כף טחינה מוכנה קלוריות: מה מסתתר ברקע?
טחינה היא אחד האוכלות החשובות והמזינות בתרבות המזרח התיכון. לא רק שהאטמוספירה טועמת טחינה, אלא שהיא מתהדרת גם בבריאות שהיא מביאה עמה. עם זאת, כשמדובר בכמות הקלוריות שבכף טחינה מוכנה, רבים מתפקדים כאילו מדובר באחד הסודות השמורים בעולם. אז מה באמת יש שם?
מה עלינו לדעת על קלוריות בטחינה?
טחינה עשויה משומשום טחון, דבר שמהווה מקור עשיר לשומן בריא ולחלבון. אך, כשמדובר בכמויות – כאן מתחילים הבעיות. כשנביט על כף טחינה מוכנה, ניתן למצוא את הנתונים הבאים:
- כף טחינה (כ-15 גרם) מכילה בערך 90 קלוריות.
- השומן – כ-8 גרם (כמעט 80% מהקלוריות מגיעות מהשומן).
- חלבון – 2.5 גרם.
לכן היא תורמת לחלבון, אך יש לציין שזה לא רכיב העיקרי. - פחמימות – 3 גרם, מתוכן 1 גרם סוכר.
מה היתרונות הבריאותיים?
טחינה אינה סתם מזון, אלא יש לה המון יתרונות:
- עשירה בסידן וברזל.
- שומן בלתי רווי שיכול לעזור ללב.
- תורמת לתחושת שובע בעקבות תכולת השומנים והחלבון.
האם טחינה תורמת לעלייה במשקל?
רבים שואלים האם טחינה היא אויב או חברה נאמנה בתוך תפריט הדיאטה. התשובה היא – זה תלוי:
- אם אתם צורכים אותה בכמויות סבירות, היא לא תגרום לעלייה במשקל.
- חשוב לשמור על איזון ולהימנע מצריכה מוגזמת.
מה מומלץ לעשות?
כדי ליהנות מהטחינה מבלי לדאוג לאיזון הקלורי:
- להשתמש בטחינה כמנה בתפריט ולא כמרכיב עיקרי.
- לשלבה במנות כמו סלטים או ממרחים.
- לשקול כפור בשימוש עם לחם או פיתות.
כיצד אפשר להוסיף טחינה לתפריט?
אז מרגע שתבינו את הכמויות והקלוריות, תצטרכו לבחון איך אפשר להכניס אותה לאורח חיים בריא. יש כמה דרכים פשוטות:
- למנשך טחינה עם ירקות חתוכים – גזר, מקלות סלרי ועוד.
- להשתמש בטחינה כרוטב לסלטים.
- לשדרג מנות עיקריות עם טחינה – לדוגמת חומוס או שקשוקה.
שאלות שכדאי לשאול
- מהי הכמות המומלצת של טחינה ליום? – בדרך כלל 1-2 כפות, תלוי באורח חיים ותזונה.
- האם טחינה מתאימה לסוכרתיים? – כן, היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך כשהיא נצרכת במידה.
- מה ההבדל בין טחינה גולמית לטחינה מוכנה? – טחינה גולמית עשויה משומשום טחון בלבד, לעומת טחינה מוכנה שיכולה להכיל תוספות כמו מים, שמן, מלח ועוד.
סיכום ואיזה טחינה הכי טובה?
טחינה היא פשוטה, מצוינת ובריאה, אך כמו עם כל דבר אחר – מינתה באחריות. זכור, כאשר אתה פורס כף טחינה על חריץ לחם, אתה גם נוגע בכמה קלוריות. מה שכן, טחינה הצליחה לעבור את המבחן של הזמן והתרבות, וההמלצה היא לשלב את השמחה הזו בתפריטים שלנו בעדינות ובאחריות. אך אולי השאלה החשובה ביותר היא: היא הרי כל כך טעימה – איך אפשר להפסיק לאחר הכף הראשונה?