מרק עדשים כתומות עם קרם קוקוס – מתכון מעולה!

מרק עדשים כתומות עם קרם קוקוס – חוויה עילאית שאסור לפספס!

בשעות הקרות של החורף, כשמזג האוויר מתעטף בטיפות גשם קרות והרוחות מסתובבות ברחובות, מה יותר מהנה מלשבת בבית עם כוס מרק חם ומענג? הנה אנחנו מציעים לכם מתכון מדהים למרק עדשים כתומות עם קרם קוקוס – מרק שילווה אתכם ברגעים החמימים והנוחים ביותר שלכם. מדובר במתכון לא רק טעים, אלא גם בריאותי, טעים וממכר. זוהי דרך מושלמת להטעין את הגוף שלנו בחום ובאנרגיה.

המתכון הזה כולל שילוב נפלא של עדשים כתומות, שהם למעשה מדהימים גם בריאותית וגם באיכותן, עם קרם קוקוס שייתן למרק תחושה של יוקרה. כשאני מכין את המרק הזה, רוב הסיכויים שלא יישאר לנו הרבה ממנו – הוא פשוט נמס בפה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהתחלתי לנסות את המתכון הזה, גיליתי שיש בו רכיבים פשוטים אך כל כך איכותיים, שלא רק שיהפכו את המנה למעלפת, אלא גם יעשירו את טעמי המרק.

  • 1 כוס עדשים כתומות (לא מבושלות)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1-2 גבעולי סלרי, קצוצים (לא חובה אבל מוסיף טעם משגע)
  • 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כוס קרם קוקוס
  • 4 כוסות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • עיטור: עלי כוסברה קצוצים

יש אפשרויות לשדרגו את המרק הזה! ניתן להחליף את העדשים הכתומות בעדשים ירוקות, אם מדברים על טעם אחר לגמרי. זה בהחלט ייתן למרק ניחוח משוגע וטעם שונה. אנשים לא יאמינו כמה זה היה קל וטעים, וגם בריא!

שלבי ההכנה

אז אני מזהיר אתכם – ברגע שתתחילו להכין את המרק הזה, תגלו כמה הוא פשוט! בהשקעה קטנה אתם יכולים לקבל מנה אמנותית ומעלפת. בואו נצא לדרך!

  1. נחמם את שמן הזית בסיר גדול.
  2. נוסיף את הבצל והשום – נבשל 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך.
  3. נוסיף גם את הסלרי והגזר – נשמור על טיגון עוד 5 דקות.
  4. נוסיף את הכמון ונטגן לעוד דקה כדי שיתפשט הטעם.
  5. נוסיף את עדשים הכתומות ונערבב הכל יחד.
  6. נשפוך פנימה את המים ונביא לרתיחה.
  7. לאחר שהמרק רותח, נתעטף, ננמיך את הלהבה ונבשל במשך 30 דקות.
  8. נוסיף את קרם הקוקוס ונערבב היטב.
  9. אם צריך, נתקן את התיבול עם מלח ופלפל.
  10. נכין פירה בעזרת בלנדר מוט, עד שהמרק יגיע למרקם חלק ואוורירי.
  11. נגיש בכלי עם קצת עלי כוסברה קצוצים מעל.

שדרוגים ותוספות

רוצים לשדרג את המרק? אין בעיה! אפשר להוסיף תפו”א למרק, הוא ייתן עוד מרקם עשיר, ואפילו פיסות טופו לתוספת של חלבון. העדיצים הכתומות מעניקות למרק צבע טעים ומזמין, ואפשר גם לשדרגו בכל מיני תבלים נוספים כמו גרגרי כוסברה, או פפריקה מעושנת. אני אישית אוהב להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון כדי להרים את הטעמים.

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את המרק?
לשמור במיכל סגור במקרר. המרק יישאר טרי למשך 3-4 ימים.
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, בהחלט! אפשר להקפיא את המרק עד 3 חודשים.
אילו לגרסאות ללא גלוטן קיימות?
כל הרכיבים במתכון הזה ללא גלוטן, כך שאפשר להכין ללא דאגות!
האם אפשר להכין את המרק בשיטה טבעונית?
בוודאי! כל הרכיבים טבעוניים, כך שהיה מלכתחילה צמחוני.
מה לגבי תוספות חלבון?
מומלץ להוסיף פיסות טופו אחרי שהמרק היה מוכן – טעים ומזין!
איך יודעים שהמרק מוכן?
העדשים צריכות להיות רכות, ולא ניתן להרגיש בייבוש.
כמה קלוריות ישבמרק הזה?
המרק הוא מושלם, בריא, ומספק בין 200-300 קלוריות לכל מנת מזון.
האם אפשר להכין את המרק בלעדיים?
ניתן להכין אותוןותר טעים עם סלרי או תבלינים אחרים.
האם המרק אוהב להיעזר בהכנה?
בהחלט! אפשר לגוון עם ירקות אחרים כמו ברוקולי או כרובית.
האם יש מה לעשות עם שאריות?
אפשר להכין פירה טעים עם שאריות המרק, זה יהיה משגע!

אז אחרי כל המילים הללו, אני בטוח שאתם לא יכולים לחכות להביא את המתכון הזה על השולחן, וליצור חוויה מדהימה לכל המשפחה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהדביק את החברים שלכם בעניין. בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן