כפית טחינה קלוריות: כל מה שכדאי לדעת!

כל מה שצריך לדעת על קלוריות בכפית טחינה

טחינה היא אחת התוספות האהובות והנדירות שמלוות אותנו במטבחים הישראלים. היא לא רק עשירה בטעם, אלא גם במגוון יתרונות תזונתיים. אך מה קורה כשהתחלנו לחשב קלוריות? האם הכפית הזו ששמרנו לפיתות והסלטים באמת מצריכה את כל החשש הזה? תנו לנו לספר לכם.

מה זו טחינה ואיזו קלוריות יש בה?

טחינה מופקת מזרעי שומשום, ואפשר לומר שהיא לא רק מתנה ללב, אלא גם לנפש. אבל עכשיו לעניין – קלוריות. בכפית טחינה (כ-15 גרם) תוכלו למצוא בערך 90-100 קלוריות! נשמע מגוחך, נכון? ואילו השומן בה מהווה כשלושים אחוז מהאנרגיה, מה שמעלה שאלות רבות על האם כדאי לקחת עוד ככה בכיף או להיזהר.

אז מה יש בה שגורם למומחים להסכים?

  • חלבון: מצוין לבניית רקמות.
  • שומנים בריאים: שומני אומגה-3 ואומגה-6 שמסייעים לבריאות הלב.
  • ויטמינים ומינרלים: מגנזיום, ברזל וסידן – כן, אנחנו מתקרבים למה שאנחנו קוראים "תוסף תזונה".

הבנתי, זה לא שיש כאן פתח להיסחף בכפיות טחינה בכל ארוחה. התכנים התזונתיים האלה חשובים וגם כן – קלוריות.

אבל כמה כפיות טחינה ביום זה סביר?

זה תלוי מאוד בסגנון החיים שלך. אם אתם פעילים ואוכלים תפריט מאוזן, שתיים-שלוש כפיות ביום יכולות להיות בסדר גמור. בדווקא, אפשר להשתמש בה כדי *למשוך* את הטעמים החיוניים לארוחות.

שאלות ותשובות:

  • ש: האם שומשום באמת בריא?
    ת: בהחלט! הכנסו למטבח והכינו לכם סלט עם טחינה – לא תתחרטו.
  • ש: האם כל הטחינה זהה?
    ת: קצרה תשובה: לא. יש טחינה גולמית, טחינה קלויה, טחינה עם תוספות – כל אחת מהם מציעה סל קלוריות שונה.
  • ש: אני מנסה לרדת במשקל, מה לעשות?
    ת: טחינה אכן משמינה, אבל בכמויות קטנות היא לא מסוכנת. חשבו טוב על המינון אוכלים ולא נסחפים.
  • ש: מה עדיף: טחינה או מיונז?
    ת: המשפט המפורסם אומר – לא הכל שחור ולבן. כשתשאלו את עצמכם מה אתם מחפשים, תבינו.

האם קיימת דרך להפחית קלוריות בטחינה?

אז מה עושים? האם יש דרך להבין איך ניתן להינות מטחינה מבלי להרגיש כאילו אתם מכניסים סל קלוריות לכל ביס? בהחלט יש – לשאול את עצמכם: כמה טחינה אני באמת צריך? יחסית קטנה יכולה לעזור, ובתוספת של מרכיבים אחרים להזין את הטעם.

  • שימוש בטחינה משובחת: טחינה לא מהולה במים משפרת את הטעמים.
  • שילוב עם מרכיבים נוספים: תטעמו עם יוגורט, בצל, שום או גם עם תיבול אחר.
  • מינון חשוב: קחו כפית, וראוי להיות מודע לכמויות.

בחירה נכונה של טחינה: לוקחים בחשבון את הקלוריות והטעם

שום דבר לא שווה פשטות. הטחינה, או אם לדייק “החפיצה’’, הייתה כאן מימיה. טחינה יכולה להיות חלק בלתי נפרד בארוחות משפחתיות ומפגשים עם חברים, ואם יודעים לבחור אותה נכון, אז בהחלט אפשר להיות בטוחים שהשפעתה על הבריאות תהיה חיובית.

שאלות נוספות:

  • ש: האם ניתן לאכול טחינה שתיים בשבוע?
    ת: בהחלט! נסו מגוון ושמרו על איזון.
  • ש: מה הערך התזונתי של טחינה?
    ת: 100 גרם טחינה מכילה בערך 600 קלוריות, 50% שומנים.

בסופו של דבר, אם אתם מחפשים טעם, פינוק ובריאות – טחינה כאן בשבילכם. הכל נמצא במינון הנכון, ואולי – אל תשכחו להתנסות ולרגש את החיך שלכם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

קרבונרה מתכון קלאסי בעסיסיות שלא תשכחו

קרבונרה מתכון קלאסי בעסיסיות שלא תשכחו

קרבונרה קלאסית – פסטה מדהימה כמיטב המסורת האיטלקית כשהקולינריה האיטלקית מדברת, אנחנו מוכרחים לשמוע! וכשמדובר בקרבונרה, ההתרגשות פשוט זורמת בעורקים. מתכון זה

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן