חלב מרוכז ללא סוכר מתכון שיגרום לכם להתמכר

חלב מרוכז ללא סוכר – מתכון מדהים וחדשני

בשוק כיום ישנם כל כך הרבה מתוקות וגדלים שונים של עוגות, קינוחים ומאכלים מתוקים. מה עושים כשמתחשק משהו מתוק ומפנק, אבל בלי להוסיף סוכר? אכן, זאת השאלה! אחרי הרבה ניסויים ושדרוגים, אני כאן כדי להציג לכם את המתכון המהמם שלי לחלב מרוכז ללא סוכר. מדובר בחלב שהופך כל קינוח לממשיך ומגרה, כזה שלא יגרום לכם להרגיש רע על כך שהייתם צריכים להחביא קופסה של סוכר מתחת למיטה. בקיצור, ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנשך: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

מבלי להתבלש, בואו נצלול לעולם המדהים של המרכיבים! מדובר באוסף כזה של דברים פשוטים שהופכים את המתכון הזה למושלם:

  • 1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס או חלב שקדים
  • 2 כפות דחוסות של ממתיק טבעי (כמו סוכר קוקוס או ממתיק מסטיק)
  • 1/2 כפית קינמון
  • מעט מלח
  • 3 כפות אגז (ניתן גם לשימוש ברוטב וניל טבעי)
  • 2-3 כפות דקת טחון (אופציונלי)
  • 4 עלי ג'ינג'ר מגורר ושקדים קצוצים לקישוט (אופציונלי)

אפשר כמובן לשדרג עם בחירה בגרסה טבעונית, פשוט וקל! במקום חלב קוקוס, ניתן להשתמש בחלב שיבולת שועל או חלב אגוזים. חלב מרוכז זה ללא סוכר כאן לצורך משחק עם השילובים, אז נוכל להמציא מתכונים חדשים ומשגעים בקלות.

שלבי ההכנה

בואו נתחיל עם הכנת המתכון המופלא הזה! אני מבטיח לכם שהתהליך פשוט להפליא ואפשר להרגיש את התוצאות כבר בשלב הראשון.

  • מכניסים את חלב הקוקוס או חלב השקדים לסיר בינוני.
  • מחממים על חום נמוך עד שהוא מתחיל לרתוח.
  • מוסיפים את הממתיק הטבעי ומערבבים היטב עד שהממתיק מתמוסס לחלוטין.
  • מוסיפים את קינמון ומעט מלח, ומערבבים שוב.
  • מנמיכים את הלהבה ומבשלים על חום נמוך במשך 20-25 דקות עד שהחלב מצטמצם ומסמיך.
  • מעבירים את התערובת למיכל וסוחטים את מיץ הג'ינג'ר בתוכה.
  • מוסיפים אגז ומערבבים עד שהכל מתאחד.
  • אפשר לאחסן במקרר למשך שבועיים!

וזהו! עכשיו אתם מסודרים עם חלב מרוכז מדהים שאתם יכולים לשלב בכל קינוח או סלט מתוק שתרצו. עם מירב האפשרויות, אפשר שוב למלא את הבית בניחוחות שמתחילים מהמטבח ומסתיימים ברחוב!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שתמיד יש מקום לשדרוגים. החלב המרוכז הזה הוא עשיר והולך נפלא בכל קינוח שאתם יכולים לחשוב עליו. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, אני מציע כמה רעיונות:

  • להשתמש בו כבסיס לקצפת – להקציף שמנת עם מעט חלב מרוכז ופשוט ללחוש לאורחים שלכם שזה היה סוד ההצלחה שלהם.
  • להוסיף תמצית וניל לחלב המרוכז בזמן הבישול למגע עשיר יותר.
  • להשתמש בו גם באפייה – אם אתם אופים עוגות, סופגניה או עוגיות, הוספת כמה כפות לחות מאודודג מנה שגרמה לי להרגיש אגדי.
  • להכין גלידה – כשיש חלב מרוכז, בא לי להכין זאת כל שבוע! אין כמו קיץ עם גלידה שמשגעת.
  • לטפטף מעט על עוגת שוקולד – המפגש המושלם והטעים!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בממתיק אחר במקום הממתיק הטבעי?
בהחלט! אפשר לשלב ממתיקים כמו סטיביה או ממתיק סוכר קיץ, הכל בהתאם להעדפות האישיות שלכם.

מה אם אני רוצה שהחלב יסמיך עוד יותר?
במקרה כזה, ניתן לבשל אותו יותר זמן. כל תוספת של 5-10 דקות יכולה לתרום לעיבוי.

האם ניתן להקפיא את החלב המרוכז?
בהחלט! אתם יכולים לאחסן אותו בקוביות קרח ולאחסן במקפיא. אחרי ההקפאה, פשוט השתמשו כשאתם צריכים!

מה אעשה אם החלב יצא יותר מדי סמיך?
אם זה קרה, אפשר פשוט להוסיף קצת מים או חלב כדי לדלל אותו.

מהו הערך התזונתי של החלב המרוכז הזה?
מכיוון שהשתמשנו בממתיק טבעי ובלי סוכר, מדובר בחלב מרוכז בריא יחסית, שמכיל פחות קלוריות.

האם ניתן להשתמש בחלב מרוכז זה בסלטים?
בהחלט! הוא יכול להוות רוטב מתוק וטעים על סלטים.

כמה זמן ניתן לאחסן את החלב המרוכז?
אפשר לשמור אותו במקרר למשך שבועיים, אבל הוא עלול להיעלם הרבה לפני הזמן הזה!

האם אפשר להכין מתכון זה עם חלב פרה?
כן, אבל מומלץ לשמור על יחס של חלב מרוכז בכדי לשמור על העשירות.

האם ניתן להכין את המתכון עם חלב שקדים?
בהחלט! שווה לנסות גם עם חלב מנדולינה לדוגמת, התוצאה תגלה לכם דברים חדשים שיפתיעו אתכם.

איך ניתן לשרת את החלב המרוכז?
אתם יכולים לשפוך אותו על עוגות, ממתקים או אפילו פנקייקים – תהליך מהנה ופשוט!

אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים שלכם ולשתף את ההנאה! התשוקה שלי היא כדי שתהיה לכם חווית קוקוס שמעלפת ומרגשת. תתנסו, תהנו, ומשגעו אותנו!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

והמפתח לרסק עגבניות לגחנון המושלם!

רסק עגבניות לגחנון: מתכון מושלם לפינוק שעושה טוב על הלב והבטן חושבים על מנה שכוללת טעמים עשירים, ושתשאיר אתכם עם טעמים מתוקים

להזמנה >> דילוג לתוכן