כל מה שצריך לדעת על קלוריות בכפית טחינה
טחינה היא אחת התוספות האהובות והנדירות שמלוות אותנו במטבחים הישראלים. היא לא רק עשירה בטעם, אלא גם במגוון יתרונות תזונתיים. אך מה קורה כשהתחלנו לחשב קלוריות? האם הכפית הזו ששמרנו לפיתות והסלטים באמת מצריכה את כל החשש הזה? תנו לנו לספר לכם.
מה זו טחינה ואיזו קלוריות יש בה?
טחינה מופקת מזרעי שומשום, ואפשר לומר שהיא לא רק מתנה ללב, אלא גם לנפש. אבל עכשיו לעניין – קלוריות. בכפית טחינה (כ-15 גרם) תוכלו למצוא בערך 90-100 קלוריות! נשמע מגוחך, נכון? ואילו השומן בה מהווה כשלושים אחוז מהאנרגיה, מה שמעלה שאלות רבות על האם כדאי לקחת עוד ככה בכיף או להיזהר.
אז מה יש בה שגורם למומחים להסכים?
- חלבון: מצוין לבניית רקמות.
- שומנים בריאים: שומני אומגה-3 ואומגה-6 שמסייעים לבריאות הלב.
- ויטמינים ומינרלים: מגנזיום, ברזל וסידן – כן, אנחנו מתקרבים למה שאנחנו קוראים "תוסף תזונה".
הבנתי, זה לא שיש כאן פתח להיסחף בכפיות טחינה בכל ארוחה. התכנים התזונתיים האלה חשובים וגם כן – קלוריות.
אבל כמה כפיות טחינה ביום זה סביר?
זה תלוי מאוד בסגנון החיים שלך. אם אתם פעילים ואוכלים תפריט מאוזן, שתיים-שלוש כפיות ביום יכולות להיות בסדר גמור. בדווקא, אפשר להשתמש בה כדי *למשוך* את הטעמים החיוניים לארוחות.
שאלות ותשובות:
- ש: האם שומשום באמת בריא?
ת: בהחלט! הכנסו למטבח והכינו לכם סלט עם טחינה – לא תתחרטו. - ש: האם כל הטחינה זהה?
ת: קצרה תשובה: לא. יש טחינה גולמית, טחינה קלויה, טחינה עם תוספות – כל אחת מהם מציעה סל קלוריות שונה. - ש: אני מנסה לרדת במשקל, מה לעשות?
ת: טחינה אכן משמינה, אבל בכמויות קטנות היא לא מסוכנת. חשבו טוב על המינון אוכלים ולא נסחפים. - ש: מה עדיף: טחינה או מיונז?
ת: המשפט המפורסם אומר – לא הכל שחור ולבן. כשתשאלו את עצמכם מה אתם מחפשים, תבינו.
האם קיימת דרך להפחית קלוריות בטחינה?
אז מה עושים? האם יש דרך להבין איך ניתן להינות מטחינה מבלי להרגיש כאילו אתם מכניסים סל קלוריות לכל ביס? בהחלט יש – לשאול את עצמכם: כמה טחינה אני באמת צריך? יחסית קטנה יכולה לעזור, ובתוספת של מרכיבים אחרים להזין את הטעם.
- שימוש בטחינה משובחת: טחינה לא מהולה במים משפרת את הטעמים.
- שילוב עם מרכיבים נוספים: תטעמו עם יוגורט, בצל, שום או גם עם תיבול אחר.
- מינון חשוב: קחו כפית, וראוי להיות מודע לכמויות.
בחירה נכונה של טחינה: לוקחים בחשבון את הקלוריות והטעם
שום דבר לא שווה פשטות. הטחינה, או אם לדייק “החפיצה’’, הייתה כאן מימיה. טחינה יכולה להיות חלק בלתי נפרד בארוחות משפחתיות ומפגשים עם חברים, ואם יודעים לבחור אותה נכון, אז בהחלט אפשר להיות בטוחים שהשפעתה על הבריאות תהיה חיובית.
שאלות נוספות:
- ש: האם ניתן לאכול טחינה שתיים בשבוע?
ת: בהחלט! נסו מגוון ושמרו על איזון. - ש: מה הערך התזונתי של טחינה?
ת: 100 גרם טחינה מכילה בערך 600 קלוריות, 50% שומנים.
בסופו של דבר, אם אתם מחפשים טעם, פינוק ובריאות – טחינה כאן בשבילכם. הכל נמצא במינון הנכון, ואולי – אל תשכחו להתנסות ולרגש את החיך שלכם!