מתכון בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות מדהים

בורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות

לפעמים, כשמסתובבים במטבח ומרגישים רעב בדרך המיוחדת הזו שאי אפשר להסביר, עולה השאלה המרכזית – מה להכין? אז כמו בתסריט של סרט הוליוודי, יופיעו מולנו דפי האורז, ויחד איתם תפוחי אדמה מתקתקים ופטריות נימוחות. המנה המדהימה הזו תפתיע כל אחד ותמלא את הבית בריחות משגעים שיגרמו לאף שלך להתעלף מרוב תיאבון!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבורקס המעלף הזה, נשתמש במגוון מרכיבים שפשוט לא נוכל להתעלם מהם. בואו נסתכל ביחד על ה"תפריט" שלנו:

  • 10 דפי אורז
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 200 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כפית כמון טחון (לנגיעת קסם)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ביצה (כדי להדביק את הבורקס)

מרכיבים חלופיים

יש לכם טבעונים בקהל? לא נורא, אפשר להשאיר את הביצה ואתם עדיין תצליחו להכין את הבורקס המדהים הזה!

אם אתם מחפשים גרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף את תפוחי האדמה בברוקולי קצוץ דק: התוצאה תהיה בריאה וממכרת לא פחות!

שלבי ההכנה

הכנת הבורקס פריכה זו משגעת! בואו נתחיל:

  1. מקפיצים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך והשמים מתמלאים בריח נהדר.
  2. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד 5-7 דקות עד שהן משחררות את הנוזלים שלהן.
  3. בינתיים, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומבשלים במים עם מלח עד שהם רכים.
  4. סוחטים את תפוחי האדמה ומוסיפים לתוך התערובת של הבצל והפטריות.
  5. מתבלים עם מלח, פלפל, כמון ופפריקה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  6. לוקחים דף אורז ומשרים אותו במים חמים לכמה שניות עד שהוא רך.
  7. מניחים כף מהמלית באמצע הדף ומקפלים אותו כך שיצור צורת בורקס.
  8. חוזרים על השיטה עם כל הדפים והמלית.
  9. בוחשים את הביצה ומברישים את הבורקסים במעט ביצה כדי שהקצוות יתחברו.
  10. מניחים על תבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס כ-20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים ופריכים.

וכשיצא לכם להריח את הארומה הנפלאה הזו, תבינו שהכי טעים שיש על השולחן שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש אינספור דרכים לשדרג את הבורקס שלנו. ניתן להוסיף לתוך המלית גם גבינת פטה או מוצרלה ולהפוך את זה למעדן ממש אגדי. חובבי החריף? הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ למלית בשביל נגיעה משגעת. אפשר גם לשדרג את הבצק ולהשתמש בדפי פסטה במקום דפי אורז!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי דפי אורז?
אפשר substitute עם פיתה או בצק פילו.

איך אני יודע שהבורקסים מוכנים?
אם הם זהובים ופריכים למגע, זה סימן מצוין!

האם אפשר להקפיא את הבורקסים?
בוודאי! תנו להם להתקרר ואז שימו בשקית הקפאה.

מה עשיתי לא נכון אם הבורקסים שלי נספגים במים?
יכול להיות שיתרתם את הדף במים יותר מידי זמן.

האם אפשר להשתמש בפטריות מרטית?
כמובן! כל סוג של פטריות יתאים, רק נסו לא לבשלן יותר מידי.

איך מכינים יותר מנות?
דווקא ממליץ לבשל כמות כפולה ולהקפיא עבור ערבי סתיו קרים.

האם אפשר להכין את הבורקסים בטיגון עמוק?
בהחלט! זה יכול להפוך אותם לפריכים יותר, כך שאם יש לכם שמן, הטיגון יהיה משגע!

איך יודעים מתי טובלים את דף האורז?
כשאתם רואים שניתן לקפל אותו בקלות מבלי להקרע, זה הזמן.

למה כדאי להכין את המנה הזו?
כי זה אוכל מנחם, מלא בטעמים ועם כל כך הרבה גוונים והריח שממלא את הבית… פשוט מדהים!

האם אפשר להכין את המתכון הזה עם ילדים?
כמובן! הם יכולים לעזור עם הקיפול והמלית, זה יכול להיות זמן נהדר ביחד!

אז הנה הוא – מתכון הבורקס דפי אורז תפוח אדמה ופטריות! אל תתביישו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות כדי שגם להם יהיה את ההזדמנות ליהנות מהנס הזה שבערב אוכל, ויותר מכל – ללקק את האצבעות!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן