הכירו את המרק הקסום שיביא אתכם לעולם אחר
כאשר הימים מתארכים והערב מופיע עם רוח קרירה, לא נותר אלא לחלום על מרק פו חמים שיכניס אותנו לאווירה מושלמת. מדובר במרק ענק, במדינה שאנחנו אוהבים, עם טעמים עשירים ששמים לנו חיוך על הפנים. המרק הזה הוא כמו חיבוק חם בצלחת – מרגישים את כל הטוב שבעולם, בתוך קערה אחת. לא משנה באיזה גיל אתם, טעמים של נודלס ברוטב מעושר, יחד עם ירקות טריים וחלב קוקוס פשוט משגעים, זה יעשה לכם שמח בלב. אז, אם חשבתם על מנה שתשדרג את ערבכם, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כאשר אנו מדברים על מרק פו, נדמה כי אנו מדברים על קסם טעים, אז הבה נכניס את כל המרכיבים המדהימים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
- 200 גרם נודלס אורז דק
- 1 ליטר ציר עוף (שלטון קסום במנה)
- 300 גרם חזה עוף, פרוס דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף ג’ינג’ר מגורר
- 2 מקלות קינמון
- 2 חליטות עלי ליים
- 4 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 2 בצלים ירוקים לחתוך דק
- 3 שיני שום כתושות
- 2 פלפלים חריפים קצוצים (לפי הטעם)
- 2 כפות חלב קוקוס (לסיום אגדי)
המרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים או רגישים לגלוטן, אל דאגה! כל אחד יכול ליהנות מהמרק הזה. פשוט החליפו את חזה העוף בטופו פרוס דק או בפלפלים קלויים. במקום ציר עוף, השתמשו בציר ירקות עשיר. וכל השאר? עשו אותו כמו במתכון!
שלבי ההכנה
כיצד ניצור את הקסם המעלף במרק שלנו? הנה כל הליך ההכנה בפשטות.
- מושיבים את נודלס האורז בקערה עם מים רותחים ומניחים להם לנוח כחמש דקות.
- בסיר גדול, מחממים מעט שמן ומוסיפים את השום הכתוש והג’ינג’ר. מטגנים למשך דקה.
- מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שהעוף משנה צבעו (כ-5 דקות).
- מוסיפים את ציר העוף, מקלות הקינמון ועלי הליים. מביאים לרתיחה.
- לאחר רתיחה, מכסים, ומבשלים על חום נמוך כ-20 דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הפלפל החריף (אם אוהבים) ואת החלב קוקוס. מבשלים עוד כ-5 דקות.
- מעבירים את הנודלס שריככנו קודם לסירים ושמים אותם עם המרק.
- מגישים עם עלי כוסברה ובצלים ירוקים קצוצים מעל.
ואפשר לשדרג עוד יותר!
עם טוויסטים קטנים אפשר להפוך את המרק שלכם למשהו יותר משוגע! תחשבו על תוספות כמו פירות ים טריים, רצועות ירקות שונים כמו קישואים או גזר, לתוספת צבע ולטעמים עזים.
שאלות ותשובות
איך אפשר לעשות את המרק חריף יותר?
אם אתם אוהבים חריף, בדיוק כאן תוכלו להוסיף יותר פלטים חריפים או גם לסחוט לשם ליים לסיום. תנו לזה להרגיש כמו אש לוהטת!
האם אפשר להכין מרק פו עם ירקות בלבד?
בוודאי! במקום חזה העוף, ניתן להשתמש באספרגוס, פטריות ושעועית ירוקה – טעים לא פחות.
האם גם ילדים יכולים לאכול את המרק הזה?
בהחלט! רק מומלץ להפחית מהפלפלים החריפים כדי שהטעמים לא יהיו עזים מדי.
מה מתאים להגיש לצד המרק?
לחם פריך, סלט ירקות טרי או אפילו בצד בידונת של רוטב סויה!
באיזו תפוצה ניתן לשמור את המרק?
המרק נשמר במקרר כשישה ימים ואפשר גם להקפיא אותו – פשוט תוודאו שהנודלס יישארו נפרדים!
מה הטעם המיוחד של השום והג’ינג’ר?
הם באמת הכוכבים של המנה! השום מוסיף טעם עמוק, והג’ינג’ר תורם לאותו זיקוק רענן. שילוב שממש לא תרצו לפספס!
כמה קלוריות יש במנה אחת של המרק?
נהוג לחשב כ-350-400 קלוריות, תלוי בכמות הרוטב והשמן.
האם יש כללים להכנת מרק פו בטוח?
בדיוק! כדאי לשטוף היטב את הירקות והמרכיבים – היגיינה שווה איכות!
האם המנה מתאימה לרגלים סיניות?
בהחלט! מסיבות סיניות, יומולדת, או כל מסיבת חגיגה – מרק פו זה סביבתה המושלם!
האם יש רעיונות לשדרוגים נוספים?
כן! תוספות של אגוזי קוקוס קלויים, נענע טרייה או אפילו רוטב חומץ עם גזר מרוקר – תופתעו כמה זה מרשים ומשגע!
זה הזמן שלכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה. שתפו אותו בכל הרשתות החברתיות ותנו לכולם לדעת על הקסם של מרק הפו!