מאפינס תפוזים וקוקוס שיעשו לכם את היום

מאפינס תפוזים וקוקוס

כשהשמש זורחת ואתם מתעוררים עם חיוך, מה יותר טוב מלפתוח את הבוקר עם מאפינס תפוזים וקוקוס? כן, אתם ממש שם. ניחוח התפוזים והקוקוס ממלא את חלל הבית ומזמין את כל בני המשפחה לקום ולהתחיל יום חדש במחיאות כפיים. המאפינס המדהימים הללו לא רק שמשגעים את החיך, אלא גם מביאים איתם מזג אוויר של קיץ בכל bite! בואו לגלות איך להכין את המאפינס האגדים האלה, שהם לא רק הכי טעימים שיש, אלא גם פתרון מושלם לארוחת הבוקר או לחטיף בין הארוחות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 12 מאפינס

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, הנה הרשימה של כל מה שאנחנו צריכים כדי להכין מאפינס תפוזים וקוקוס מושלמים:

  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס קוביות תפוזים טריים (או תפוזים מסוכרים)
  • 1/2 כוס קוקוס גרוס
  • קליפת תפוז מגוררת (לניחוח ועוד קצת טעם)

אפשרויות חלופיות

במידה ואתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים במוזלי או חצי בננה ממולאת בקצת מים. כמו כן, לקהל שאוהב להתנסות, אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח לבן, והמאפינס יצאו אווריריים ונימוחים במיוחד. לא לשכוח לדאוג שהחלב יהיה צמחי, כמו חלב שקדים או חלב קוקוס.

שלבי ההכנה

כעת נצא לדרך, כל צעד הוא כמו ניגון במוזיקה – יחד ניצור את השיר המוצלח של היום!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית מאפינס במנג'טים או משמנים היטב.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את קמח החיטה, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם השמן והחלב עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת – לא לערבב יותר מדי!
  5. מוסיפים את קוביות התפוזים, קוקוס וקליפת תפוז ומערבבים עד שהתמצקות אחידה.
  6. יוצרים כדורים בתבנית המאפינס, ממלאים כל מנג'ט בענווה אך לא עד קצה – כדי שהמאפינס יוכלו לגדול!
  7. אופים בתנור למשך 25 דקות, או עד שהמאפינס עלו ונטועים בריח מעורר חושים.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת.

שדרוגים ותוספות

לכל אוהבי השדרוגים בינינו – יש מקום לשדרוגים בלתי נגמרים. לדוגמה, אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ לתערובת, שיביא לתשוקה נוספת של מתיקות. אפשר לשלב אגוזי לוז קצוצים או אגוזי קשיו שבסיום האפייה יקנו קראנץ' מדהים. ואם אתם רוצים לקחת את המאפינס השמימיים שלנו לצעד נוסף, תוכלו לשדרג אותם עם ציפוי של שוקולד מומס למעלה – זאת תהיה פלטת טעמים שמעלפת את החיך!

שאלות ותשובות

איך אפשר לאחסן את המאפינס כך שלא יתייבשו?

נכון, מאפינס ששומרים בעמידה על השיש יכולים להחזיק מעמד כמה ימים, אבל הסוד הוא לשמור אותם בכלי אטום. זה ישאיר אותם רכים ונימוחים.

האם אפשר להכין את המאפינס ביום הקודם? כשרוצים לארח?

בוודאי! אפשר להכין אותם יום לפני, רק תוודאו לשמור אותם בכלי סגור היטב. הם רק ישתבחו בטעמים ועדיין יהיו משגעים למחרת.

אם אין לי קוקוס, האם אני יכול להשאיר את זה החוצה?

כן, ניתן לבטל את הקוקוס, אך הקוקוס מוסיף חיים וטעם מעניין למאפינס. אתם עלולים להתגעגע לשגעון!

האם אפשר להשתמש בתפוזים קפואים?

אפשר בהחלט, תוודאו שהם מפושרים היטב כמו שצריך. זה רק ידרדר את הסחבות אבל הטעמים עדיין יעמדו על כנה!

אפשר להקפיא את המאפינס?

כמובן! הם מתאימים להקפאה. רק שימו אותם בכלי אטום עם רפלקס מפלסטיק, וכשהם צריכים קריצה מחדש – הוציאו כמה שעות מראש.

האם ניתן להכין את המאפינס עם קמח מודה?

אף שזו אפשרות, קמח מודה עשוי להעניק טעם נוסף יותר חזק, שווה לנסות!

מה קורה אם הטעמים לא שווים כמו שציפיתי?

תחסכו את עצמכם, זה קורה לשל כולנו. אם קורה משהו מוזר, אולי שווה לקצר את האפייה או להוסיף סוכר לאיזון טעמים.

מה להגיש עם המאפינס?

אפשר לערבב עם יוגורט, ריבה או אפילו לשדרגו עם קפה חם. השילוב של טעמים יתרום להתנסות שאתם חייבים ללטף!

כיצד להחליף את הסוכר במשהו בריא יותר?

במקום סוכר חום, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או דחיסות תפוחים. לא רק שהם בריאים, אלא גם יוסיפו לרעננות!

האם יש אפשרות לעשות גירסות של מאפינס אחרים?

כמובן! אפשר להחליף את התפוזים בפרי אהוב אחר, כמו בננה או תות. כל מרצה מתנסה!

בעינינו, המאפינס הללו הם מעבר למושלם. תראו כמה זה פשוט, ותתחילו עוד היום להכין את המעדן האגדי הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, כי ככה זה – מתכונים גדולים מגיעים לגדולות!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

שיטות פשוטות איך להוריד חומציות בקיבה

"`html להפחית חומציות בקיבה: 7 דרכים פשוטות ומפתיעות! חומציות בקיבה היא בעיה מוכרת שעשויה להוביל לתחושות לא נעימות כמו צרבת, כאבים וסימפטומים

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן