מה עושים עם עגבניות שרי רכות
כשאני בוחן את המקרר שלי ומגלה שם עגבניות שרי רכות, אני יודע שיש לי את ההזדמנות ליצור משהו מדהים. רכות זו לא בעיה, אלא הזדמנות. העגבניות האלה מלאות בטעם ונפלאות על הלשון, והן מחכות רק לנו כדי להעניק להן חיים חדשים. אז מה עושים עם עגבניות שרי רכות? אנחנו הולכים להכין מנת פסטה מרהיבה וממכרת, שככל שהיא פשוטה, היא גם אגדי! אנו נגלה כאן כיצד ניתן להפיק את המקסימום מהעגבניות, כך שכדי ללקק את האצבעות לאחר הארוחה. קדימה, בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים לרוץ למרכול, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, כי שף טוב הוא שף שמוכן!
- 500 גרם פסטה (למעט במתכון טבעוני, נשתמש בפסטה על בסיס חומוס)
- 300 גרם עגבניות שרי רכות
- 2 שיני שום minced
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ½ כוס בזיליקום קצוץ
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
מרכיבים חלופיים
חשוב לספר לכם, למי שאולי מעדיף גרסה מסוימת, שהמתכון הזה מאוד גמיש. אפשר בהחלט להשתמש בפסטה ללא גלוטן, במידה ולא רוצים לקחת סיכונים עם גלוטן. כמו כן, אפשר להמיר את הגבינה בגבינת קשיו טבעונית אם אתם בדרך הטבעונית (או כמו שאני אוהב לקרוא לזה: “כולנו רוצים לפנק את החיך גם בלי מוצרי חלב”).
שלבי ההכנה
עכשיו, הגענו לשלב המרגש ביותר – החלק של ההכנה! מהנסיון שלי, זהו הזמן שבו מתעוררות כל התכונות החיוביות של הבישול, והמטבח מתחיל להתמלא בניחוחות משגעים. אז בואו נתחיל!
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.
- מהמים של הפסטה, שומרים רבע כוס לזרוק לדיאולוג של טעמים.
- חושבים על עגבניות השרי – חותכים בחצי או שתיים על פי הבחירה.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני, מוסיפים את השום ומערבבים תוך זהירות שלא ישרף.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים עד שהן מתרככות ונמסות (כ-5 דק').
- מקפלים את הפסטה שהוכן למחבת ומוסיפים את המים ששמרנו – זה הזמן לחבר את הטעמים!
- מתבלים במלח ופלפל ועל פי ההעדפה האישית.
- מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ וגבינת הפרמזן (אם עושים שימוש).
- מגישים עם חיוך רחב ונותנים לכל הסועדים להכין את הצלחות.
שדרוגים ותוספות
כמובן, נתתי לכם גרסה בסיסית, אבל יש המון אפשרויות לשדרג את המנה הזאת. אפשר להוסיף חזירון מרושל, עוף מתובל או אפילו קוויאר! מי אמר שפסטה יכולה להיות משגעת רק עם עגבניות? הוספת מעט פפריקה מעושנת יכולה לתת גוון נוסף, והוספת כמה חופן של אגוזי פקאן קצוצים ייתן לה טוויסט פריך ומעלף. תאמינו לי, כל תוספת רק תשדרג את המנה למקום חדש!
שאלות ותשובות
לאן אני יכול להשתמש בעגבניות שרי רכות?
עגבניות שרי רכות הן מצוינות לפסטות, סלטים וגם למרינדות. אפשר להוסיף אותן למגוון מנות ולהפוך אותן לחלק אינטגרלי מהתפריט שלכם.
האם אפשר לשמור שאריות?
בהחלט! ניתן לשמור את הפסטה בכלי אטום במקרר ולחמם ביום למחרת. בישול קצר מאוד יעשה את העבודה!
אני יכול להשתמש בפסטה אחרת?
כמובן! כל פסטה שאתם הכי אוהבים – פנה, פטוצ'יני או אפילו פסטה טבעונית. אתם קובעים!
מה קורה אם אין לי שום בבית?
לא נורא! אפשר פשוט להשאיר אותו החוצה. זה לא יהפוך את המנה לפחות מדהימה, כל עוד יש עגבניות טריות.
האם אני יכול להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותה כמה שעות לפני ההגשה, ואז רק לחמם כשמגיעים האורחים.
האם זה בריא?
בהחלט, מדובר במנה קלילה יחסית, רוויה בירקות ובריאה בצורה כללית.
אילו תוספות אני יכול להשתמש כמנה עיקרית?
אני ממליץ לכם להכין שלוחה של עליי בראס וכל מיני ירקות קיץ טעים!
האם יש לי אפשרות לשדרג את הסמיך?
כמובן! אם תרצו, תוכלו להוסיף מעט שמנת מתוקה ליצירת טקסטורה רכה ומתקתקה.
אבקש לדעת כמה קלוריות יש במנה כזו
הקלוריות תלויות ברכיבים שתבחרו, אבל בממוצע מדובר במנה של כ-400 קלוריות.
אני רוצה לחלוק לחברים את המתכון הזה. איך אפשר?
כמובן! תשתפו במדיה החברתית שלכם או תשלחו להם את הקישור. הם יודה לכם על כך ויסכימו לנסות את המתכון הייחודי!
מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, להפתיע את היקרים לכם ולפנק את החיך עם טעם משגע. אין כמו להרגיש את החיבור שיש לנו עם אוכל, וכשהוא כזה טעים, אין מצב שלא נרצה לחלוק אותו! בתיאבון!