מרק עדשים כתומות עם קרם קוקוס – חוויה עילאית שאסור לפספס!
בשעות הקרות של החורף, כשמזג האוויר מתעטף בטיפות גשם קרות והרוחות מסתובבות ברחובות, מה יותר מהנה מלשבת בבית עם כוס מרק חם ומענג? הנה אנחנו מציעים לכם מתכון מדהים למרק עדשים כתומות עם קרם קוקוס – מרק שילווה אתכם ברגעים החמימים והנוחים ביותר שלכם. מדובר במתכון לא רק טעים, אלא גם בריאותי, טעים וממכר. זוהי דרך מושלמת להטעין את הגוף שלנו בחום ובאנרגיה.
המתכון הזה כולל שילוב נפלא של עדשים כתומות, שהם למעשה מדהימים גם בריאותית וגם באיכותן, עם קרם קוקוס שייתן למרק תחושה של יוקרה. כשאני מכין את המרק הזה, רוב הסיכויים שלא יישאר לנו הרבה ממנו – הוא פשוט נמס בפה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהתחלתי לנסות את המתכון הזה, גיליתי שיש בו רכיבים פשוטים אך כל כך איכותיים, שלא רק שיהפכו את המנה למעלפת, אלא גם יעשירו את טעמי המרק.
- 1 כוס עדשים כתומות (לא מבושלות)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1-2 גבעולי סלרי, קצוצים (לא חובה אבל מוסיף טעם משגע)
- 1 גזר בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כוס קרם קוקוס
- 4 כוסות מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- עיטור: עלי כוסברה קצוצים
יש אפשרויות לשדרגו את המרק הזה! ניתן להחליף את העדשים הכתומות בעדשים ירוקות, אם מדברים על טעם אחר לגמרי. זה בהחלט ייתן למרק ניחוח משוגע וטעם שונה. אנשים לא יאמינו כמה זה היה קל וטעים, וגם בריא!
שלבי ההכנה
אז אני מזהיר אתכם – ברגע שתתחילו להכין את המרק הזה, תגלו כמה הוא פשוט! בהשקעה קטנה אתם יכולים לקבל מנה אמנותית ומעלפת. בואו נצא לדרך!
- נחמם את שמן הזית בסיר גדול.
- נוסיף את הבצל והשום – נבשל 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך.
- נוסיף גם את הסלרי והגזר – נשמור על טיגון עוד 5 דקות.
- נוסיף את הכמון ונטגן לעוד דקה כדי שיתפשט הטעם.
- נוסיף את עדשים הכתומות ונערבב הכל יחד.
- נשפוך פנימה את המים ונביא לרתיחה.
- לאחר שהמרק רותח, נתעטף, ננמיך את הלהבה ונבשל במשך 30 דקות.
- נוסיף את קרם הקוקוס ונערבב היטב.
- אם צריך, נתקן את התיבול עם מלח ופלפל.
- נכין פירה בעזרת בלנדר מוט, עד שהמרק יגיע למרקם חלק ואוורירי.
- נגיש בכלי עם קצת עלי כוסברה קצוצים מעל.
שדרוגים ותוספות
רוצים לשדרג את המרק? אין בעיה! אפשר להוסיף תפו”א למרק, הוא ייתן עוד מרקם עשיר, ואפילו פיסות טופו לתוספת של חלבון. העדיצים הכתומות מעניקות למרק צבע טעים ומזמין, ואפשר גם לשדרגו בכל מיני תבלים נוספים כמו גרגרי כוסברה, או פפריקה מעושנת. אני אישית אוהב להוסיף כמה טיפות של מיץ לימון כדי להרים את הטעמים.
שאלות ותשובות
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את המרק?
לשמור במיכל סגור במקרר. המרק יישאר טרי למשך 3-4 ימים.
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, בהחלט! אפשר להקפיא את המרק עד 3 חודשים.
אילו לגרסאות ללא גלוטן קיימות?
כל הרכיבים במתכון הזה ללא גלוטן, כך שאפשר להכין ללא דאגות!
האם אפשר להכין את המרק בשיטה טבעונית?
בוודאי! כל הרכיבים טבעוניים, כך שהיה מלכתחילה צמחוני.
מה לגבי תוספות חלבון?
מומלץ להוסיף פיסות טופו אחרי שהמרק היה מוכן – טעים ומזין!
איך יודעים שהמרק מוכן?
העדשים צריכות להיות רכות, ולא ניתן להרגיש בייבוש.
כמה קלוריות ישבמרק הזה?
המרק הוא מושלם, בריא, ומספק בין 200-300 קלוריות לכל מנת מזון.
האם אפשר להכין את המרק בלעדיים?
ניתן להכין אותוןותר טעים עם סלרי או תבלינים אחרים.
האם המרק אוהב להיעזר בהכנה?
בהחלט! אפשר לגוון עם ירקות אחרים כמו ברוקולי או כרובית.
האם יש מה לעשות עם שאריות?
אפשר להכין פירה טעים עם שאריות המרק, זה יהיה משגע!
אז אחרי כל המילים הללו, אני בטוח שאתם לא יכולים לחכות להביא את המתכון הזה על השולחן, וליצור חוויה מדהימה לכל המשפחה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהדביק את החברים שלכם בעניין. בתיאבון!