מאפה פילו מתוק במילוי קרם וניל
מה יש במאפה הפילו הזה שהופך אותו לאגדי באמת? התשובה היא המילוי המשגע של קרם הווניל, שמשתלב בצורה מושלמת עם הבצק המדליק והפריך. כל נגיסה מפתיעה אותנו בטעמים שמעלפים אותנו בכל ביס. כשפותחים את האריזות המקרמלות של מאפה הפילו, יוצא לאור ריח מתוק, שנשאר באוויר עוד הרבה אחרי שסיימנו לאכול. אז, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8 מנות משגעות
לפני שנצלול לעולם המתוק, כדאי לספר לכם קצת על רכיבי המתכון. בצק הפילו הוא חומר גבישי, מקסים ומלא קסם. הוא נחשב לבצק דק מאוד, משוגע על מתכונים מתוקים כמו שלנו. איך אפשר לעמוד בפני מתכון כל כך טעים? בואו נמשיך!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בצק פילו
- 200 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף שטוחה תמצית וניל
- 30 גרם קורנפלור
- 2 ביצים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אופציונלי)
- אבקת סוכר לקישוט
אם אתם מתכננים גרסה טבעונית, תוכלו להמיר את החמאה בשמן קוקוס ולבחור בחלב צמחי כמו סויה או שקדים. אפשר גם לשים במקום ביצים רסק של חצי בננה או תערובת של זרעי פשתן עם מים, זה ייתן את אותה השפעה על קצפת הקרם!
שלבי ההכנה
ומעכשיו, לימדו אותנו איך להכין את המנה המרשימה הזו. אתם תגלו שאפשר להכין בלי להרגיש לחץ. הרי מדובר בהכנה פשוטה ומשמחת.
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לשטוף היטב את כל רכיבי המילוי בקערה: חלב, סוכר, תמצית וניל, קורנפלור וביצים.
- למקם את הקערה על חום בינוני ולערבב עד שהקרם מתקשה.
- לפרוס את בצק הפילו לגובה של 20 ס"מ.
- לשמן נייר אפייה בחמאה מומסת ולשים עליו שתי שכבות פילו.
- למלא את השכבות בכמה כפות מהקרם שהכנו ולפזור אגוזי פקאן קצוצים.
- לסגור את הפילו כמו מעטפה ולהניח על תבנית אפייה.
- להבריש בעוד חמאה מומסת מעל.
- לאפות במשך 25 דקות או עד שהמאפה מזהיב ופריך.
- לסיים עם אבקת סוכר לקישוט.
אחרי שהמאפה שלנו יוצא מהתנור, חשוב לתת לו להתקרר בטמפרטורת החדר. התוצאה תהיה אוורירית, נימוחה, ויתמוסס בפה במובן הכי טוב שיש!
תוספות ושדרוגים
הוספת שוקולד צ׳יפס למילוי תיתן לכם את ההפתעה המרשימה של טעמים מדהימים בכל נגיסה. אם אתם חובבי פירות, אפשר לשים פירות יער קפואים בתור תוספת למילוי, הם יוסיפו מרעננות יוצאת דופן. כסיומת מושלמת, אפשר למרוח רוטב שוקולד איכותי מעל!
שאלות ותשובות
איך לעשות את הבצק פריך יותר?
אחת הדרכים היא להוסיף קצת יותר חמאה למתכון, זה ייתן לו פריכות גבוהה יותר. ניתן לערבב גם קמח תפו”א לתוך הבצק.
מה לעשות אם יש לי נשארו לי שכבות פילו?
אל תחמיאו לפוסט הזה! אם נותרו לכם שכבות פילו, פשוט אל תזרקו! ניתן להכין מהם פשטידות קטנות או מקלות פילו ממולאים בגבינות כמעין נשנוש טעים.
האם אפשר להכין את המתכון ללא חלב?
בהחלט! פשוט השתמשו בחלב צמחי אחר, חלב שקדים או סויה יהיו מצוינים.
מה זה "קרם פטיסייר" וכיצד הוא שונה מהקרם שאנחנו מכינים?
קרם פטיסייר הוא קרם וניל קלאסי בצרפתית, בדרך כלל עם מרקם יותר סמיך מתרכובות כמו שלנו. הוספת ארבע חלמונים סטנדרטית בו ניתן להכין גם אותו!
כך שאופן ההכנה מיועד לנשים כעוגה?
המתכון הוא לעדכון! אם תרצו לשדרגו לא רק לאנשים, אלא גם לטבעונים, אפשר לשמור על המילוי כשמוסיפים חלב צמחי.
האם ניתן להקפיא את המאפים?
כמובן! אחרי שהם קרים לגמרי, פשוט לתמצאה בשקית ניילון ולהכניס למקפיא. כשאתם רוצים לאכול, חיממו בתנור עד שהמאפה יפשיר.
האם תהיתם איך זה קשור לסבתא?
סבתא שלי הייתה מוכנה לנסות להכין את המתכון הזו גם על קיץ חם, אם לא פספסנו את זה!
האם המנה מתאימה לילדים?
ללא ספק! הקרם והבצק עבירים לכל טעם, ורוב הילדים אוהבים את המאפים המתוקים.
מה עדיף? אגוזי פקאן או אגוזי לוז?
שניהם נהדרים! אם אתם אוהבים את המתיקות והמרקם הגרוס, אגוזי לוז יתאימו במיוחד למאפה.
זה הזמן שלכם לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה! תפסו עט ותכנון, כי בעולם של מתכונים – מאפה הפילו הזה הוא מושלם ובאמת מדהים!