כמה זמן אפשר לשמור חמין במקרר
כשהמטבח מתמלא בריחות משגעים של חמין מתבשל, אי אפשר שלא להתמלא בתחושה של חום ונחמה. מדובר במנה אגדה של ממש, כזו שעוברת מדור לדור, ובתי משפחה רבים מתגאים בנוסחאות הסודיות שלהן. החמין, זה המנה המושלמת שיש לה את היכולת להעלות זיכרונות מתוקים של סבתא, של אמא, או סתם פרצופים מחויכים ליד השולחן. התשובה על השאלה כמה זמן אפשר לשמור חמין במקרר היא ממש לא פשוטה. ראשית, מדובר במנה שמתכוננים לה בהשקעה רבה, והשאיפה היא כמובן לנצור את הטעמים האלה לפרק זמן ממושך ככל האפשר!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 60 דקות הכנה + 8-12 שעות בישול
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: כ-6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה בעצם אנחנו צריכים כדי להכין את החמין המושלם? זה הזמן להיערך עם כל המרכיבים ולוודא שהחמין שלכם יהיה פשוט מדהים וכמובן, גם ממכר. בשלב זה, כדאי להקפיד על רכיבים טריים ואיכותיים.
- 1 ק"ג קטניות מעורבות (כמו חומוס, עדשים ושעועית)
- 500 גרם בשר עגל/עוף חתוך לקוביות
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקובעים
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לטבעות גדולות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 ליטר מים
- 1-2 כפות שמן זית
- עשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה לקישוט (אופציונלי)
שלבי ההכנה
עכשיו אחרי שהכנסנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכין את החמין שיזכרו לנצח. איך לא? עם כל כך הרבה טעמים שנמצאים בתוכו!
- שמים את הקטניות במים למשך לילה.
- מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מכניסים את קוביות הבשר, מוודאים שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים את הפפריקה והכמון, מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את יתר המרכיבים לסיר, כולל הקטניות שהתייבשו.
- מניחים את תפוחי האדמה והגזרים מעל.
- ממלאים במים עד שיכסו את כל התוכן בסיר.
- מבשלים על להבה גבוהה עד שהמים רותחים ולאחר מכן מכסים עם מכסה ומנמיכים לאש נמוכה.
- מבשלים למשך 8-12 שעות, עד שהכל נימוח ונמס בפה.
אפשרויות וגרסאות שונות
כעת, שיהיה לכם ברור – לא חייבים להיות קונפורמיסטים עם המתכון הזה! החמין הוא אחד מהמנות הגמישות ביותר שניתן לשדרג ולשנות בפשטות. אפשר להוסיף רוטב רסק עגבניות או גם תבלינים כמו קינמון וג'ינג'ר בשביל להקנות ניחוח מתוק. תוספת של פירות יבשים כמו שזיפים או דובדבנים לחלוטין יכולה לעלות את רמת הטעמים לשיאים מדהימים!
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור חמין במקרר?
החמין נשאר במקרר עד 4 ימים. עדיף לשמור אותו בשקיות נפרדות לדיוק רב יותר.
האם ניתן להקפיא חמין?
כן, בהחלט אפשר להקפיא את החמין. התוצאה תישאר מאוד טובה לאחר ההקפאה, וניתן לחמם שוב במיקרוגל או בסיר.
איך אפשר לדעת שהחמין מוכן?
אם כל המרכיבים נימוחים ונמסים בפה, אתם שם! כמו כן, הבשר צריך להיות רך והקטניות יתפרקו בקלות.
אילו תוספות ניתן להוסיף לחמין?
תוספות כמו עשבי תיבול/רוטב עגבניות/פירות יבשים מוסיפות ניחוח נוסף ומעמיקות את הטעמים.
האם ניתן להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! אפשר להחליף בין סוגי הבשר, גם בשר טלה או עוף יכולים לעבוד מצוין.
איך אני יודע מה הן הקטניות המושלמות?
לרוב קטניות כהות כמו שעועית ושחורית מוסיפות את עוצמת הטעם, בשילוב עם עדשים כלשהן.
איך אני משתדל להקטין את כמויות השומן?
למען הבריאות, ניתן להעדיף בשר רזה כמו חזה עוף במקום בשר עם שומן.
האם ניתן להכין חמין מבלי לבשל מספיק שעות?
אם יש לכם סיר לחץ, ניתן להכין חמין תוך כמה שעות בודדות.
מה הן הדרכים ההולמות לחמם חמין מחדש?
מומלץ לחמם על להבה נמוכה בסיר או במיקרוגל.
איזה תבשילים ניתן להכין עם חוקי חמין?
קיימות המון וריאציות! אפשר לשדרג לתבשילי מלאווח או מרקים שונים עם אותם טעמים.
וזהו! עכשיו אתם מוכנים להכין חמין שיתנגן אצלכם בצורה מושלמת! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, משפחה ואפילו טופס על טאפס לסבתא. מעניקים לכם מתכון שמאלף ונתון להצלחה בכל בית. בתיאבון!