת בתערובת הגבינות המתובלות. זה ייצור מנה בריאה וטעימה לא פחות, או אם אתם בעניין של גרסה ללא גלוטן, פשוט זרו על כל המילוי במעט קמח תפו”א או קמח חומוס.
שלבי ההכנה
והנה מגיע החלק הכיפי – שלב אחר שלב נבין איך להכין את מנת העוף המושלמת!
- מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פרוסות חזה העוף על משטח עבודה ומניחים להן להיפתח כמו ספר.
- מערבבים בקערה את גבינת הפטה, פטרוזיליה, עגבניות מיובשות, מלח, פלפל, פפריקה ושום גבישי.
- במרכז כל פרוסת עוף, מניחים כף מהתערובת.
- מגלגלים את העוף סביב המילוי כמו סושי (או כמו עוגיית קינדר בואן!).
- בעזרת חוט דיג או קיסם, סוגרים את הסיומות של הפרוסות כדי שהמלית לא תברח.
- שמים את החזה עוף הממולא בתבנית משומנת ומטפטפים עליו מעט שמן זית.
- מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהעוף מבושל לחלוטין.
- בסוף, ניפו את המנה המתוגנת עם פטרוזיליה קצוצה גסה.
- מגישים חם עם סלט רענן בצד. ללקק את האצבעות!
שדרוגים ותוספות אפשריות
יש המון אפשרויות לשדרוג מנת העוף הממולאת שלנו. תוכלו לנסות להוסיף לתערובת המילוי קוביות של זיתים שנותנים טוויסט במיוחד. אוהבים חריף? אפשר להוסיף שטח של חריף קצוץ. יש לכם גבינות אחרות? גבינת מוצרלה או גבינת חלומי גם מתאימות היטב!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בעוף קפוא?
כמובן! אבל במקרה כזה, יש להפשיר את העוף היטב לפני השימוש.
כמה זמן אפשר לשמור את העוף הממולא במקרר?
מומלץ לשמור אותו מכוסה בשקית אטומה, עד 3 ימים במקרר.
האם אפשר להכין את הממולא מראש?
בהחלט! אפשר להכין את העוף מראש, וגם לאפות אותו, ואז לחמם אותו שוב לפני ההגשה.
אני לא אוהב עגבניות מיובשות, מה כדאי לשים במקום?
תוכלו להחליף בעשבים אחרים כמו בזיליקום או תרד, או להפחית את המילוי ולהוסיף קוביות של חציל.
אם אני רוצה להכין מנה בגרסה טבעונית, איך אני עושה את זה?
החליפו את העוף בטופו או חומוס, ובחרו גבינה טבעונית מתאימה.
האם המנה מתאימה גם לאירועים?
בוודאי! מדובר במנה מרשימה שמתאימה במיוחד לאירועים משפחתיים או מסיבות קטנות.
האם אני יכול להוסיף ירקות למילוי?
חד משמעית! קישואים קצוצים, גזר או פטריות יוסיפו טעמים ורעננות.
מה קורה אם העוף לא מבושל בפנים?
תכננו את הבישול במדויק, אם יש חשש, חזרו לתנור ל-10 דקות נוספות.
מה אני עושה אם המילוי יוצא מהעוף בזמן הבישול?
נסו לקשור את העוף או לכסות אותו בנייר כסף כדי לשמור על המילוי.
האם אני יכול להגיש את המנה עם רטבים?
כמובן! רוטב שום או רוטב בזיליקום יכולים לשדרג את המנה באופן משגע.
אנחנו מקווים שהמתכון הזה יהיה המושלם עבורכם ושתשתפו אותו עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות. מי יודע, אולי גם הם יתמכרו לעוף הממולא הכי טעים שיש! במזל טוב עם כל ביס!