כמה קלוריות בגחנון – מה שאף אחד לא סיפר לכם!

כמה קלוריות בגחנון? הכל על המטבח האשקלוני המוכר

גחנון, או בשמותיו השונים "גחנון אשקלוני" או "לחם חם מהתנור", הוא אחד המאכלים האהובים והמוכרים באוכל הישראלי. הוא נחשב למאכל בסיסי ונמצא כמעט בכל בית או מסעדה. אז מה באמת אנחנו יודעים על הקלוריות שטומנים בתוכם הגחנונים הללו? האם מדובר במעדן קליל או במקפצה קלורית מפחידה? המשיכו לקרוא ונגלה את הסוד שמאחורי הבצק היפה הזה.

מה זה גחנון, בעצם?

הגחנון הוא מאפה שמתחיל בתור בצק של קמח, מים ולפעמים גם שמן, והוא נמחשב לפופולרי במיוחד במטבח האשקלוני. מדובר במאפה שנכנס לתנור לטמפרטורה גבוהה ומקבל את הדרך הייחודית שלו – פריכות בחוץ ורכות מבפנים. ישנן גרסאות רבות לגחנון, כולל כאלה שמוסיפים להן תוספות כמו ירקות או גבינות. אז נכון, זה נשמע מפתה, אבל כמה קלוריות יש בכל זאת בגחנון?

אם כבר מדברים על קלוריות, בואו נבין את הנוסחה

כדי להבין כמה קלוריות יש בגחנון, חשוב לדעת שהרכיב העיקרי כאן הוא הקמח. אך הקלוריות לא מגיעות רק ממנו:

  • קמח – כוס קמח רגיל מכילה כ-400 קלוריות.
  • שמן (אם מוסיפים) – כף שמן מגיעה ל-120 קלוריות, וכשמדובר בכמה כפות, זה כבר עניין רציני.
  • תוספות – גבינות, ירקות וטעמים שונים מוסיפים גם הם בהחלט לקלוריה.

או במילים אחרות, כל גחנון שניצב לפניכם יכול להכיל בין 200 ל-600 קלוריות, בהתאם לרכיבים ולכמויות. כן, כן, זה לא פשוט כמו שזה נשמע!

האם כדאי לאכול גחנון באופן קבוע?

כמו בכל דבר, השאלה היא מה המינון. גחנון הוא בהחלט פינוק מוצלח, אבל יש כמה דברים שיכולים להוות hinderance:

  • כמויות – אם אתם שואלים את עצמכם כמה גחנונים אפשר לאכול ביום – תשכחו מזה!
  • טעמים שונים – תוספות רק יכולות להכביד על הקלוריות.
  • איזון תזונה – אכילת גחנון טעון עלולה לגרום לנטייה לדלג על ירקות ביום-יום.

אז מה עושים עם כל הקלוריות האלו?

אם אתם מתעקשים על גחנון, זה בסדר גמור! פשוט הוסיפו אותו כחלק מדיאטה מאוזנת ואל תשכחו לשלב עם סלטים טריים או בעלים ירוקים. במקום לסיים את הארוחה עם קינוח כבד, שקלו להוסיף מעט יוגורט. זה ישאיר אתכם רגועים וגם לא כבדים מידי.

שאלות נפוצות על גחנון וקלוריות

  • כמה קלוריות יש בגחנון רגיל? בין 200 ל-600 קלוריות, תלוי במתכון.
  • האם גחנון בריא? זה תלוי בכמויות ובתוספות!
  • האם גחנון עם גבינות מכיל יותר קלוריות? בוודאי! גבינה מוסיפה עוד כמה מאות קלוריות.
  • איך ניתן להפוך גחנון לבריא יותר? להחליף חלק מהקמח בכוסמין או קמח מלא.
  • מהם המאכלים שיכול להתאים לגחנון? סלטים טריים, חצילים, או איולי!

מתכונים גחנון – האם תמצאו גרסאות בריאות?

נכון שמדובר במאכל עשיר, אבל ישנן גרסאות שניתן להכין שיהיו קלות יותר על הקיבה. מתכונים עשויים לכלול שימוש בקמח חצי חצי, תוספות שונות כמו תבלינים בריאים במקום שמן, וכו'. ואפילו גרסאות שמתבססות על קמח כוסמין יוכלו לקדם את הבריאות שלכם.

האם הכנת הגחנון בבית יכולה לשפר את הקלוריות?

כן! כשאתם מכינים את הגחנון בבית, אתם שולטים לחלוטין באלמנטים שבו. הוספת רכיבים כמו ירקות מבושלים או גבינה רזה תוכל לשדרג את בארוחותיכם וגם להקפיץ את הערך התזונתי.

סיכום – גחנון וכל מה שטמון בו

אז גחנון הוא בהחלט לא באג! מאפה עשיר וחם מהתנור, מחכה לנו באהבה על גבי הצלחת. צריך להיות זהירים עם כמויות, ומומלץ להיעזר באופציות בריאות, אבל אין שום סיבה שתכלאו את עצמכם מאכל טעים שכל כך הרבה אנשים אוהבים. עשו את זה נכון ותיהנו מהפינוק. אל תשכחו שגם גרסה קלה לגחנון יכולה להתקיים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן