מרק חרירה עם בשר אמהות מבשלות
ממש כשחושבים על האוכל שהכי מחמם אותנו, נזכרים בבישולים של אמא או של סבתא. פעם אחר פעם, מתכון שיעשה לנו פיקניק בלב, וימשוך אותנו לשוב הביתה – זהו בהחלט מתכון של מרק חרירה עם בשר. מתכון זה, בייחוד כשמזגו של החורף עומד בפתח, יתפוס אתכם מהר ועשוי להיגמר בבת אחת. אנחנו מבטיחים לכם שהמרק הזה מדהים, ממכר ומעלף, ואחרי שתטעמו ממנו, לא תוכלו להפסיק!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
מרשימה זו אתם תקבלו את כל מה שתצטרכו כדי להכין מרק חרירה שלא תשכחו. הכנות שמביאות ניחוחות של בית ומזון שמחמם את הלב. רוצים לדעת מה לשים במרק שלכם? הנה הרשימה המלאה:
- 500 גרם בשר בקר – בחרו נתח טרי, הכי טעים שיש!
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
- 3 כוסות מים חמים
- 1 כוס עדשים ירוקות, מושרות במים
- 1/2 כוס חומוס מבושל
- 2 גזר בינוני, חתוכים לקוביות קטן
- 1 קישוא בינוני, קצוץ קטן
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2 מרבעי לימון (כי מי לא אוהב חמיצה במרק?)
- 2-3 כפות תבלין חרירה (או תמצית תבלינים מהמטבח שלכם)
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- 3-4 כפות שמן זית
תוספות אפשריות
ניתן לשדרג את המרק בתוספים כמו חריף או חסה קצוצה. כמובן, עגבניות מרוסקות יכולות להוסיף טעם כאשר הם נבלעים במרק. נוספים? תמצפצו על פניני חומוס או קרוטונים! אני ממליץ תמיד להשתמש ברכיבים הכי איכותיים שאתם יכולים להשיג!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן לקפוץ למטבח ולהתחיל לבשל. שלב אחד, אחר השני, ואין ממה לפחד. השילוב של הריחות והעמדה הם בהחלט חלק מהחוויה!
- בסיר גדול, מחמים 3-4 כפות שמן זית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהבצלים מתרככים והופכים לשחומים מעט.
- מוסיפים את נתחי הבשר ומבשלים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
- מוסיפים את הגזר והקישוא, ומערבבים הכל היטב.
- מכניסים את העדשים והחומוס המושרה לסיר, ומערבבים.
- מוסיפים 3 כוסות מים חמים, תבלינים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.
- כשהמרק מרתיח, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 30-40 דקות או עד שהעדשים רכות.
- בעת הכנת המרק, טועמים ועושים התאמות בהתאם לטעמים האישיים.
- כשהמרק כמעט מוכן, מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה. מערבבים ונוזלים קצרים של לימון מעל לפני ההגשה.
- מניחים לה להתקרר מעט לפני ההגשה על מנת שתהיה סבירה לזמן ההגשה שאתם רוצים.
שדרוגים אפשריים למתכון
אם אתם רוצים לגוון במרק, תוכלו לשדרגו על ידי הוספת קוביות דלעת או אפילו בטטה – מה שעשוי להעניק למרק מתיקות חדשה. ואם אתם אוהבים כוסברה, הוספתה בשלב האחרון בהחלט תדגיש את הטעמים.
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את המרק לטבעוני?
כמובן! פשוט ניתן לשים במקום הבשר תחליפי בשר כמו טופו, או להוסיף יותר ירקות כמו דלעת וברוקולי.
אפשר להכין את המרק מבעוד יום?
בהחלט! מרק חרירה טעים, וכשהוא יושב יום נוסף במקרר, הוא רק מתמזג והופך לטעים יותר!
מה ניתן להגיש עם המרק?
מנה נהדרת להגיש עם המרק תהיה לחם פריך. תוכלו לגזור לחם כוסמין ולהמיס עליו חמאת שום – זה מושלם!
האם המרק מתאים לילדים?
כמובן! הוא טעים ומזין. רק כדאי לשים לב להוסיף פחות חוּמְצָה אם מתכוונים להגיש לילדים קטנים.
האם יש מרכיב שאני יכול להמיר אותו?
בוודאי! אם אתם לא אוהבים חומוס, תוכלו להשאיר אותו מחוץ למרק או לשים שום ירק אחר כמו שעועית.
כיצד אני מכין מרק חרירה עם טעמים חריפים?
אפשר להוסיף שטף של צ’ילי או אפילו לאיים עליו עם רוטב סריחי לספיגת הטעמים!
איך אני הופך את המרק לעשיר יותר?
אם רוצים לקחת את המרק לשלב הבא של הפינוק, הוסיפו שמנת מתוקה בעורף ההגשה. זה מעלף!
מה ניתן לשים במרק אם אני אכיל להגביל גלוטן?
תוכלו להוסיף תוספים כמו קינואה או רסק אפונה במקום חלבון מן החי.
איפה ניתן להשיג תבלין חרירה?
תבלין חרירה ניתן למצוא בחנויות תבלינים מיוחדות או חנויות מזון מזרחי.
האם ניתן לאחסן מרק חרירה leftovers?
מרק חרירה נשמר היטב במקרר לכמה ימים ואפילו ניתן להקפיא אותו. כשאתם רוצים לבשל, פשוט תפשירו והחום!
מי שיחליט להכין את המרק הזה יצא עם טעם מדהים, ומשגע לא פחות. זהו מתכון של סבתא, ויש משהו כזה שמאחד את כולנו סביב שולחן האוכל.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו להם גם לטעום את הנחמדות הזו!