ממליגה מתכון קל וטעים שאי אפשר לפספס!

"`html

ממליגה – מתכון אגדי ומפנק

מדי פעם, אנחנו נתקלים במנות שמצליחות להטריף את החושים ולהעביר אותנו למקום אחר – היישר לתוך עולם של טעמים, ריחות וזיכרונות מענגות. אחד מן המאכלים הללו הוא ללא ספק הממליגה. מדובר במנה פשוטה על פני השטח, אך כשלוקחים ביס, מגלים שזו חוויה שלא תשכחו במהרה. עם טקסטורה אוורירית, טעמים משגעים ורכות מדהימה, הממליגה היא בהחלט מנה שתגרום לכם ללקק את האצבעות, וכל זאת תוך שימוש במרכיבים בסיסיים בלבד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

פעמים רבות, אני מוצא את עצמנו מחפשים מנה מהירה, טעימה ונפלאה, שמצד אחד תספק אותנו ומצד שני תיתן לנו השראה. הממליגה היא בדיוק זה! פשוט ואידיאלי לארוחות משפחתיות, מסיבות, או סתם כך כשיש לכם חשק למשהו טעים. זהו מתכון קלאסי של אמא, שמהווה תוספת מצוינת לכל ארוחה.

הרכיבים הדרושים

  • 200 גרם קמח תפו”ח (או קמח תפו”ח ללא גלוטן, אם אתם מעדיפים)
  • 1 ליטר מים
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת (אם אתם רוצים טעים ושומני!)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות חמאה (או שמן זית לשדרוג בריא)
  • קורט של פלפל שחור
  • עלים ירוקים לקישוט (כמו בזיליקום או פטרוזיליה)

כמובן שישנם עוד אפשרויות לשדרוג המנה המדהימה הזו. אפשר לשים קמצוץ של גבינת פרמזן מעל, או להכין גרסה טבעונית לחלוטין על ידי שימוש בגבינות צמחיות.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשכל החומרים מוכנים, נתחיל בהכנת הממליגה בצורה הכי קלה ומוצלחת שיש.

  1. מרתיחים את המים בסיר גדול עם מעט מלח.
  2. כשמים רותחים, מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים.
  3. ממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת והקמח סופג את רוב המים.
  4. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה (או השמן) והגבינה, ומערבבים עד שהן נמסות לתוך התערובת.
  5. מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם ומערבבים עוד קצת.
  6. העבירו את הממליגה לתוך תבנית שטוחה והניחו לה להתייצב במשך כ-10-15 דקות.
  7. כשהיא מתייצבת, חותכים לחלקים ומגישים עם הקישוטים הנבחרים.

הממליגה שהכנתם אמורה להיות נימוחה, אוורירית ונפלאה. חשוב להתעקש על טבלון הטעמים – הגבינות, המלח והפלפל השחור הם אלו שיגרמו לכם להתענג על כל ביס.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הממליגה היא כמו קנבס – אפשר לשדרג אותה לפי טעמכם האישי. דברים שאפשר להוסיף או להחליף:

  • גבינת מוצרלה לשדרוג מרגש
  • פטריות מוקפצות או ירקות קלויים כתוספת מגוונת
  • חומוס פלפל חריף כדי להכניס קצת חריפות
  • בשר טחון או פירות ים, אם אתם אוהבים את הגרסה הבשרית

כל אחד יכול להתנסות וליצור גרסה משל עצמו של הממליגה. אני ממליץ לנסות ולראות איזו תוספת הופכת אותה לאגדה שלכם!

שאלות ותשובות

מה אפשר להחליף במקום גבינת הפטה?
אם אתם לא אוהבים גבינת פטה, אפשר לנסות גבינת מוצרלה או אפילו גבינות צמחיות למשדרגים טבעונים!

איך אני יודע אם הממליגה מוכנה?
ממליגה מוכנה תהיה אחידה, קרמית ולא צפופה מדי. היא תצטרך להתעלות על הלהבה כמו לבנה שזוהרת!

האם אפשר לאחסן את הממליגה במקרר?
בהחלט! תוכלו לשמור אותה במקרר למשך 2-3 ימים, רק כדאי לחמם אותה לפני ההגשה.

מה אם אין לי קמח תפו"ח?
אפשר להשתמש בקמח חיטה רגיל או בקמח תפו”ח ללא גלוטן, והשינוי לא יפגע בטעם.

מתכון זה נחשב בריא?
לגמרי! בהנחה שאתם מוסיפים את המרכיבים הנכונים כמו שמן זית וירקות, זה יכול להיות מנה מאוד בריאה!

כמה זמן לוקח להכין את הממליגה?
כחצי שעה, והמנה מוכנה להתענגות!

האם אפשר להכין ממליגה בטיגון?
לגמרי! אפשר לטגן פיסות ממליגה אחרי הבישול, ותקבלו טעם שונה לגמרי.

באיזה סגנון מגישים את הממליגה?
אפשר להניח בתבנית שטוחה, לקצוץ ולמזוג מעל בולגריתניות או ירוקות מטוגנות.

יש לך טיפים נוספים להכנת ממליגה מושלמת?
שימוש במים חמים יעזור להשיג מרקם חלק! מומלץ לעבוד על הבעיטה ולא להשאיר שום גושים.

בנוגע לבריאות, יש טיפים לשדרוגים?
שימוש בשמן זית וירקות קלים יהפכו את הממליגה למנה בריאה וטעימה בו זמנית!

לסיום, אנו ממליצים לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, להפיץ אותו בין החברים ולספר לכולם על החוויה המדהימה של הממליגה. ההצלחה שלכם בוודאי תגרום לכולם לרצות לטעום וליצור מתכון מושלם! בתיאבון!

"`

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן