לגלות את המתכון למיונז המושלם בקלות!

לגלות את המתכון למיונז המושלם בקלות!
מתכון למיונז

מתכון למיונז ביתי משגע

לאכול סלט או כריך בלי מיונז זה כמו לרקוד בלי מוזיקה – משהו פשוט חסר. המיונז הביתי שלנו הוא לא סתם מתכון, אלא חוויה. התהליך של הכנת מיונז בבית נושא עמו ניחוחות, טעמים ומרקמים שמעלים זיכרונות מבית סבתא. תתפלאו, אבל להכין מיונז זה קל, מהיר ואפילו מהנה! אה, ונכון, הוא מדהים, ממכר, וכשאתם מכניסים אותו לשימוש – אתם תגלו שהוא מפציץ את החיך. אז הנה המתכון שייקח אותכם לעולם אחר, עולם של טעמים. בואו לא נבזבז זמן ונתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: כ-400 מ"ל מיונז (מותאם ל-4-6 מנות)

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול בעולם המופלא של המיונז, כדאי שנכיר את הרכיבים הפשוטים והנפלאים שלו:

  • 1 ביצה גדולה (בסיס למיונז – ואפשר גם חלמונית חלופית)
  • 1 כוס שמן (מומלץ שמן קנולה או זית – זה תלוי בטעם שלכם)
  • 1 כפית חרדל (מוסיף טעם אגדי)
  • 1-2 כפיות חומץ או מיץ לימון (לפרשנות חמוצה מדהימה)
  • מלח לפי טעם
  • מעט פלפל שחור טחון (אם אתם רוצים להפתיע)

כעת, לפני שנגיע לשלב ההכנה, בואו נדבר על כמה חלופות. ניתן להכין מיונז טבעוני על ידי שימוש בחלב סויה במקום ביצה. למי שרוצה לגרסה דלת קלוריות, ניתן לקחת שמן קוקוס במקום שמן רגיל, אך יש לקחת בחשבון שהטעם יהיה שונה. האפשרויות עשירות וכדאי להתנסות!

שלבי ההכנה

וכך, מתחילים בכיף:

  1. נניח את הביצה, החרדל והמלח בקערה.
  2. נמלא בקיץ את השמן בעדינות, אבל בזהירות!
  3. נכניס בלנדר עד שהמרקם נעים ואוורירי.
  4. יתערבב במשך כ-30 שניות – כשהשמן והביצה מתמזגים במושלם.
  5. נוסיף את החומץ או מיץ הלימון לפי הטעם.
  6. נבחן את הטעמים ונוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.
  7. במידת הצורך – נחזק את המרקם באמצעות הוספת יותר שמן או ביצה.
  8. נעביר לצנצנת ונתקן במקרר.

לאחר מכן, אתם יכולים להתענג על מיונז הבית שלכם, כשתחושת הניצחון מלווה אתכם כל טעימה. בפעם הבאה, אתם מוזמנים לנסות להוסיף תבלינים שונים כמו שום מגורר, עשבי תיבול קצוצים או אפילו צ'ילי – ואז המיונז שלכם יהפוך למשגע!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

החוויה לא נגמרת כאן! ממליצים לכם לנסות עם הערות יצירתיות משלכם. לדוגמה, מיונז כמהין עם שמן כמהין הוא אף אחד מההמצאות שיכול לקחת את המיונז שלכם למקומות של יוקרה. אולי תרצו להוסיף קליפת לימון מגוררת למיונז? זה עושה בדיוק את ההקפצה שבאתם עליה! חשוב לזכור שגם מיונז מתחרה על התואר “הכי טעים שיש” ולא מתחייב להצליח בלי ניסיונות וחידושים קבועים.

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור מיונז במקרר? בהחלט! המיונז במקרר יכול להחזיק עד שבוע, בתנאי ששמרנו אותו בכלי אטום.

איך יודעים אם המיונז הצליח? המיונז יהיה בריא, סמיך, ואוורירי. אם הוא נוזלי מדי, כדאי להוסיף ביצה נוספת ולשקשק שוב.

האם אפשר להשתמש בשמן זית? ניתן, אך יש לקחת בחשבון שהטעם יהיה קצת יותר דומיננטי – זה ממש תלוי בטעם האישי שלכם.

מה לעשות אם המיונז לא מתייצב? אם המיונז לא מתייצב, פשוט הוסיפו עוד שמן בהדרגה תוך כדי בלנדר עד שהוא מתאחד.

האם ניתן להכין מיונז ללא ביצים? בהחלט! אפשר להכין עם חלב סויה כמו שציינו קודם. מדובר במיונז טבעוני, אך לא פחות טעים!

מה עושים עם מיונז שהתיישן? ניתן להשתמש בו כתיבול לסלטים, כריכי טונה או כממרח על לחם.

איך הכי טוב לאכול את המיונז הזה? עם סלטים, כריכים, או אפילו כתוספת רגילה, תלוי בטעם שלכם – והכי חשוב, בנשנושים!

האם המיונז ניתן להקפאה? מומלץ לא להקפיא את המיונז כי זה יכול לשנות את המרקם שלו בצורה מאוד לא נעימה.

האם אפשר להכין מיונז עם בלנדר יד? בהחלט! זה יכול להיות כיף לא פחות – כל הכבוד על הנחישות!

תוך כמה זמן המיונז מתייבש במקרר? המיונז יכול להחזיק במקרר עד שבועיים, אבל עדיף להשתמש בו מהר.

עכשיו כשיש בידיכם את המתכון המושלם, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ולהפיץ את הבשורה על מיונז ביתי אגדי, מושלם וכל כך טעים! הכנתם משהו מדהים, זה הזמן לאמץ גאווה ולשמח את כולם בטעמים! ברוכים הבאים לעולם של טעמים חדשים.

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן