כמה גרם פחמימה צריך לאכול ביום? שאלה שלא פשוטה כמו שהיא נשמעת
פחמימות. ברובנו, השם הזה מעורר דימויים של פסטות, לחמים, וגם המבורגרים עסיסיים שנמצאים בסוף כל מחזור דיאטה שניסה להפסיק אותנו מהחטיפים האהובים עלינו. מצד אחד, כולם מדברים עליהם כאילו הם האויב מספר אחד לדיאטה שלנו, ומצד שני, הם מהווים מקור אנרגיה בלתי נדלה לפעילות שלנו. השאלה הגדולה היא: כמה גרם פחמימה באמת צריך לאכול ביום כדי לשמור על הבריאות שלנו? בואו נצלול לתוך הנושא!
מהן הפחמימות ומדוע הן כאלה חשובות?
תחילה, בואו נדבר קצת על מה זה פחמימות. פחמימות הן אחת ה"גדולות" במשקה התזונתי, יחד עם חלבונים ושומנים. הן משתלבות בתפריט שלנו בצורה נעימה, החל מסלטים ועד לקינוחים, והן מספקות את האנרגיה שאנחנו צריכים כדי לעבור את כל היום בנחישות ובהצלחה (כן, גם כדי לשרוד פגישה משעממת של שעתיים).
- פחמימות פשוטות: אלו הפחמימות שזמן העיכול שלהן קצר מאוד. הן כוללות משהו כמו סוכר, ממתקים ודברים טעימים מאוד בדרך כלל, אבל אם תשתה את זה מהר מדי – תרגיש מדולל בדקה.
- פחמימות מורכבות: כאן מדובר בפחמימות שמילאו אתכם באנרגיה ממושכת – דגנים, קטניות ופירות. הן הסיבים להזדקנות.
מהו הצורך היומי בפחמימות?
כמובן ששאלה זו נוגעת לתכנית שלך באורח חיים ובריאות. אתרי המזון המלכותיים מבקשים מכולם לאכול בין 45% ל-65% מהקלוריות היומיות מפחמימות. כלומר, כשאתה עובר את הגבול עם הפחמימות, זה מתחיל להיות בעייתי. לדוגמה, אם התזונה שלך היא 2000 קלוריות ביום, אז כ-900-1300 קלוריות צריך להגיע מפחמימות.
איך מחשבים את זה לדרגת גרמים?
פחמימה אחת משויכת ל-4 קלוריות. אז למה בעצם לא?!
- 900 קלוריות באמצעות פחמימות לדוגמה– זה 225 גרם פחמימות.
- 1300 קלוריות – זה כ325 גרם פחמימות.
לכן, הבחירה שלך לרגל על כך ולהתארגן בהתאם יכולה להשפיע על הגביות שלך בעדכון קל.
מה קורה כשיש יותר מדי פחמימות?
כמובן, כשיש יותר מדי פחמימות, זה עשוי להוביל לבעיות. המערכת המטבולית שלנו עלולה לאלתר גם כשיש עלייה ברמות הסוכר בדם. אם תחשוב שזה פשוט למשרד מפאת שמירה על גרם או שניים של פחמימות בגובה בחירה – זה לא בדיוק המדוייק.
- סכנות: עלייה במשקל, בעיות סוכר וכו'.
- ומה עם דיאטות פופולריות? האם זה באמת עובד?
שאלות נפוצות
1. האם פחמימות גורמות להשמנה?
זה תלוי! אם אתה אוכל פחמימות באיזון עם שאר התזונה שלך, אין סיבה שזה יקרה.
2. איך לדעת אם הפחמימות שאני אוכל הן טובות?
נסה לבחור פחמימות מורכבות יותר כמו דגנים מלאים, פירות וירקות.
3. כמה סוכר זה בסדר?
ההמלצה היא לא יותר מ-10% מהקלוריות היומיות שלך.
סגנון חיים עם פחמימות
כדי להבטיח שלא תרגיש חסר, כדאי לשלב פחמימות מגוונות בתפריט היומי. אלו הם כמה מהדרכים שבהן אפשר לעשות זאת מבלי לקפוץ לנחלת בוטו:
- הכין את הארוחות שלך מראש.
- בחר חטיפים בריאים כמו פירות או אגוזים.
- גוון את המקורות של הפחמימות שלך – לא תמיד לחם, תנסה גם קינואה!
גורמי סיכון ומסמכים רפואיים
אם יש לך בעיות בריאות כמו סוכרת, הרי שתזונה מדויקת ידרוש בהנחיית רופא או תזונאי מוסמך. אין להפגע על ידי יצר הבינג’ של טעמים שחיוניים, אך היו מודעים לכל שינוי.
איך מתמודדים עם קרובי משפחה שמביאים עוגיות?
ראשית, אל תתנגד להן – אתה אוהב אותם, נכון? פשוט תגיד שעדיף לך לתת עוגיות לחבריך באיזו מסיבת קרוב משפחה ולא לך. ותמיד יש את התירוץ של "יש לי דיאטה!"
אז מה הסיכום של כל הכבוד הפחמימתי הזה?
לסיכום, צריכת פחמימות חשובה מאוד לתפקוד טוב של הגוף שלנו. עלינו למצוא את האיזון הנכון בין ההנאה מאוכל לבין הבריאות. זה קשה, נכון, פאדיחה מדהימה של מציאות מגלגלת עם 12 סוגים שונים של דגני בוקר. אך בסופו של דבר, לעולם אל תשכח שהפחמימות הן חשובות לנו, ורצוי לבחור את הסוגים הנכונים. ומה עושה את זה יותר קל? הומור, מידה ופיוס עם פלאי המטבח.
אז בפעם הבאה כשאתה שואל את עצמך כמה פ