בורקס דפי אורז תפוח אדמה
אם חיפשתם מעבר לעוד מתכון רגיל של בורקס, הגעתם למקום הנכון! בורקס דפי אורז תפוח אדמה הוא מנה שבנויה על טכנולוגיה מדהימה וישן כבר עם המון חידושים. המשתלבים האגדיים של דפי האורז עם תפוחי האדמה יוצרים מנה שהיא לא רק נראית משגעת, אלא גם משמחת את בלוטות הטעם בכל ביס. מדובר במאפה שמקפל בתוכו את כל טוב שיש לעולם הקולינרי להציע, וברגע שתתחילו להכין אותו, תשתעשעו יותר מאי פעם. אז קחו נשימה עמוקה והכינו את עצמכם לחוויה של טעמים וריחות שהולכים להמם אתכם!
זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 6
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6
הרכיבים הדרושים
עכשיו בואו נצלול לתוך עולם החומרים המדהימים שמהם ניצור את הבורקסים הממכרים שלנו! נכון, זה קצת מסובך, אבל ברגע שתתחילו, תגלו שזה קל הרבה יותר ממה שנראה.
- קרוב ל-200 גרם דפי אורז
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2-3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
- רטב פטרוזיליה לקישוט (סופר מומלץ!)
שימו לב, אפשר להשתמש בתפוחי אדמה מתוחכמים יותר, כמו בטטה, מה שייתן את ההקשר הבריא והכזה שגם מתוק וגם מלוח – זה לא יימנע את הלגיטימיות של הבורקס. ואם תצליחו להחליף את דפי האורז בשכבות של עלי פילו, תראו איך כל העולם נפתח בפניכם!
שלבי ההכנה
אחרי שהתרשמנו מהמרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלב האקשן, הכנת הבורקסים! אז קחו פופקורן, הכינו את עצמכם, ובואו נתחיל!
- מניחים סיר עם מים על הכיריים ומביאים לרתיחה.
- בינתיים, מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ומעט זהוב.
- מועכים את תפוחי האדמה המבושלים ומערבבים עם הבצל המטוגן.
- מתבלים עם כמון, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מרטיבים כל דף אורז במים רותחים כשנייה-שתיים, עד לריכוך.
- מניחים דף אורז על משטח עבודה ומניחים כף מהתערובת במרכזו.
- מקפלים את דף האורז על התערובת כך שיתקבל בורקס.
- מניחים את הבורקסים בתבנית אחד ליד השני.
- למי שאוהב – מפזרים שומשום מעל.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים.
כל שלב כאן הוא מלאכת מחשבת, ואם תתייחסו לכך כמו אל משחק, אתם תיהנו מהתהליך יותר מתמיד. בנוסף, לנסות לכלול בני משפחה בתהליך זה יכול להפוך את זה לערב כיף!
אפשרויות חלופיות
בואו נדבר על דרכים נוספות לשדרג את הבורקסים המעלפים שלנו! מדובר באפשרויות שאין סופן!
- לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את השומן בשמן קוקוס ולוותר על הבצל.
- לגרסה בריאה יותר, הוסיפו קישואים מגורדים לתערובת ליצירת מנה דלת פחמימות.
- אוהבים גבינות? הוסיפו גבינת פטה או גבינת מוצרלה כדי לשדרג את המילוי.
- אפשר לשים בתוספת ירקות קלויים או חסה בשביל להוסיף מרקם וטעם ייחודי.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אין אף איש שמוכן לסרב לתוספות נוספות! בואו נפתור את הסוד של כל מה שיכול להוסיף עוד יותר טעמים ומבלי להתפשר על בריאות.
- רוטב טחינה מסביב – המשגע הזה גם מרענן ומוסיף עוד יותר חיות למנה.
- סלט ירוק פשוט ותוסס בצד יעשה פלאים להטעמת הבורקס.
- שום קלוי קצוץ על הטופ של הבורקס לאחר שהם יוצאים מהתנור – כי שום משדרג הכל!
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הבורקסים מוכנים?
שימו לב לצבע, הם צריכים להיות זהובים ומעט פריכים מבחוץ. כמו כן, אם אתם שומעים רעש של קריספיות כשתקדמו עם המזלג, זה סימן מצוין!
האם אפשר לשמור את הבורקסים למחר?
בוודאי! תכינו כמות כפולה, ובוקר למחרת תימנעו ממאבק עם הבטן והרגליים – הם נחשבים גם למאכל גורמה כשהם מחוממים שוב.
איך אפשר להקפיא את הבורקסים?
אפשר להקפיא אותם לפני או אחרי האפייה. בסוף תהליך ההכנה, תנו להם להתקרר, אחסנו בשקית אטומה ולאחר מכן פשוט הוציאו והניחו בתנור כשהם קפואים.
האם יש אפשרות לשלב בורקסים נוספים יחד?
בהחלט! ניתן לשלב עם בורקסים מבחינת מנות כממרח בעזרת טוחה או רטבים מעורבים, על מנת למקסם את החוויה הקולינרית.
מה אם אני לא אוהב תפוחי אדמה?
זו לא בעיה – אתם יכולים להחליף אותם בכל ירק אחר כמו לפת, או דלעת, שיתאימו לאותו תהליך הכנה.
אילו מתבלים אפשר לשים על הבצק?
אפשר להתנסות בתוספות שונות כמו פפריקה חריפה, תבלינים מיובשים ואפילו עשבי תיבול כדי למלא את הבורקס בניחוחות מדהימים.
האם הילדים שלי יאהבו את הבורקס?
בדרך כלל, ילדים אוהבים את החיוניות שהבורקסים מביאים. תסבירו להם שזה אוכל לא ממש שגרתי, ויתכן שהם יהפכו למעריצים מהשקל הראשון!
באיזו סכנת אוכל למישהו עם רגישות לגלוטן?
אם יש לכם רגישות לגלוטן, דפי האורז הם פתרון מושלם. הם ללא גלוטן באופן טבעי ולכן אפשר ליהנות מהם מבלי לחשוש.
האם אפשר להכין את הבורקסים בצורת מאפה?
כן! תוכלו להכין אותם בחיתוכי בצק שונים ולהפוך אותם למאפה קלאסי, כך שאתם גם תמקסמו את התמונות הרומנטיות!
מה עליי לדעת כדי לתקן את הבורקסם אם טעיתי?
כמו בכל דבר, אל תתבאסו! אם משהו לא עבד כראוי, פשוט הכינו את הפעם הבאה עם טעמים ונגיעות שונות ותהנו מהתוצאה הבאה שתצא טעים ומדהים!
תוקפים את המטבח עם כל כך הרבה אפשרויות מדהימות, אז אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות! ככל שיותר אנשים ייהנו, כך נוכל להמשיך להפיץ את אהבת האוכל!