פיתה במחבת ללא שמרים – טעם של פעם במילוי של חדש
באמת, מי לא מתה על פיתה טרייה מהתנור? זו התחושה של הלחם האווירירי כשהוא יוצא חם, והגעגועים לתחושת הטריות מנצחת את כל הכעסים על שעות ההכנה. אז מה אם אמרו לנו שזה קשה? היום יש לנו מתכון מדהים לפיתה במחבת, ולהפתעתכם, אין פה שמרים! אין צורך לשבור את הראש או להתאמץ יותר מידי. המתכון הזה הוא על גבול המושלם – והוא גם מהיר, קל וממכר. אז קחו נשימה עמוקה והכינו את עצמכם לחוויה משגעת של טעמים, ריחות ורגעים מיוחדים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6 פיתות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפיתה המדהימה הזו, כל מה שאנחנו צריכים זה כמה רכיבים פשוטים שמצטברים יחד למשהו אגדי. המתכון הזה הוא לחלוטין ממתק קולינרי, אז בואו נתחיל!
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר לשלב גם קמח מלא).
- 1/4 כוס מים חמים.
- 1/4 כוס שמן זית.
- 1/2 כפית מלח.
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 1/4 כפית סוכר.
מעבר לרכיבים הבסיסיים הללו, אפשר להוסיף גם כמה תבלינים או עשבים כדי לשדרג את הטעם. כמו למשל, אורגנו יבש, כמון או כוסברה – כל אחד מהם יוסיף טוויסט מרהיב לפיתה שלכם.
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את השמן זית בשמן קוקוס ואת הסוכר בממתיק טבעי כמו אגבה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, בואו נעבור לשלב המעשי ונראה איך מכינים את הפיתה בכיכובה של המחבת.
- נשלב בקערה את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והסוכר. נבקש מהם להתמזג היטב.
- נוסיף את המים החמים ואת השמן ונלוש את הבצק עד שהוא נהיה אחיד ורך.
- נשאיר את הבצק לנוח 10 דקות כך שהוא יתפוס גובה ויהיה נעים לעבוד איתו.
- נחלק את הבצק לחלקים קטנים ונרדד כל חלק בעובי של חצי ס"מ.
- נחמם מחבת על חום בינוני ונניח את הפיתה במשך 2-3 דקות על צד אחד.
- כשהפיתה מתחילה לתפוס צבע זהוב, נהפוך אותה לצד השני ונאפה במשך עוד 2-3 דקות נוספות.
- נוציא את הפיתה מהמחבת ונעביר אותה למגבת כדי שתשמור על רכותה.
לאחר שסיימנו, תנו לפיתות לנוח טיפה לפני שתקפיצו אותן לחיק החם של המאכלים האהובים עליכם. אתם יכולים למלא אותן בכל מה שמשגע אתכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שהכנו את הפיתות המדהימות והאווריריות, הגיע הזמן להחליט איך למלא אותן! יש המון אפשרויות יצירתיות:
- חומוס, ירקות טריים וזיתים – טעם בריא ומפנק.
- עגבניות, מלפפונים וטחינה – סלט מרענן בפיתה.
- פלאפל עם רוטב חריף – מנה משגעת הפופולרית בכל העולם.
- בשרים צלויים כמו עוף או דגים עם רטבים שונים – חוויה ממכרת.
- גבינות שונות – פיתה ממולאת במעדנים שמזכירים את הבית.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור על הפיתות לאחר ההכנה?
אם החלטתם להכין כמות גדולה, פשוט אחסנו את הפיתות במיכל סגור במקרר. כך הן יישארו רכות ולא יתייבשו.
מה עדיף, קמח חיטה או קמח מלא?
כל קמח מביא איתו טעמים שונים. עם קמח מלא, הפיתה תהיה יותר רכה ונימוחה, ואם תשתמשו בקמח חיטה, אתם תזלגו על תחושת הלחם המסורתי.
אפשר להקפיא את הפיתות?
בהחלט! אחרי שהן מתקררות, אפשר להניח בשקית ניילון ולהקפיא. כשאתם רוצים לאכול אותן, הוציאו מהמקפיא והניחו על השולחן.
מה הסוד שהפיתות שלי מתפצלות במחבת?
זה קורה בדרך כלל כי עבדתם עם טמפרטורה גבוהה מידי. תוודאו שהמחבת לא חמה מדי, כדי שהפיתה תתפוס גובה ולא "תברח" החוצה.
היכן ניתן לקנות קמחים מיוחדים?
קמחים מלאים ותחליפים אפשר למצוא בחנויות טבע או באינטרנט, וגם בסופרמרקטים מובילים.
אפשר להכין פיתה במילוי מתוק?
בהחלט! נסו למלא עם תערובת של אגסים, דובדבנים ותבלינים. זה יהיה מושלם!
כמה זמן לוקח להכין את המתכון?
ההכנה עצמה היא כ-30 דקות, שזה טיול לבית הקפה בלי לצאת מהבית.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
מומלץ להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר לכמה ימים. כך תוכלו להכין פיתות במהירות.
שיניתי את המתכון, האם זה עדיין ייצא טוב?
לגמרי! הלב והנשמה במתכון הזה הם היצירתיות שלכם. שימו לב שלא לפספס את תהליך הניגוד של המרכיבים.
מה אם אני רוצה להכין פיתה כשרה לפסח?
לאחר שתשתמשו בקמח תפוחי אדמה או קמח תפו”א, ניתן להכין פיתה משגעת לפסח!
אם נהניתם מהמדריך המפורט והמתכון המהמם, אל תשכחו לשתף את המתכון המלהיב הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. שתפו את האהבה לאוכל ומומלץ להפתיע גם את האהובים שלכם – כי מי לא יכול להתנגד לפיתה במחבת ללא שמרים? תודה שהייתם איתנו!